Tips för att lyckas i psykologi 101

Psykologi 101, eller Introduktion till psykologi, är en av de mest populära klasserna på universitets campus i hela världen. Förutom att vara ett grundläggande krav för någon psykologi, förväntar många högskolor och universitet att alla elever ska ta kursen som en del av deras allmänna utbildningskrav.

För vissa studenter kan denna introduktion till psykologi vara särskilt skrämmande.

Eftersom många gymnasieskolor inte erbjuder psykologi kurser , har studenter ofta liten eller ingen exponering för ämnet innan de går på college. Den stora mängden information som ingår i den genomsnittliga Psych 101 kursen är tillräckligt för att överväldiga även den mest flitiga studenten. Trots allt, förutom att lära sig om psykologins historia, förväntas studenterna ta kontakt med ett brett spektrum av ämnen, inklusive biologisk, social, kognitiv, social och personlighetspsykologi .

Lyckligtvis finns det några viktiga strategier som kan hjälpa studenter att uppnå fokus, förbättra sina studievanor och överföra sina introduktionspsykologiska klasser. Oavsett om du funderar på att genomföra en psykologi eller helt enkelt försöker uppfylla ett generellt utbildningskrav, kan följande tips hjälpa dig att lyckas i din första psykologi klass.

1. Börja med grunderna

Innan du börjar studera något ämne i djupet är det viktigt att du har en stark förståelse för grunderna.

I nästan alla introduktionspsykologiska studier kommer de första veckorna av klassen att ägnas åt att lära sig lite om psykologins historia samt de vetenskapliga metoder som används i psykologisk forskning. Genom att bekanta dig med dessa ämnen tidigt kommer du att kunna få en större förståelse och uppskattning av psykologi när du dyker djupare in i kursen.

Kom igång med följande resurser:

2. Fokusera på att utveckla effektiva studievanor

Medan du lär dig kärnmaterialet i din psykologi är det viktigt att du också spenderar lite tid på att utveckla dina studievanor och teststrategier . Det kan innebära att du utvärderar dina nuvarande studietekniker, lär dig nya läxor och fastställer en studieplan. Det finns många bra idéer att hitta online, men du bör också rådgöra med din akademiska rådgivare eller skolrådgivare för fler bra sätt att få ut det mesta av dina studier.

Kolla in följande resurser för mer bra psykologiska studieideer:

3. Skärpa dina skriftliga färdigheter

Att kunna skriva bra är viktigt för att passera praktiskt taget vilken psykologi som helst. Från att skriva en formell forskningsrapport för att fylla i uppsatsfrågor om dina tentor är det viktigt att kommunicera effektivt. Skrivning kan vara skrämmande, särskilt för studenter som är osäkra på hur man hittar ämnen, genomför forskning och strukturerar sina papper. Om du behöver lite extra hjälp, kolla för att se om din skola erbjuder ett skrivlabb där du kan få råd, redaktionella recensioner och konstruktiv kritik.

För mer skrivhjälp , kolla in följande artiklar:

4. Delta i psykologiforskning

Ett bra sätt att lära dig mer om psykologi är att delta i forskningsmöjligheter på din skola. Många psykologiprogram gör det möjligt för forskarstuderande att engagera sig i forskning, antingen genom volontärarbete för att delta i experiment eller till och med fungera som forskningsassistent för att tjäna krediter mot en examen. Kontakta psykologavdelningen på din skola för att lära dig mer om dina alternativ och för att se om några professorer söker studenter för hjälp med forskningsprojekt eller experiment.

Det är ett bra sätt att få lite förstahandsupplevelse som arbetar inom psykologi och ett utmärkt sätt att upptäcka vilka områden av psykologi som intresserar dig mest.

Börja med att lära dig lite mer om psykologiforskning med dessa resurser:

5. Delva djupare in i ämnet

När du går längre in i terminen kommer du att finna dig själv att lära dig mer och mer om många ämnen i psykologi. När du studerar varje nytt kapitel, fokusera på att lära dig så mycket som möjligt om varje ämne. När du till exempel börjar lära dig om mänsklig utveckling i din klass, spendera du lite tid på att utforska webbplatser som ägnas åt utvecklingsprocessen. Genom att förstärka dina klassföreläsningar och läsningar med kompletterande information kan du få en mycket djupare och rikare förståelse av ämnet.

Du kan börja med att utforska några av följande ämnen som ofta behandlas i en introduktions psykologi klass: