Vad orsakar freshman 15?

Vad är bakom New College Students Weight Gain

Det är svårt att vara en inkommande freshman och undvika att höra om den fruktade "freshman 15", de ungefär femton pund som många inkommande freshmen tenderar att vinna under sitt första år på college. Medan poundage inte alltid exakt ringer in vid femton, är tendensen att vinna betydande för att tjäna sig en varaktig titel.

Vad orsakar den ökända viktökning som nya studenter upplever?

Hur kan man undvika det? Låt oss utforska några av de bakomliggande faktorerna som spelas i nybörjaren 15:

Nya matvanor

När du bor med föräldrar och går till gymnasiet planeras många av detaljerna om vad, när och hur mycket du äter redan för dig. Att komma till college och ha obegränsade val (och begränsad matlagning) kan göra en kost med snabbmat, chips, läsk och pizza klockan 3 är vanligt. Flera veckor av detta kan orsaka snabb viktökning.

Äta medan du studerar

Många nya högskolestudenter befinner sig i en position att göra mindre studier under klasstiden (under en lärares vaksamma öga) och mer studerar på egen tid, när de kan tanklöst snacka på skräpmat i timmar utan att någon märker det. Om du tycker att du gör det här, sluta och fundera på vad du verkligen gör: att äta stora mängder ohälsosam mat, när du inte normalt skulle vara hungrig och inte bränna den bort.

Det här är inte bra.

Äta sent på natten

Nära samband med det ätande-studerande fenomenet är den äta-sen-på-natt vana som många inkommande nybörjare utvecklas. Du kan självklart hitta dig själv senare och studera eller festa, och hunger kan smyga sig på dig. Det största problemet med att äta på kvällen är att du inte håller dig vaken tillräckligt länge efter att bränna av kalorierna, och de hamnar lagras som fett.

Äta Snackmat

Ofta är den mest bekväma sen nattmat snabbmat. I själva verket är snabbmat ett bekvämt val för vilken tid på dagen som helst. Om du inte brukar laga dina egna måltider eller fokusera på att göra hälsosamma val när du köper dina måltider, är det lätt att falla i en kost av hamburgare, frites och friterad nuggets, kompletterad med chips och läskedrycker. Om du vill ha en riktig skräck, kolla näringsinformationen om dessa livsmedel!

Emotionell Ätning

College livet kommer med många förändringar och utmaningar, inklusive svåra klasser, nya relationer och hemlängder. Många människor hanterar känslomässiga påfrestningar som dessa med emotionell ätning , vilket inkluderar att äta när du inte är hungrig eller fyller en känslomässig tomrum med mat. Om du befinner dig att bli en känslomässig ätare, är det dags att läsa den här artikeln om hur du slutar känslomässig ätning , innan du närmar dig att få nybörjaren 15.

Dricka

Ja, många studenter dricker - även nybörjare. Detta bidrar till freshman 15 på två sätt. Alkoholhaltiga drycker tenderar att vara höga i kalorier. Dessutom kan alkohol försämra muskelvävnaden, vilket sänker din övergripande metabolism. Så, om du behövde dem, nu har du fler skäl att hålla dig borta från binge-dryck.

Inte nog övning

Visst kan vandring från klass till klass vara ett träningspass. Men det räcker inte för att hålla dig trimma. Många högskolestudenter befinner sig busierare än de var i gymnasiet, så det finns mindre tid att begå regelbunden träning eller vara involverad i andra fysiska aktiviteter. Detta kan vara en stor faktor i de 15.

Du är på den tiden ...

Många freshman 15 faktorer är under din kontroll, men den här är inte: din ålder. Under mellanskolan och gymnasiet växer de flesta tonåringar ganska snabbt och fortsätter att vara aktiva. Högskoleåren uppträder emellertid i de första åren av vuxenlivet, när det mesta av en persons fysiska tillväxt är färdig och vissa livsstilsvanor kan börja förändras.

Detta kan bidra till andra faktorer som orsakar viktökning, vilket gör att många människor börjar börja lägga på vikt för första gången i sina liv. Det här är den perfekta tiden att börja utveckla vanor som kommer att bidra till att upprätthålla en hälsosam vuxen kropp under de kommande åren.

Källa:

Vella-Zarb, R., Elgar, F. "Förutsägande" Freshman 15 ": Miljömässiga och psykologiska förutspårare av viktökning i 1: a års universitetsstudenter". Health Education Journal. 321-332, 2010.