Bidrar din kost till dina panikattacker?

Hantera din ångest genom att undvika vanliga triggers

Är din kost orsakad av dina panikattacker ? Studier har visat att personer med panikstörning är känsligare för vissa ämnen än människor utan störning. När människor med panikstörning konsumerar dessa ämnen upplever de ökad ångest eller panikattack. Få fakta om både kända och misstänkta utlösare för sådana episoder.

Koffein i din kost och panikattacker

Många tycker om sin morgonkaffe kaffe eller en läskedryck. Koffein är effektiv när du behöver en boost eftersom det är ett stimulansmedel i centrala nervsystemet . Men om du har panikstörning kan den här stimulerande effekten bidra till dina symtom. Studier har visat att administrering av lika stora mängder koffein till individer med panikstörning och för dem som inte orsakade ökad panik och ångest i det förra medan de inte producerade några symtom i den senare.

Koffein kan förekomma naturligt i en produkt, såsom kaffe, eller det kan tillsättas av en tillverkare för att förbättra smaken. Vissa receptfria och receptbelagda läkemedel innehåller också koffein för att förbättra deras effekter. Vanliga föremål som kan innehålla koffein inkluderar:

Om du har konsumerat koffein regelbundet eller i stora mängder, kan stoppa plötsligt orsaka några abstinenssymptom.

Dessa symtom kan innefatta huvudvärk, irritabilitet, ångest och humörsvängningar. Tala med din läkare om du är oroad över dessa biverkningar .

Alkohol

Folk dricker alkohol för att slappna av och lugna sig. Men alkohol orsakar sockersvängningar och ökad mjölksyrauppbyggnad i blodet. Båda dessa kan orsaka ökad ångest, irritabilitet och störda sömnmönster.

Om du har problem med att eliminera alkohol från ditt liv, prata med din läkare eller rådgivare.

Om du enkelt kan eliminera alkohol från din rutin på egen hand kan du leta efter alternativa sätt att slappna av eller lugna dig. Övning, guidad visualisering och meditation är alla hälsosamma sätt att minska stressen. Att skriva i en journal, prata terapi eller gå med i en supportgrupp kan också visa sig till hjälp för dig.

Mononatriumglutamat (MSG)

Vissa experter tror att mononatriumglutamat (MSG) kan utlösa panikattacker hos vissa människor. MSG är en smakförstärkare som ofta läggs till i vår matförsörjning. Många asiatiska livsmedel, soppor, kött, frysta middagar och andra innehåller MSG.

Raffinerat socker

En diet hög i raffinerat socker indikeras i en mängd olika humörstörningar och minskad energi. Detta antas bero på frisättning av insulin för att snabbt minska blodsockern när stora mängder socker konsumeras. Detta orsakar blodsocker "krasch" eller hypoglykemi, vilket är ett tillstånd av lågt blodsocker. Hög socker dieter kan också få mjölksyra att byggas upp i blodet.

Genom att upprätthålla en hälsosam diet kan du minska eller eliminera många panikattacker . Dessutom får du extra fördelar med ökad energi och bättre hälsa.