Hantera social ångestsyndrom på jobbet

Social ångestsyndrom kan vara en riktig fråga på arbetsplatsen

Hantering av social ångestsyndrom (SAD) på jobbet innebär att du känner igen den dagliga inverkan av sjukdomen på din karriär och kommer med lösningar att genomföra. Att få diagnos och gå in i behandling är det första steget mot att hantera dina ångestsymtom. Att berätta för din arbetsgivare kan också hjälpa till att du får boende för att hjälpa dig att göra ditt jobb bättre.

Samtidigt kan personer med SAD möta specifika problem på arbetsplatsen, inklusive oförmåga att nätverket effektivt, rädsla för att delta i företags sociala händelser, problem att utveckla relationer med medarbetare, brist på självförtroende och svårigheter att tala upp i möten.

Bernardo Carducci, Ph.D., en psykologprofessor vid Indiana University, chef för Shyness Research Institute och författare till Shyness: En djärv ny strategi och fickledsguiden för att göra framgångsrik liten talk , hävdar att när skamhet hanteras ordentligt, finns det är ingen gräns för uppnåendet av blyg människor i näringslivet. Carducci pekar på framgången med särskilt blyg Microsoft grundare Paul Allen, en av världens rikaste och mest framgångsrika människor, och även en blyg person.

Medan blyghet inte är detsamma som social ångestsyndrom kan idéer som hjälper blyga människor att anpassa sig till näringslivet också vara användbara för att hantera social ångest på arbetsplatsen, särskilt om du kämpar med sociala färdigheter.

Affärsmöten

Om du känner dig obekväm i mötena, rekommenderar Carducci att du anländer 10 till 15 minuter tidigt så att du kan träffa människor när de anländer. Detta är motsatsen till vad du förmodligen gör nu; du brukar tendera att dyka upp så att du inte behöver engagera dig i små samtal med andra i mötet.

Detta har emellertid den oavsiktliga effekten av att du känner dig mer isolerad.

Under mötena kom ihåg att andra också kan känna sig obekväma när de talar upp. Carducci konstaterar att upp till 45% av människor är blyg eller socialt oroliga, vilket innebär att nästan hälften av människorna i ditt möte är nervösa för att uttrycka sin åsikt. Vanligtvis blir de lättare om du är den första som talar och kommer att beundra dig för att göra det.

Om du finner din ångest överväldigande obekväm under mötena, försök att undersöka de tankar som du har i ett möte. Om du brukar tänka, "Jag är hemsk i möten. Jag gör alltid en dåre av mig själv", fråga dig själv om den tanken är hjälpsam och realistisk. Kan du ersätta det med en mer hjälpsam tanke som "Jag försöker svårt att göra bättre i möten. Jag tycker att de flesta är okej med hur jag stöter på."

Talar till chefer

Om du finner att tala med en handledare ångest provocera, planera framåt. Se om du kan göra ett möte att tala med din handledare och öva vad du ska säga i förväg. På så sätt är hon beredd att lyssna på dig och du kommer att vara mer tillfreds.

Om ångest fortfarande blir det bästa av dig, jobba du uppåt gradvis för att ställa hårdare frågor.

Gör en lista med saker du behöver prata med din handledare om och börja sedan med den som känner sig minst ångestande, till exempel att be om förtydligande om någon aspekt av ditt arbete.

Företags sociala funktioner

Beroende på din anställningsort kan det förekomma en rad sociala funktioner som du förväntas delta i: företagets picknick, årlig semesterfest, pensionskonferenser, affärskonferenser eller affärsluncher. Se till att du har något att prata om vid dessa tillfällen. Läs tidningen, besök en nyhetsnyhet eller läs aktuella tidningar.

Undvik att använda alkohol för att övervinna dina hämningar.

Ofta kommer bara tidsåtgången att ha samma effekt på att minska hämmningarna som konsumtionsalkohol. Nästa gång du är på en social händelse, märka hur din ångestnivå minskar med tiden även när du inte dricker.

Arbetsuppgifter

Vissa aspekter av själva arbetet kan vara utmanande för dem med social ångest . Till exempel, om du är i försäljning, kanske du tycker att du behöver engagera dig i kalla anropsklienter . Du kan behöva ge presentationer eller taler som en del av din roll. Det kan vara dubbelt svårt att hantera din ångest när din prestation av sociala och prestationsuppgifter vävs in i din arbetsroll. Välj ett jobb som passar dina intressen och personlighets-ångest är ett problem som kan fungera så länge du har en passion för ditt jobb.

medarbetare

Nätverk är en viktig del av att vara framgångsrik i din karriär. Om du inte kan skapa relationer med de personer du jobbar med blir det mycket svårare att avancera på jobbet. Dessutom, eftersom du spenderar de flesta av dina vakna timmar på jobbet, skulle du inte vilja ha vänner där?

För att bli mer bekväm med medarbetare strävar du ständigt efter att utöka din komfortzon. Delta i små prat med människor som du ser under hela dagen, som i lunchrummet, i hissen eller vid vattenkylaren. Häls folk med allmänna kommentarer eller komplimanger och börja korta samtal. Gradvis kommer andra att se att du är den typ av person som är tillgänglig och med vilken konversation är lätt.

Letar efter jobb

Om du är ny på arbetskraften eller söker arbete efter en lång period av arbetslöshet eller tid i samma jobb, kan utsikterna att gå på jobbs intervjuer vara skrämmande. Även om arbetsintervjuer kan vara mer utmanande för personer med social ångestsyndrom, med korrekt förberedelse och användning av copingstrategier, kan det här jobbet vara ditt.

Ett ord från

Kom ihåg att du inte behöver ändra vem du är. Men om du befinner dig på en konkurrensutsatt arbetsplats och känner att din ångest stör din karriärutveckling eller om du bara vill känna sig mer bekväm på arbetsplatsen är det värt att investera tid i att utveckla en komfortnivå med de sociala aspekterna av din arbete.

Om du fortsätter att kämpa med social ångest på jobbet, överväga att besöka en terapeut som specialiserar sig på ångeststörningar. Social ångestsyndrom är en psykisk sjukdom som kräver professionellt ingripande för full återhämtning.

källor:

American Psychiatric Association. Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska sjukdomar, 5: e upplagan. 2013.

Carducci BJ. Shyness: Ett djärvt nytt tillvägagångssätt. New York: Harper Collins; 2000.

Carducci BJ. Pocket guide för att lyckas småprat: Hur man pratar med någon när som helst, var som helst om någonting. New York: Pocket Guide Publications; 1999.