Kan skrivterapi hjälpa oroliga tonåringar?

Skrivterapi går utöver en enkel journalpost

Skrivterapi för tonåringar använder det skrivna ordet i många olika former som ett sätt att hjälpa oroliga tonåringar att få insikt i sina känslor och beteenden.

Vad är skrivterapi?

Skrivterapi används av många terapeuter för att hjälpa tonåringar att verbalisera sina känslor i skriftliga ord. Ibland kallas journalterapi , skriverterapi använder olika övningar för att öppna en dialog mellan tonåringar och terapeuter som kan hjälpa till att förbättra deras mentala, emotionella och andliga välbefinnande.

Det finns terapeuter som är utbildade specifikt i skrift eller journalterapi, precis som det finns konst- och musikterapeuter.

Terapeutisk skrivning inkluderar:

Det är ett tillvägagångssätt som kan hjälpa till att lindra stress, räkna ut problem, arbeta genom smärtsamma känslor, skapa samband mellan känslor och beteende och mycket mer.

Exempel på skrivterapi

I denna typ av terapi kan en tonåring fritt uttrycka vad som kommer att tänka på eller fokusera på vissa problem eller känslor.

Det finns ett antal sätt att skriva terapi hjälper tonåringarna att läka:

Varför skriverterapi hjälper oroliga tonåringar

Tonåringar känner sig ofta överväldigade av sina känslor eller osäkra på hur man hanterar svåra situationer. Skrivterapi kan hjälpa till att klargöra vad de känner och identifiera sätt att hantera.

Tonåringar som sannolikt kommer att gynna är de som är introspektiva och tycker om att skriva. Varje typ av tonårsproblem kan lösas genom processen för att skriva terapi.

Är inte journalen nog?

Vissa föräldrar kanske undrar om att hålla en tidskrift på egen hand kommer att räcka för sin tonåring.

Medan en journal eller dagbok kan hjälpa många tonåringar att inse och uttrycka sina känslor privat, kan vissa tonåringar behöva extra hjälp vid tolkningen av dessa journalposter. Det är där en utbildad terapeut kan vara till hjälp.

Skrivterapi går utöver en enkel dagbokspost.

Terapeuten kan styra en orolig tonåring genom produktiva skriftliga övningar som riktar sig till specifika problem och problem. De kommer också att hjälpa tonåren att använda sina skriftliga ord för att utforska frågan i djup och förhoppningsvis komma till en lösning eller ett alternativt beteende.