Historia av Pdoc i mental hälsa

Pdoc är kort eller slang för psykiater . Vissa människor kan också använda pdoc som hänvisar till sin psykolog . Du kommer ofta att se pdoc som används i onlinemiljöer som forum och chattrum. Du kan också höra det som används i patientgruppsinställningar som sjukhus eller terapi.

Termen Historia Pdoc

Pdoc är en komprimerad fras som kombinerar psykiater / psykolog och läkare.

I samtal vill patienter ofta skilja mellan sin allmänläkare och sin psykiatriska utövare, men psykiater är ett långt ord och svårt att stava. Så, i linje med snabbmeddelanden och textingstrender för att förlita sig på förkortningar och akronymer, har vi utvecklingen av ett nytt ord - pdoc.

Typer av mentalvårdspersonal

Det finns flera olika typer av mentalvårdspersonal som kan ta hand om dina behov. De inkluderar:

Psykoterapier som visat sig vara effektiva vid bipolär sjukdom

Två typer av psykoterapi som visat sig vara särskilt effektiva för bipolär sjukdom är familjefokuserad terapi (FFT) och kognitiv beteendeterapi (CBT).

Medicin för bipolär sjukdom

Om du har bipolär sjukdom, kommer du förmodligen att ordineras medicin för att hjälpa till att kontrollera dina symtom. Vanliga mediciner för bipolär inkluderar:

Hantering av bipolär sjukdom

Att hitta en terapeut du är bekväm med är en av de viktigaste stegen vid hantering av bipolär sjukdom. Läkemedel är väldigt hjälpsamma men kan inte hjälpa dig att förstå ditt tillstånd, inklusive att lära känna triggarna av bipolär sjukdom . Om du inte har gjort detta viktiga steg, här är några tips för att hitta en terapeut som passar dig .

> Källor:

> National Alliance on Mental Illness. Mentala hälso- och sjukvårdspersonal.

> Oud, M., Mayo-Wilson, E., Braidwood, R. et al. Psykologiska ingrepp för vuxna med bipolär sjukdom: systematisk granskning och meta-analys. British Journal of Psychiatry . 2016. 208 (3): 213-22.