10 bästa jobb för personer med social ångestsyndrom

Dessa jobb är idealiska för personer med SAD

Att hitta ett jobb som du tycker om och att du känner dig bekväm att göra kan vara utmanande om du lever med social ångestsyndrom (SAD) .

Ofta kommer ditt val av jobb att dikteras av hur långt du befinner dig när det gäller diagnos och behandling . Personer som framgångsrikt lyckats övervinna och lära sig hantera symtom på social ångest är bättre rustade för positioner som är socialt krävande.

Samtidigt är personer med SAD ofta anpassade till vissa typer av jobb, oavsett hur bra de har lärt sig att hantera social ångest . Jobb som involverar flexibilitet och kontroll över nivån på social interaktion kan göra det lättare att hantera ångest om den återvänder. Det betyder inte att du ska välja jobb som inte involverar social interaktion. snarare har en flexibel roll med varierande interaktionsnivå tenderar att fungera bäst.

Nedan är en lista över jobb som kan vara givande för personer med social ångestsyndrom.

1 - Författare

Tetra Bilder - Yuri Arcurs / Brand X Pictures

Skrivning är ett drömjobb för många. Tyvärr kan det vara ett svårt yrke att komma in och kan ta ett tag innan du börjar tjäna en levande löne. Men när du väl är etablerad, är det möjligt att tjäna ett mycket bekvämt liv som frilansskribent.

Oavsett om du vill skriva romaner, rådgivningskolumner eller tekniska manualer, börja med ett jobb som låter dig få erfarenhet, som att arbeta som teknisk författare eller copywriter. När du bygger ditt självförtroende kan du flytta till frilansarbete och eventuellt bli en publicerad författare.

Socialt oroliga författare kan tycka om att arbeta ensam. Men du bör också försöka utmana dig själv genom att nätverka med andra författare genom professionella föreningar och konferenser. Detta ger dig chansen att polera dina sociala färdigheter och fortsätta att exponera dig själv för de situationer som orsakar ångest. Om du tycker att du har det bra kan du till och med frivilligt leda en presentation eller hjälpa till på en rådgivande kommitté.

2 - Artist

Getty / Blend Bilder / Aliyev Alexei Sergeevich

En konstnär är ett annat jobb som kan vara tilltalande om du bor med social ångest. Men att tjäna som konstnär kan vara en svår utmaning. Som konstnär kan du behöva ta ett dagjobb för att stödja dig själv medan du gör konst på sidan.

Om du har en passion för denna typ av arbete, tänk på relaterade jobb som kan ge dig samma kreativa utlopp och förmåga att arbeta ensam en del av tiden. Grafisk design kan vara ett alternativ som ger dig möjlighet att stödja dig som artist.

Som en socialt orolig konstnär kan du njuta av tiden som är ensam i ditt arbete. Men du bör också överväga att utmana dig själv genom att delta eller presentera på konstutställningar. Att kommunicera med kunder och nätverk med andra artister är en viktig del av att kontinuerligt utmana din ångest inom konstområdet.

3 - Hushållsförälder

Getty / Simon Ritzmann

Hushållsföräldern gjorde också topp 10 listan med värsta jobb för personer med SAD . Det här är ingen olycka. Även om det finns många sociala krav på dig som förälder, finns det också mycket flexibilitet, vilket kan vara till hjälp om du lever med allvarlig social ångest.

Som förälder kan du styra ditt eget schema och balansera tiden som spenderas i gruppens sociala aktiviteter med tystare tid ensam med bara dina barn. Låt inte dig själv bli isolerad eller förneka dina barn möjligheter på grund av dina sociala rädslor. Godkänn inbjudningar till lekdatum med andra föräldrar och frivillig för en kommitté på ditt barns skola för att hålla kontakten.

Men var försiktig om du har ADD (Attention Deficit Disorder) förutom SAD (dessa villkor går ibland ihop). Att köra ett hushåll kräver bra organisatoriska färdigheter - något som kanske inte utmanar din sociala ångest men kommer att beskatta för dem som också har problem med uppmärksamhet.

4 - Dog Trainer

Getty / Hero Images

En hund tränare är ett exempel på ett jobb som arbetar med djur som kan vara tilltalande om du lever med social ångestsyndrom. Andra möjligheter inkluderar

Om du gillar att arbeta med djur kan dessa belöna positioner som kräver lite social interaktion men ger dig också utrymme för att arbeta tyst och självständigt.

Håll utmanande din sociala ångest i dessa positioner genom att interagera med kunder och andra djurvårdspersonal.

5 - Revisor

Getty / Steve Weinrebe

Revisorer hanterar bokföring och finansiella detaljer för företag och privatpersoner. Om du pratar om matematik och tycker om att arbeta med siffror kan du vara en revisor som ger dig möjlighet att arbeta självständigt.

Oavsett om du arbetar för ett företag eller som en privatrevisor, kommer det att finnas någon nivå av interaktion som krävs med andra. Fokusera på dina förmågor och vara säker på ditt arbete, och din komfortnivå med denna aspekt av jobbet kommer att öka.

