Vad är rädsla för demoner?

Daemonofobi är nära knuten till religiösa övertygelser

Daemonofobi eller rädsla för demoner är en fobi som ofta är rotad i religiösa övertygelser.

Daemonofobi och Religion

Vissa religiösa religioner tror att demoner är verkliga, kraftfulla enheter som har förmåga att besitta människor, vilket gör att de uppträder på otänkbara sätt. Andra sekter tror att besittning är osannolikt eller till och med omöjligt, men tror att demoner kan göra kaos på andra sätt.

Fortfarande tror andra att andarna som kan äga oss är hjälpsamma och välgörande, och ritualiserad andeinnehåll är en del av regelbunden religiös praxis.

Inte alla demonfobi är förankrad i religiösa frågor, men om du har denna rädsla, kan det vara värt att undersöka både ditt nuvarande trossystem och det som du var uppvakt med. Vissa människor utvecklar en rädsla för demoner medan de går igenom en troskris eller en stor förändring i religiösa traditioner. Händelser som får dig att ompröva din barndom kan också leda dig till att ifrågasätta förändringar du har gjort som vuxen, inklusive förändringar i religiösa övertygelser.

Daemonophobia och Hollywood

På samma sätt som spöken har demoner en framträdande roll i många blockbuster-filmer och bästsäljande romaner. Utgiven 1973 är The Exorcist kanske den mest kända filmdefinitionen av demonisk besittning, men demoner är fortfarande ett populärt tema i dagens filmer. Datorgenererad bildteknik tillåter varje film att sätta sin egen grymma snurr på varelserna, medan Blu-ray-spelare och HDTV-apparater gör det möjligt för oss att återskapa biografupplevelsen hemma.

Det är osannolikt att en film skulle skapa en helt ny fobi, men de som lider av daemonofobi kan utlösas av sådana filmer.

Legend Tripping

Legend tripping är en passage för passage för många tonåringar och unga vuxna. Urban legender om hemsökta platser är vanliga runt om i världen, och många av berättelserna har ett demoniskt element.

Under en legendarisk resa leder en grupp vänner ut för att möta stadskriget. Utflykterna sker generellt på natten.

I själva verket satte barnen sig för en skräck. Förväntningar kan påverka perceptioner, och legende-snubbla tonåringar brukar förvänta sig en skrämmande upplevelse. Planera resan, återberätta historien om och om igen och slutligen ta sig fram till en övergiven bro eller motorväg eller kyrkogård mitt på natten höja förväntan. Under dessa förhållanden är det mycket lätt att övertyga sig om att konstiga ljud eller optiska illusioner är ett bevis för att legenden är sann.

Trots att legenden trippers bevisar sitt mod genom att konfrontera sina rädslor, kan legendarisk utmaning faktiskt förvärra en legitim fobi. Många återvänder från en legendarisk resa som övertygat om att de bara var stunder bort från en ödmjuk öde, förhöjt tron ​​i legenden och slutligen cementerar fobi.

Daemonofobi och barn

Rädslan är ovanligt vanligt hos unga barn, men de flesta barn växer ut ur dem. Liksom bogeyman kan demoner inte representera något mer än ett barns försök att känna av den oförutsägbara världen runt honom. Ändå utvecklar vissa barn legitima fobier. Kontrollera med ditt barns läkare om rädslan verkar ovanligt svår, om hon börjar vägra att göra saker hon tidigare haft eller om rädslan varar i mer än ett par månader.

Barn kan också vara mer mottagliga för filmer, böcker, tv-program och videospel. Övervaka små barns aktiviteter och njut av saker som du inte är säker på tillsammans. Diskutera dina övertygelser och svara på deras frågor ärligt och enkelt.

para~~POS=TRUNC

Även om parapsykologin inte allmänt erkänns av det allmänna vetenskapliga samfundet, har experiment i parapsykologi resulterat i resultat som inte alltid kan förklaras fullständigt. Vissa människor utvecklar daemonofobi efter att ha genomgått en ovanlig upplevelse med ett Ouija-bräde, en séance eller en spökjakt.

Få hjälp

Innan du ser en mentalvårdspersonal för daemonofobi, är det till hjälp att organisera dina egna tankar och övertygelser.

Även om fobien ibland ses som ett potentiellt tecken på en tankeförvållning, känner de flesta psykiatriska medarbetarna vikten av klientens personliga övertygelse. Tänk dessutom igenom dina mål för terapi . Vill du sluta tro på demoner helt och hållet? Vill du helt enkelt kunna titta på skräckfilmer med dina vänner? Att veta svaren på dessa frågor i förväg kan hjälpa dig och din terapeut att planera en behandling som passar dina behov.

Förvaltning

Även om det alltid är bäst att söka professionell hjälp till någon fobi, kan många människor hantera sina symptom. Om du tillhör en religiös organisation kan du hitta tröst i att prata med din religiösa ledare eller pålitliga kamrater. Att undersöka demonisk besittning kan hjälpa till att lindra dina rädslor, men bara om du noggrant skärmar dina källor. Om du väljer att göra forskning, hålla sig till pålitliga webbplatser som drivs av välrenommerade organisationer. Om du väljer att titta på skräckfilmer eller besöka hemsökta hus, var försiktig. Ta en betrodd vän som känner din rädsla. Använd andnings- och visualiseringstekniker för att hantera dina symtom och vara beredda att lämna om du upplever panikattacker.

Källa:

American Psychiatric Association. (1994). Diagnostisk och statistisk manual för psykiska störningar (4: e upplagan) . Washington, DC: Författare.