Att ha hälsosamma familjeförhållanden med mindre stress

Hantera stress genom att främja närmare relationer inom din familj

En anslutning till familjen ger en viss typ av socialt stöd som du inte kan få från andra människor. Om de inte är allvarligt känslomässigt giftiga, kan vi i allmänhet vara beroende av våra familjer i krisetider för emotionellt och praktiskt stöd, och ibland till och med ekonomiskt stöd när vi är desperat i behov. För det mesta är familjen en konstant i våra liv och en välkommen när det finns så många människor som är nöjda med att driva in och ut när omständigheterna förändras.

Våra familjer bär vår historia med dem, och de delar också vår framtid också. Vem bättre än syskon, föräldrar och andra nära släktingar kan påminna oss om våra barndom, eller komma ihåg delar av oss som vi har glömt? Denna koppling till förtjusta minnen, stöd i tider av nöd och nära villkorlig kärlek är ett unikt sätt att familjen ger oss lycka såväl som lättnad från stress.

Tyvärr, med komplexiteten i dessa relationer är de inte alltid lätta. Om du vill känna dig mer kopplad till din familj kan följande resurser hjälpa till med olika familjekonstruktioner:

Bli adept på att hantera svåra människor

Att hantera svåra människor är aldrig lätt. Men medan det kan vara bättre för din stressnivå och till och med förbättra din hälsa för att eliminera ansträngda relationer från ditt liv, är det inte alltid ett enkelt företag när de svåra personerna är släktingar, medarbetare eller personer som du annars måste ha i ditt liv.

Vad ska man göra? Dessa tips om att hantera svåra människor kan hjälpa till att hålla konflikten i strid och minska din stressnivå.

Förbättra dina relationer med hälsosam kommunikation

Socialt stöd är en bra stressavlastare, men relationer kan också vara en stor källa till stress. Eftersom konflikter är praktiskt taget oundvikliga i alla förhållanden, är här tio viktiga tips om hantering av konflikter på ett respektfullt sätt som ger positiva resultat snarare än att skada din anslutning och orsaka ytterligare stress.

Gillar du vem du är när du är med din familj av ursprung?

När människor kommer ihop med sina ursprungsberättelser, återhämtar de ofta de beteendemönster de hade när de var yngre, vilket är hur vi vanligtvis är mest erfarna när det gäller att hantera föräldrar och syskon. Det kan emellertid vara stressigt att känna sig dras mot gamla mönster, speciellt om du har vuxit bortom dessa gamla roller och de reflekterar inte längre vem du är. Om det här beskriver din situation, här är några saker att försöka:

Hur man hanterar stressen av vuxen syskonrivalitet

"Mamma tyckte alltid om dig bäst!" Låter bekant? Om du känner dig stressad i din relation med din familj eftersom dina föräldrar gynnar en annan syskon eller en annan syskons familj, kan du bli förvånad över att du inte är ensam. Lär dig hur du hanterar syskonriktiviv rivalitet som vuxen, och njut av dina familjemöten mycket längre från och med nu. Här är hur.

Familjens stressavsnitt

Den roll din familj spelar i ditt liv och hälsan hos dina familjeförhållanden kan verkligen påverka dina stressnivåer. Kom ihåg att starka familjeförhållanden kan vara en källa till styrka som du kan dra på i tider av stress och använda för att öka din njutning av de goda tider du upplever i livet.

Ett konfliktförhållande familjeförhållande kan inte bara beröva dig av det stödet, men de kan skapa ytterligare stress som utarmar din förmåga att klara av. Du kanske inte kan helt kontrollera de typer av relationer du har med dina familjemedlemmar. Trots allt är relationer dynamik som involverar mer än bara en person - men det finns många saker du kan göra för att skapa större harmoni i din relationer och skydda dig mot onödig stress och smärta. Hitta fler resurser för att hantera familjeförhållanden här.