Att bli en revisor kan vara ett bra sätt att utmana några av dina sociala rädslor på ett gradvis sätt. Möten med kunder kan vara möjligheter att arbeta med dina sociala färdigheter, och närvaro på nätverkshändelser hjälper dig att utmana dina sociala rädslor.

6 - Landscaper

Getty / Hinterhaus Productions

Landscapers kan arbeta för landskapsplanering företag, golfbanor, eller som privata entreprenörer. Landskapsarkitektur kan ge dig friheten att tillbringa dagen ensam och utomhus. Dessa jobb är särskilt bra om du inte är glad att arbeta i en kontorsmiljö.

Om du bestämmer dig för att driva ditt eget landskapsföretag, måste du dock bli skicklig för att kommunicera med kunderna. På detta sätt kan landskapsarkitektur ge dig möjlighet att utmana dina rädslor samtidigt som du har säkerhet för "stillestånd" på jobbet.

Utmana dina sociala rädslor i dessa positioner genom att interagera med kunder, andra landskapsarbetare och eventuellt även dina egna medarbetare. Du kan också delta på mässor för att öva dina sociala färdigheter.

7 - Entreprenör

Getty / Gary Burchell

Som företagare eller företagsägare kommer du att arbeta för dig själv, ställa in ditt eget schema och vara ansvarig för din egen framgång. Fördelen med att vara en entreprenör som en person med SAD är att du har fullständig kontroll över vad du gör. Det är också lätt att se hur många andra yrken på denna lista kan kombineras med entreprenörskap.

Även om du kommer att interagera med kunder eller hantera leverantörer som företagsägare, kommer du inte att ha en handledare som tittar över dig eller medarbetare att arbeta tillsammans med. Som företagare kan du också anställa andra personer för att göra jobb som du inte tycker om.

Var bara säker på att du inte hyr ut alla dina sociala skyldigheter! Utmana dig själv för att möta sociala och prestationssituationer som du finner angstprovokation genom att börja små och flytta till svårare uppgifter.

8 - Brandman

Getty / Monty Rakusen

Samtidigt som du är poliser är på listan över de 10 sämsta jobben för personer med social ångestsyndrom, är att vara en brandman gör de 10 bästa.

Även om du som brandman har samspel med allmänheten och arbetar tillsammans med medarbetare, kommer du också att arbeta med föremål och ha ställt förväntningar på ditt jobb.

Många brandmän arbetar också med scheman som ger dem flera dagar i rad, vilket kan vara en chans att återhämta sig från arbetets krav om du lever med social ångest.

Utmana din sociala ångest i den här positionen genom att öka genom ledningarna till jobb som kräver mer social interaktion. Frivillig för karriärdag på ditt barns skola för att utmana dina publiktalande rädslor.

9 - Datorprogrammerare

Getty / PeopleImages.com

Att arbeta som datorprogrammerare måste vara detaljorienterad, njut av att lösa problem och kunna fokusera under långa perioder.

Även om det finns en viss grad av social interaktion som krävs av dig som programmerare, värderas anställda i dessa positioner i allmänhet för sina analytiska färdigheter i stället för deras kommunikationsförmåga.

Om du gillar datorer och inte har något emot att sitta länge, kan det vara ett bra jobb som gör att du kan arbeta självständigt. Var noga med att utmana din sociala ångest genom att prata med kollegor och ta på projekt som kräver allt mer interaktion.

10 - Rådgivare

BSIP / UIG / Getty Images

Rådgivare eller terapeut kanske inte är det första jobbet du tycker om för personer med social ångest. Men när det är möjligt att hjälpa andra att övervinna SAD kan detta vara ett idealiskt jobb.

Du förstår vad dina kunder upplever, du är en bra lyssnare, och du har sannolikt en kommunikationsstil som andra med social ångest inte kommer att finna hotande.

Om du har fått behandling och övervinna din sociala ångest, har du en perfekt position för att hjälpa andra att göra detsamma. Denna position ger dig en unik inblick i dina egna kampar samtidigt.

Ett ord från

Vad har alla dessa jobb gemensamt? På vissa sätt liknar de de rädslahierarkier som används för kognitiv beteendeterapi (CBT) för social ångest. Personer med dessa jobb kan börja små genom att möta sociala interaktioner som de fruktar minst och gradvis går mot mer utmanande situationer.

Till slut vet du bara vad det rätta jobbet är för dig. Vissa människor med social ångest är extroverts och fortfarande längtar efter andres företag trots att de är rädda. Om det här är du, kan ett jobb med mer social interaktion vara mer lämplig. Oavsett ditt val - var noga med att aldrig låta din sociala ångest hindra dig från att driva en givande karriär.

> Källor:

> Angst och Depression Association of America. Ångest och stress på arbetsplatsen.

> Penn State. Probing Question: Kan en skön person vara en skådespelare?

> Psykologi idag. Tio tips för Shy Job Seeker.

> University of Connecticut. Låt inte ångest komma i vägen för din karriär.

> US News. Hur människor med social ångest kan hitta, landa och behålla ett belöningsjobb.