Sexuella och aggressiva obsessions i OCD

Skillnaden mellan fantasi och verklighet

Sexuella och aggressiva besatthet, till exempel att smitta barn, utsättande för främlingar av sexuella övergrepp eller skada dina barn eller partner, är bland de mest oroande formerna av OCD-besatthet . Människor som upplever dessa besatthet är ofta rädda för att avslöja dem för vårdgivare - till och med betrodda terapeuter eller läkare - av rädsla för att bli diagnostiserade som psykotiska och / eller övergivna av sina nära och kära.

Och i vissa fall kan vårdgivaren vara juridiskt skyldig att rapportera ditt upplysande.

OCD-obsessions är per definition oönskade, påträngande, störande tankar att den drabbade personen arbetar väldigt svårt att trycka, undertrycka eller undvika. Mycket forskning har visat att innehållet i tvångstankar ofta hänför sig till de mycket saker som personen tycker är den mest motbjudna.

Således, medan en sann pedofil, rapist eller sadist skulle bli upphetsad och uppväckta när man fantasierar om (eller sämre utför) de beteenden som skisseras ovan, skulle någon med OCD, som upplever sexuella eller aggressiva besatthet, förödas av sådana tankar och, som en Resultat, arbeta väldigt svårt att undertrycka eller trycka bort dem. De kan till och med engagera sig i ritualer som räkning, tvättning eller böner för att "neutralisera" sådana tankar.

OCD och Thought Action Fusion

En mental störning som kan komplicera allt för någon med OCD, och speciellt någon som är grappling med sådana tankar, är något som kallas tankeaktivitetsfusion .

Tankeverkningsfusion orsakar många människor med OCD för att jämföra förekomsten av en tanke med att faktiskt ha utfört beteendet i tanken. Vissa som kämpar med detta kan också tro att närvaron av en oroande tanke gör det mer troligt för dem att delta i det särskilda beteendet.

I själva verket rapporterar omkring 90 procent av befolkningen att de har samma tankar för de med OCD. Som sådan är den enkla närvaron av en tanke inte tillräckligt nära att märka någon som en "bra" eller "dålig" person. Dessutom finns det absolut inga tecken på att det bara är en tankepop i sitt sinne gör det mer troligt att de kommer att utföra den därmed sammanhängande aktiviteten. I själva verket är det för personer med OCD vanligtvis det motsatta som uppstår, främst för att de är så vaksamma mot sådant beteende.

Söker hjälp

Slutligen kan det vara till hjälp att komma ihåg att de allra flesta psykiatriska vårdgivare är högutbildade proffs. De är utbildade för att vara anpassade till nyanser i symptom och förstå naturen och bakomliggande orsaken till till synes bisarre symtom.

Din terapeut eller läkare kommer att vara i bästa position för att hjälpa dig med dina symtom om de är medvetna om det fullständiga utbudet av obsessiva tankar du upplever. Ett problem kan inte hanteras om det inte erkänns. Så om du upplever återkommande tankar som är sexuella eller aggressiva i naturen, var god öppna dem. Denna öppenhet ger dig den bästa chansen att arbeta genom dem.