Vad är fördelarna med alkoholåtervinning?

Att leva utan alkohol känner sig bara bättre

När du slutar dricka efter år av alkoholmissbruk, kommer inte bara din kropp att börja vända effekterna av överskott av alkohol på din kropp, du kommer helt enkelt att må bättre. Forskning visar att några av de skador som orsakats av din hjärna, lever och kardiovaskulär system vid kronisk alkoholmissbruk kommer att börja sakta läka.

När du slutar dricka, kommer du att känna det tillfälliga obehaget av abstinenssymptom, men eftersom alkoholen går ut ur ditt system kommer du att börja må bättre, kanske bättre än du har i flera år.

Robins alkoholåterställningshistoria

Jag är friskare, lyckligare, mindre självintegrerad, har mycket mer motivation, vaknar överhängslös, jag har tappat 5 pund och har fått massor av insikt.

Jag drömmer mer, både figurativt och bokstavligt. Jag sover bättre. Jag har en aptit igen. Mina dagliga träningsövningar har blivit mycket, mycket bättre eftersom jag inte är uttorkad hela tiden. När jag är med människor jag bryr mig om, är jag verkligen där.

Allt har förändrats

Jag känner en frihet som jag inte har känt i år. Det är så bra att du inte måste sluta och hämta en 12-pack eller gå ut i skit väder för att göra det. Jag är konstruktiv igen. Jag läser före sängen istället för att bara gå ut. Jag spelar gitarr igen. Jag har fått min självrespekt tillbaka.

Jag skulle kunna fortsätta, men kommer att summera det genom att säga att nästan allt har förändrats. Och det, mina vänner, är en mycket bra sak och väl värt det lilla obehag jag känner ibland utan den öl i handen.

- Robin

Du kan känna dig bättre också

Precis som Robin, kan du också vända ditt liv och känna dig bättre än du har i år. De abstinenssymptom som du kan uppleva när du slutar sluta kommer endast att vara i kort tid. Då kommer du gradvis att börja känna dig bättre fysiskt.

Det finns även medicinska behandlingar som kommer att minska eller eliminera de tillfälliga abstinenssymptomen.

Om du vill sluta dricka, finns det mycket hjälp och stöd tillgängligt för dig.

Det gör ansträngningar att hålla sig nykter

Men stora förändringar i ditt liv sker inte bara för att du slutar dricka. Om allt du gör slutar dricka och inget annat kan din hälsa förbättra, men du kanske inte upplever de fördelar som Robin har beskrivit ovan.

Det hjälper också om du arbetar med din återhämtning och ny substansfri livsstil . Först, genom att inte hänga med samma personer som du gjorde medan du använde och skapade nya vänner .

Utveckla en ny livsstil

Det bidrar också till att förbättra din kost och börja ett träningsprogram , ta itu med tidigare misstag och c luta upp din ekonomiska situation . Att lära sig hur man hanterar din ilska och hur man inte ersätter en missbruk för ett annat eller annat tvångsbeteende är också viktigt.

Att utveckla en alkoholfri livsstil och uppnå långvarig nykterhet tar mycket mer ansträngning än att bara inte dricka längre. Forskning visar att oavsett vilken metod du brukade vara nykter i första hand, har du bättre chans att uppnå beständig nykterhet om du också deltar i en ömsesidig stödgrupp .