Vanliga orsaker till stress i college

De många orsakerna till stress i college

Många elever hanterar stress på college - vilket kan vara en viktig faktor i den fruktade "Freshman 15" . Faktum är att en förvånansvärt hög andel av högskolans nybörjare inte fortsätter att göra examen, delvis på grund av stress. Vad står för denna stress? Följande är vanliga college stressorer:

Vanlig gammal akademisk stress

Inte överraskande är arbetsbelastningen på college betydligt mer involverad än högskolans arbetsbelastning, och det kommer med mindre handhållande från föräldrar och lärare.

Med utmanande klasser, planeringsfrågor för att samordna, svåra tester och andra akademiska hinder, i kombination med den mest självständiga karaktären av collegeinstruktionsstrukturen, hittar många nya och återstående studenter sig själva för att studera långa, hårda timmar.

Social stress

Medan högskolans nybörjare möter de mest uppenbara sociala utmaningarna som vanligtvis innebär att man lämnar hela sin stödstruktur bakom, skapar ett nytt socialt nätverk, som arbetar med att vara hemma för första gången och hitta mindre föräldrakontroll, möter de flesta studenter social stress. Att hitta och bo hos en rumskompis, balansera vänner med skolarbete (och ofta deltidsjobb) och hantera dynamiken hos unga vuxna relationer kan alla vara svåra, och dessa utmaningar kan leda till stor stress.

Andra betonar

Det finns också många olika påfrestningar som ofta kommer från college livet. Många elever håller galen timmar från att stanna uppe för att studera, gå upp tidigt för lektioner och försöka klämma i allt arbete och roligt som kan passa.

Ofta logistiken att leva mer självständigt - från tvätt till bilförsäkring - kan orsaka stress. Nya studenter behandlar hemma och mer erfarna studenter kanske undrar om de är i rätt större. De flesta elever kämpar med vem de är och var de skulle vilja vara, åtminstone någon gång i sin karriär.

Stressens inverkan

Vilken påverkan har de här frågorna på eleverna? Precis som alla hanterar stress på ett unikt sätt upplever studenterna en rad konsekvenser av stress, från mild till svår. Här är några av de vanliga effekterna av stress:

Erfarenhet av stress

En av de vanligaste känslorna av college stress är en känsla av att vara överväldigad. Samtidigt som man försöker hitta en balans mellan hur svårt att arbeta (och spela), kämpar många studenter med perfektionism eller ohälsosamma vanor som tung dricks .

Viktproblem

Delvis på grund av stress och delvis på grund av andra sociala och praktiska problem som studenterna står inför, har många svårigheter med sin vikt. Många får 10-20 pund runt sitt första år (viktökning som kallas Freshman 15 ), och andra förlorar oavsiktligt eller kämpar med ätstörningar.

Dropout Rate

Du kan bli förvånad att höra att ungefär 50% av de amerikanska studenterna som går in på högskolan slutar inte ha examen! (Enligt amerikanska folkräkningssiffror går 6-i-10 gymnasieskolor på college nästa år, men bara 29% av de vuxna 25 år och äldre hade minst en kandidatexamen.) Visst spelar finanser och livsförhållanden sig i den siffran , men stressen i college livet kan inte ignoreras som en faktor också.

På grund av dessa faktorer - och för att högskolan ska kunna avnjutas, inte uthållas - är det viktigt att hålla högskolastressen under kontroll. Den här artikeln om livslångt stressavlastning från college kan ge dig resurser för att hålla dessa år mer avslappnade, produktiva och helt enkelt roliga.

källor:

Bewick BM, Mulhern B, Barkham M, Trusler K, Hill AJ, Stiles WB. Förändringar i alkoholkonsumtion i grundskolan när de fortskrider genom universitetet. MBC folkhälsa , maj 2008.

Yager Z, O'Dea JA. Förebyggande program för kroppsbild och ätstörningar på universitetets campus: en genomgång av stora, kontrollerade insatser. Health Promotion International , juni 2008.

US folkräkning 2000, 2008.