Topptips för att hantera depression i ett förhållande

Om du är i en relation med någon som har depression, det här är några tips du kan använda för att hjälpa din partner.

1 - Utbilda dig själv

Peter CadeCollection / Image Bank / Getty Images
Du kan lära dig allt du behöver veta om depression och dess orsaker, symtom och behandlingar genom att utforska länkarna som finns på den vänstra sidan av någon sida på Om Depression. Välj bara ett ämne för att börja utforska webbplatsen.

Mer

2 - Räkna ut fakta från myterna

Även om det kan vara väldigt frestande att tänka på depression som latskap eller svaghet hos individen, är det en väldigt verklig biologiskt baserad sjukdom, och som alla andra sjukdomar kan den behandlas.

Mer

3 - Kom ihåg att ta hand om dig själv

Det kan vara mycket stressigt att klara av en annan persons depression. och om du inte är försiktig kan du bli deprimerad själv. Det är okej att ta lite tid själv. Du kommer båda att vara bättre för det.

4 - Få support

När någon du bryr dig om är deprimerad, är det okej för dig att känna dig frustrerad, arg och upprörd. Du befinner dig i en mycket svår situation. Det är dock väldigt viktigt att du inte tillåter dessa känslor att fester och växa. Sök en supportgrupp, en vän eller en rådgivare som du kan prata med.

5 - Var där för dem

En av de viktigaste sakerna du kan göra för någon som är deprimerad är helt enkelt att vara där för dem . Håll dem nära eller bara lyssna medan de delar sina känslor. Erbjuda att hjälpa dem att göra möten eller göra några av de dagliga sysslor som de kämpar för att hålla sig till med. Låt dem veta att du är där för dem på vilket sätt de behöver medan de gör sin återhämtning.

6 - Ta inte det personligen

Depression kan få människor att uppträda på sätt som de normalt inte skulle ha när de mår bra. De kan bli arg eller dra tillbaka. De kanske inte är intresserade av att gå ut eller göra saker med dig som de brukade. Din make eller betydande annan kan förlora intresset för sex. Dessa saker är inte personliga och de betyder inte att de inte längre bryr sig om dig. De är symtom på sjukdomen.

7 - Hjälp ut runt huset

Precis som när en person har någon annan sjukdom, kan de helt enkelt inte känna sig tillräckligt bra för att ta hand om att betala räkningarna eller städa huset. Och precis som med någon annan sjukdom måste du tillfälligt ta över några av sina dagliga sysslor tills de känner sig tillräckligt bra för att göra dem igen.

8 - Behandling är viktig

Behandling är avgörande för en persons återhämtning från depression. Du kan hjälpa din älskade genom att hjälpa dem att fortsätta med att ta mediciner och komma ihåg möten. Du kan också hjälpa dem genom att försäkra dem om att hjälpmedel inte är ett tecken eller en svaghet eller något att skämma över.

Mer

9 - Erbjuda Hopp

Ge dem hoppet genom att påminna dem om deras skäl att fortsätta leva, oavsett vad de kan vara. Kanske är det deras barn, ett älskat husdjur som behöver dem eller sin tro på Gud? Dessa skäl, som kommer att vara unika för individen, kan hjälpa dem att hålla lite längre tills smärtan sjunker.

10 - Älska dem ovillkorligt

Låt dem veta att du inser att det är sjukdomen som gör att de tänker, känner och uppför sig på detta sätt och du älskar dem oavsett vad.