Hur man hjälper ditt barn att anpassa sig till en ny skola

Undrar du hur bra ditt barn ska anpassa sig till en ny skola och om du kan göra något för att underlätta övergången? Såklart du kan! Här är några tips som hjälper dig på vägen.

För det första är det en bra idé att vara förberedd för förändringar som kan åtföljas av stress för både dig och ditt barn.

Men förvänta dig inte att det är en helt hemsk situation.

En positiv inställning för både förälder och student kan gå långt för att göra övergången till en ny skola en framgång.

Delta i en orientering

För att påbörja skolåret bör du delta i ett möte eller en orientering med ditt barn.

Hjälp ditt barn att förstå vad rutinen kommer att vara och hur man hittar var man ska gå.

Att förstå rutinen och förväntningarna, och att ha kunskap om skolan kan bidra till att lindra en del av den första skolans stress som ditt barn kommer troligen att känna. Var positiv och bli upphetsad med din student.

Titta på skolans hemsida

Det är en bra idé att titta igenom skolans webbplats för roliga och intressanta fakta, särskilt om ditt barn har extracurricular aktiviteter eller sport.

Många chefer och lärare har webbsidor som erbjuder intressanta fakta om dem eller deras erfarenheter.

De flesta skolwebbplatser kommer också att ha bilder av aktiviteter som eleverna har deltagit i.

Detta kan hjälpa ditt barn att bli upphetsad.

Vara inblandad

Om ditt barn är intresserad av friidrott och kan se att skolan har lyckats med att få titlar i en sport eller aktivitet kan det också vara spännande.

Studenter som är aktiva i skolan kommer att göra nya vänner mycket snabbare än de som inte är inblandade i någon extra skolaktiviteter. Det är därför en bra idé att uppmuntra skolans deltagande och stödja ditt barn under deltagandet.

Ha en positiv inställning

Föräldrarna bör betona vikten av en positiv inställning till sitt barn och att att göra vänner kan bidra till att skolan blir ett mycket trevligare ställe.

Låt ditt barn veta att du förstår att nya vänner inte kan ersätta de gamla som finns kvar i gamla skolan, men de nya vännerna kan göra livet i den nya skolan mycket trevligare.

Börja under sommaren

Att få nya vänner kan till och med börja på sommaren innan skolan har börjat. Det finns ofta sommarläger eller andra rekreationsområden i staden eller den nya skolan där ditt barn kan delta.

Där kan ditt barn få nya vänner innan skolan börjar, vilket ökar komforten. Det är alltid bra att se ett välbekant vänligt ansikte, särskilt i en ny situation.

Vad du än gör, var positiv men äkta med ditt barn.

Låt honom veta att det kan finnas vissa situationer i den nya skolan som kan verka stressiga först och att förändringen är okej.

Det går inte att göra någonting på samma sätt i den nya skolan som de var i den gamla skolan, men det är okej och ditt barn kommer att justera med tiden.

Om din student kommer till dig med stress i samband med övergången, försök att förbli positiv. Försök att vara en bra lyssnare om ditt barn bara behöver någon att prata med eller försöka ge upp positiv rådgivning.

Ditt barn kommer behöva detta från dig.

Att bli stressad av dig själv kommer att bränna stress för ditt barn. Håll dig lugn och cool. Var inte orolig för stressen som ditt barn känner, även om det verkar trivialt för dig. Hjälp honom att hitta sätt att klara av . Om du känner att din förmåga att hjälpa är stressad, kontakta en lärare, skolrådgivare eller annan professionell för råd om hur du hjälper ditt barn.