Hur man får en riktigt avslappnande Staycation

En vistelse, en semester du tar hemma, kan vara ett underbart alternativ till en lång, dyr, noggrant planerad resa - tiden och pengar du kan spara är betydande. Men om du inte tar vissa försiktighetsåtgärder kan din vistelse vara lite mer än en stressig förlängning av allt du behöver en paus från. Dessa staycation strategier kan försäkra att din staycation verkligen är en avkopplande hyllning snarare än en bortkastad vecka.

Stäng av mobilen

Det här låter självklart, men en staycation pekar på att ha en semester, och meningen med en semester är att komma bort från dina regelbundna livs krav. För att verkligen göra det måste du sluta vara i samtal och ställa in telefonen för att gå direkt till röstbrevlådan. Du kan kontrollera dina meddelanden varje natt om du vill och bestämma vem du vill ringa tillbaka, men det kan vara en bra idé att berätta för alla att du inte kommer att vara kvar i en vecka och bara ta en paus. Medan du är på det, varför inte sätta ditt brev i väntan och andra liknande steg du skulle ta när du åker på en traditionell semester?

Stäng av datorn

Medan många, många människor gör misstaget att ta jobbet med dem när de går på semester, en strategi som tenderar att sabotera det avkopplande elementet i en resa, är det ännu viktigare för att undvika att vara tillgänglig för arbete när du är på en staycation. Det kan vara mer frestande att checka in på jobbet om du är hemma, och de kanske känner sig mer berättigade att begära det av dig, vilket är allt mer för att datorn ska stanna kvar.

Även om du inte planerar att arbeta på din dator, tror du verkligen att en vecka med att spela World of Warcraft eller Weboggle skulle vara lika avslappnande och minnesvärd som andra alternativ du har?

Testa något nytt

Staycations innebär att du kan spela turister i hemstad och njuta av de roliga saker som din stad eller omgivande områden har att erbjuda, vilket du normalt inte kan gå ut ur din väg att uppleva.

En extra fördel att gå till de turistiska platserna i ditt område är att när du passerar dessa platser efter din vistelse är över, kommer dina förtjusta minnen att utlösas och du kan återuppleva det roliga. Du kan också vara mer benägen att göra så roliga saker under resten av året när du inte semester, vilket kan ge en fin liten flykt som kan hjälpa till att avvärja utbrändhet .

Men överhämta inte dig själv

När du njuter av det roliga som din stad har att erbjuda, kom ihåg att planera på lite tid för att läsa, koppla av, sova i, lollygag och göra allt som folk verkligen gillar att göra på traditionella semestrar. Tanken med en staycation är att känna att du har haft en paus, så var säker på att du får en. Bara balansera det med roliga aktiviteter också.

Var inte rädd för att splurge

Eftersom du sparar pengar genom att stanna nära hemmet, kan du (och borde) äta måltider ute och splurge på andra områden, precis som du skulle på en traditionell semester. Om du vill gå till brunch, ta en massage, shoppa eller ens hyra en städservice att komma om du inte redan har en (du skulle få städservice på ett hotell, eller hur?), Borde du göra det skuldfritt om du har råd att. Det bidrar till den sorglösa tankegången du försöker fånga med din staycation.

Splurging gör skillnaden mellan en staycation och bara en vecka som hänger runt huset.