Nyårsupplösningar för stresshinder

1 - Sömn och stressavlastning - Stressreliefupplösningar

Hero Images / Getty Images

Runt början av året börjar de flesta av oss uppmärksamma hur vi kan förbättra våra liv. Medan upplösningar ofta koncentrerar sig på att utveckla nya vanor som kommer att få oss till bättre fysisk form, kan minskad stress och bättre mental och känslomässig form ge stora fördelar. Äta rätt och få motion över huvud taget de flesta människors listor över mål för det nya året . Men i år kan det vara klokt att införliva nya vanor som kommer att minska stress och öka glädje och övergripande livsupplevelse.

Här är några viktiga steg du kan ta för att vara en lyckligare, friskare och mer avslappnad du under det kommande året:

Få tillräckligt med sömn

Att vara sömnberövad kan vara både en orsak och en effekt av att stressas. Medan stress kan hålla människor uppe på natten kan man arbeta på för få timmars sömn göra människor mindre produktiva, mer känslomässiga och mer reaktiva mot stressiga händelser i sina liv. I år kan du få betydande fördelar genom att sträva efter bättre kvalitet och större mängd sömn på natten. Följande resurser kan hjälpa till:

2 - Ha en hobby

Att ha en stressavlastningshobby (som teckning) kan ge ett bra utlopp. Hero Images / Getty Images

Medan du kanske har gått i skolan och varit involverad i sport och roliga aktiviteter som barn, är det viktigt att du fortsätter att lära dig, växa och göra saker du tycker om i ditt vuxna liv. Att ha en vanlig hobby kan ge ett nödvändigt utlopp för mental stimulans och stressavlastning , och hjälpa dig att upprätthålla en balanserad livsstil. Det kan också ge dig en lämplig mängd eustress , den positiva typen av stress som gör att du känner dig vital och levande. Ur ett positivt psykologiskt perspektiv kan den rätta hobbyen medföra fördelarna med flöde som alla gratifikationer ger.

Eftersom allt arbete och inget spel kan göra någon lite nötter, har jag tagit med några resurser för att hjälpa dig att hålla livet intressant. Att ta hand om dig själv på detta sätt kan vara ett viktigt steg mot att leva det liv du vill leva.

3 - Investera i din sociala cirkel

Din sociala cirkel kan vara en välsignelse eller en förbannelse; gör det till en välsignelse !. Morsa Images / Getty Images

Vi är naturligtvis sociala varelser, och det företag vi håller kan ha en stor inverkan på livskvaliteten. Goda vänner och nära familj kan fira med oss ​​under våra bästa tider och stödja oss genom vårt värsta. Ett socialt nätverk av hälsosamma relationer kan vara en buffert mot stress och ge många andra fördelar. Konfliktrelationer kan dock orsaka ytterligare stress och frustration och även påverka vår hälsa.

I år kan du förbättra din livskvalitet genom att söka ut friska nya vänskap, förbättra de relationer du redan har (med hälsosam kommunikation och konfliktlösningsstrategier) och släppa av relationer som dränerar dig. Följande resurser kan hjälpa till:

4 - Få mer musik i ditt liv

Musik är en rolig och effektiv stressavlastare. Maskot / Getty Images

Nu när musikterapi har blivit ett växande nytt fält som används av sjukhus och terapeuter, blir fördelarna med musik alltmer kända. Att spela musik är ett enkelt och enkelt sätt att höja ditt humör och förändra din energi. Detta gör det till ett utmärkt sätt att lindra stress. Du kan spela musik i din bil under pendeln för att känna mindre stressad när du kör, eller sätt på musik när du tränar för att införa lite extra energi i träningen. Du kan till och med ha musik på bakgrunden när du går om dagen, vilket ger en mer lugnande känsla för alla dina aktiviteter. Att lägga till mer musik i ditt liv är ett effektivt och uppnåeligt mål för det kommande året. Följande resurser kan hjälpa till:

5 - Cull Your Clutter

Culling clutter kan hjälpa dig mentalt och till och med ekonomiskt och lindra stress också. Jonathan Kitchen / Getty Images

Att leva i kaos kan skapa stress. Oavsett om du är överbelastad av skräp, oorganiserad med ditt schema eller med överflöd av känslomässigt bagage, kan disarray få dig att känna dig spridd och riva dig med resurser. Medan många av oss bor i hemlösa hem, men de flesta av oss inser inte att röran kan röra oss om tid (när vi letar efter nycklar och förlorade saker), pengar (eftersom vi betalar sena avgifter på räkningar och saker vi kan inte hitta) och sinnesfrid (som att sitta i ett rörigt rum kan tömma din energi utan att du ens inser det). I år kan du ta bort dina axlar genom att vara mer organiserade med din tid, ge bort saker du inte behöver och behålla ditt hem som en fristad. Skott för perfektion är inte nödvändigt - även små förändringar i dessa områden kan skapa en påtaglig skillnad i hur du känner dig; börja små och göra gradvisa förändringar, eller ge dig själv en livsstilstillverkning som börjar idag. Hur som helst kan dessa resurser hjälpa till:

