Runaway Shelters för oroliga tonåringar

Program kan hjälpa när en tonåring går hemifrån

En orolig tonåring som fattar beslutet att springa hemifrån behöver ett säkert ställe att bo och hjälp med att ta itu med de problem som ledde till beslutet. Runaway shelters är utformade för att hjälpa dessa tonåringar och kan ge hjälp till föräldrar och vårdnadshavare för att hjälpa en tonåring övergången hemma.

Vad är en Teen Runaway Shelter?

Runaway shelters och program för tonåringar ger tillfälligt boende, mat och specialiserad rådgivning till oroliga tonåringar som rinner hemifrån.

De ger en säker plats för tonåringar att möta och konfrontera sina problem. Skyddshjälpmedel hjälper familjer att fastställa nästa steg som behövs för att hantera dessa problem.

Tjänster som tillhandahålls av Runaway Shelters

Det övergripande målet att skydda sig på flugfält är att hjälpa till att återupprätta familjer, identifiera problem och hjälpa till att lösa dem. Tillfälliga skydd kan ge dig en plats för din tonåring att leva när man hanterar orsakerna till att man kör och konsekvenserna av sitt beslut att göra det .

Runaway shelters ger några eller alla följande tjänster:

Hur Runaway Shelters kan hjälpa

När en tonåring håller på att gå till ett olyckligt skydd, fattar de ett hälsosamt beslut att söka stöd och börja ta ansvar för att lösa problemen de upplever.

Runaway shelters är etablerade och drivs av personal utbildad för att förstå, arbeta med och förespråka tonåringar som löper av problem eller svåra familjesituationer.

Skolor kan hjälpa till i denna familjekris genom att hjälpa till att:

Så här hittar du en hytt i ditt område

Ungdomar kan komma åt Safe Place-systemet för att få kontakt med dem som kan hjälpa till i deras situation och hitta platsen för ungdomshem. Deras TXT 4 HELP-program låter dig skriva ordet SAFE och din nuvarande plats (adress / stad / stat) till 69866 för att vara ansluten till en säker plats.

För att hjälpa till att lokalisera ett bortfall, kontakta National Runaway Safeline vid 1-800-RUNAWAY när som helst. De kommer att svara via telefon, text eller e-post. Du kan också söka online för en lista över skydd i ditt område.