Hur man hanterar allmänt ångestsyndrom på jobbet

Inte alla med generaliserad ångestsyndrom (GAD) klarar av att hantera sin ångest när de är på jobbet. Många kämpar med överdriven oro för en mängd olika vardagliga problem i samband med arbete, eller ens deras personliga liv, samtidigt som de försöker få sitt jobb gjort.

Denna typ av ångest är försvagande och mycket större än vad som förväntas över enkla problem.

Det resulterar ofta också i fysiska symptom som kan göra arbetslivet olyckligt.

Arbetshinder

Personer med generaliserad ångestsyndrom kan oroa sig för något av följande vid jobbet:

Oroliga problem med arbetet

Dessa bekymmer kan innebära följande problem på arbetsplatsen (bland annat):

Tips för hantering

Att hantera GAD på jobbet är möjligt. Nedan följer några tips som hjälper dig att hantera ångest medan du är på jobbet.

Tala med din chef: Inte alla känner sig bekväma med att göra det här, men att tala med din chef eller handledare om din ångestsyndrom kan hjälpa till.

Du kan erbjudas boende för att hjälpa dig att göra ditt jobb mer effektivt.

Vissa människor kanske inte berätta för en handledare av rädsla för att vara svaga eller ovilliga att arbeta, förlora på kampanjer eller ha det på din permanenta rekord.

I slutändan kan du dock inte diskrimineras på grund av din ångestsyndrom.

Americans with Disabilities (ADA) Act of 1990 skyddar dig mot diskriminering om du är kvalificerad att göra ditt jobb och kunna utföra uppdrag med rimligt boende.

Berätta för en kollega: Om du säger en kollega hur du känner kommer det att finnas någon där på jobbet som vet vad du går igenom och vem kan hjälpa till att hålla dig på rätt spår.

Arbeta inom dina gränser: Förstå gränserna för dig genom din ångestsyndrom och lär dig att arbeta inom dem. Ta ledigt när du behöver. Ta en snabb promenad eller flyga för en semester i några dagar. Fokusera på en enda uppgift i taget och försök att inte oroa dig för allt som behöver bli gjort. Lyssna på musik på jobbet om du är tillåten och om det hjälper dig att klara dig. Ställ in minsta tidsfrister för att hålla dig fokuserad.

Var uppmärksam: Om du befinner dig att förlora koncentration eller fokusera och bli omhuldad i oro, öva med uppmärksamhet . Bli uppmärksam på din omgivning och fokusera på nuvarande ögonblick. Försök med medvetenhet eller annan övning som lär dig hur du tar dig tillbaka till nutiden.

Ha goda hälsovanor: Medan GAD kan orsaka sömnlöshet, försök ditt bästa att hålla fast vid en vanlig sömn / vakna cykel. Ät hälsosam mat och undvik koffein.

När du inte kan klara av

Tror du fortfarande att du inte kan klara av generell ångest på jobbet? Fråga dig själv följande frågor.

Först har du blivit diagnostiserad och fått behandling? Om du bara har en vag uppfattning om att något är fel men inte har sett en läkare, är det dags. I ADA: s undersökning av stress och ångestsjukdomar 2006 upplevde 40 procent av respondenterna uthållig stress eller överdriven ångest i deras dagliga liv. Emellertid diagnostiserades endast 9 procent av de svarande med en ångestsyndrom. Att få diagnos och behandling som behandling eller medicinering bör alltid vara ditt första steg om allvarlig ångest stör din förmåga att arbeta.

För det andra - om du har försökt allt annat och fortfarande inte kan klara av arbetet, har du övervägt att ansöka om funktionshinder innan du förbättras? Det är inte ett skam eller ett misslyckande att göra det. Kanske behöver du bara tid att arbeta med din ångest och sedan åter in i arbetskraften från en starkare ställning.

> Källor:

> Angst Disorders Association of America. Ångest och stress på arbetsplatsen.

> Angst Disorders Association of America. Höjdpunkter: Undersökning av arbetsplatsstress och ångestsjukdomar.

> Harvard Health Publications. Psykiska hälsoproblem på arbetsplatsen.

> Hendriks SM, Spijker J, Licht CMM, et al. Långtidssvårigheter och frånvaro i ångest och depression. J Påverka Disord . 2015; 178: 121-130.