6 - Har några snabba stressavlastare

Att lära sig att slappna av är en bra grund för ett stresshanteringsprogram, och det är lättare än du kanske tror !. OJO Images / Getty Images

Ibland tycks stressfulla situationer kulminera snabbt, och vi kan gå från att må bra för att bli överväldigad på en mycket kort tid. När det händer är det opraktiskt att stoppa ditt liv att träna yoga, få en massage eller prova andra effektiva men tidskrävande stressavlastare. Det är bäst att ha ett snabbt och effektivt sätt att stänga av din kamp eller flygrespons och utlösa ditt avkopplingssvar . Följande tekniker är lätta att lära och kan praktiseras praktiskt taget var som helst och när som helst. I år är det en bra idé att prova några av dem och se vad som är bäst för dig.

7 - Ha en långsiktig stresshämmande praxis

Meditation kan vara ett livslångt stressavlastningsverktyg. Jasper Cole / Getty Images

Medan snabba stressavlastare är viktiga att ha på hand, är det också viktigt att ha minst en vanlig stressavlastande träning i ditt liv. Att ha en vanlig aktivitet som du gör för att lindra stress i ditt liv kan hjälpa dig att hålla dina övergripande stressnivåer lägre så att du är mindre benägna att känna dig överväldigad. Flera stressavlastningsvanor kan hjälpa dig att vara mindre reaktiva mot de stressorer du möter i ditt liv genom att sänka din fysiska och / eller känslomässiga reaktivitet mot stressorer. Följande resurs kan hjälpa dig att undersöka din livsstil och personlighet och ge dig ett utbud av stressavlastare som passar dig bäst:

8 - Odla optimism

För ökad övergripande stressavlastning, odla optimism. Tim Robberts / Getty Images

Många inser inte att det sätt de ser på världen har en stor inverkan på deras stressnivåer, men det är sant: pessimism och negativ självtalande kan ge dig stora mängder stress. Om du ser situationer hot eller utmaningar , fördelaktiga eller negativa, stressiga eller spännande, handlar det om din synvinkel. Lyckligtvis kan din synpunkt ändras med övning. Hur mycket lyckligare, mer produktivt och mindre stressat kan du vara om du släppte bort några självbedömande tankemönster? Följande resurser kan hjälpa dig att upptäcka huruvida du kan dra nytta av ett nytt perspektiv.

9 - Minska arbetsstress

Behöver du minska arbetsspänningen? Dessa resurser kan hjälpa till. Daniel Day / Getty Images

Enligt en senaste stressundersökning på denna webbplats upplever människor störst stress vid sina jobb. Över 50% av folket känner sig nära avbränd ibland eller ofta, enligt en annan undersökning. Det är inte överraskande med tanke på de långa timmarna, tung arbetsbelastning och andra faktorer som spelar in på dagens arbetsplats. Vissa jobb är dock mer stressiga än andra. Känsla överväldigad och utbränd av ditt jobb kan lägga på stress på praktiskt taget alla områden i ditt liv. I år är en av de bästa sakerna du kan göra för dig själv undersöka ditt arbetsliv och se vilka förändringar du kan göra för att minska stressen. Det kan innebära att hitta verktyg för att öka produktiviteten, ändra vissa aspekter av ditt jobb, lägga till ditt liv utanför arbetet så att du inte känner mindre stressad i allmänhet, eller ens undersöker om du är i rätt fält. Följande resurser kan hjälpa till:

10 - Ha en plan för framtiden

Har du en övergripande plan för din framtid? Kanske är det dags att börja drömma ... Tetra Images / Getty Images

Medan det finns mycket att säga för att leva i ögonblicket , är det en skillnad mellan att vara helt närvarande i ditt liv och känner sig så överväldigad av stress att ditt fokus inte går längre än hur man får igenom nästa dag. Med dessa resurser borde du kunna minska din stressnivå så att du kan titta på framtiden och jaga dina drömmar om du inte redan är. Har du en stark finansiell plan på plats? Uttrycker du dig så fullständigt som du vill? Är du på vägen till var du verkligen vill vara med dina relationer och personlig tillväxt? Medan det nya årets resolutioner handlar om att avgöra vad du vill ha under det kommande året är det också en bra idé att ha en 3-årig, 5-årig och till och med en 10-årig plan för ditt personliga liv. Det betyder inte en in-stone-ritning, men en uppfattning om var du vill vara i framtiden så att du kan växa i den riktningen. Följande resurser kan hjälpa dig att upprätthålla goda vanor inom en snar framtid och sätta långsiktiga mål :