Varför har min fuska maka haft en onlineaffär?

Anonymitet, Bekvämlighet, Flykt

Upptäckten att din partner har en affär kan vara störande. Men om det är en onlineaffär, kan det också vara förvirrande och ta upp många frågor. Du kanske undrar om det uppfyller definitionen av äkta otrohet, varför de sökte en onlineaffär när du var tillgänglig och vad som är tilltalande om att ha en virtuell affär. Du kanske också vill veta om en onlineaffär är ett tecken på sexmissbruk , av vilka det finns många typer .

Ett växande antal par påverkas av cybersex- otrohet. Onlineaffärer kan vara svåra att förstå, både för den skadade partnern och för terapeuter som är vana vid att arbeta med par som drabbats av personliga angelägenheter. Medan din första reaktion kan vara att försöka få fullständig information från din otrogen make i hopp om att förstå varför det hände, var tålamod. Upptäcka och förstå din partners onlineaffär är en process som tar tid.

Faktorer som leder till online-frågor

Här är några orsaker till att människor i relationer kan bedriva en onlineaffär:

Kommer det att vara sist?

Onlineaffärer är vanligtvis kortlivade, men det finns ingen brist på nya partners med vilka man ska starta en ny virtuell affär. En person kan gå in i att bli beroende av onlinesaker på samma sätt som de kan bli beroende av andra beteenden . Om du eller din partner är tvungna att söka sexuell kontakt på nätet, kan du och bör söka hjälp.

> Källor

> Carnes P, Delmonico D, Griffin E, Moriarity J. I nätets skuggor: Krossar fri från kompulsiv online sexuell beteende. Andra upplagan. Center City, MN: Hazelden. 2007.

> Hertlein KM, Piercy FP. Viktiga delar av Internet otrohet behandling. Journal of Civil and Family Therapy . 2012; 38: 257-270. doi: 10,1111 / j.1752-0606.2011.00275.x.