Hur man skapar socialt stöd i ditt liv

Få ut mesta möjliga av din sociala cirkel

Forskning visar att friska och stödjande relationer kan minska stress och förbättra din övergripande hälsa och känsla av välbefinnande. Alla relationer är dock inte lika stödjande. Att bygga ett nätverk av stödjande vänner, eller till och med bara ett stödjande förhållande, kan vara avgörande för ditt välbefinnande. Här är några viktiga färdigheter som kan hjälpa dig att bygga relationer med människor som verkligen stödjer och uppbär.

Träffa folk

Ju fler människor du har i ditt liv, desto mer sannolikt är du att ha riktigt stödjande relationer med minst en av dem. Det är fördelaktigt att kunna regelbundet lägga till nya personer i din cirkel. Här är några bra sätt att träffa människor .

Tidsplanering

Det är viktigt att göra tid för att vårda relationer och att gå ut och ha kul med vänner. Du kanske känner att du bara inte har tid att spendera på detta, men tidhantering och organisationsteknik kan hjälpa dig att hitta mer tid i ditt liv att spendera på vänskap. Dessa tekniker kan också hjälpa dig att dyka upp i tid, komma ihåg födelsedagar och andra viktiga händelser, hjälpa vänner när de är i behov och gör andra saker som stärker vänskapen och gör dem stödjande.

Självsäkerhet

Människor tänker ofta på självförtroende som att "stå upp för dig själv" och "inte låta folk driva dig runt" - i grunden alternativet till passivitet.

Även om detta för det mesta är sant, är assertivitet också alternativet till aggressivitet , ett sätt att hantera människor där du möter dina behov på bekostnad av andras behov. Att utveckla kompetensens förmåga kan verkligen hjälpa dig att stärka dina relationer, göra dem ömsesidigt stödjande, varaktiga och öppna kommunikationslinjerna.

Lyssnar på dina vänner

När vi har haft en hård dag, kan vi ibland prata med en vän om våra känslor, allt som krävs för att vända om saker och göra stress en känsla av samband och välbefinnande. Att verkligen lyssna på och förstå kan ha djupa effekter på oss. När det handlar om vänner är det viktigt att ge såväl som att få denna stödjande typ av lyssnande när stöd verkligen behövs. Här är några saker att komma ihåg när vänner pratar om saker som stressar eller stör dem:

Lär dig mer om hur du ska vara en bra lyssnare , en viktig färdighet att ha.

Lyssna på din intuition

Vissa människor avger positiv energi som får oss att må bra, och andra ger bort negativ energi som dränerar oss. Om du uppmärksammar de signaler som din intuition skickar dig och handlar om de signalerna, kommer du att ha en hälsosammare sociala cirkel.

Här är några frågor att fråga dig själv:

Svaren på dessa frågor och vad du kan lära av denna frågesport hjälper dig att börja utveckla din intuition, vilket hjälper dig att stärka dina relationer eller hjälpa dig med ...

Släppa taget

Inte alla är en lämplig match. Om det finns någon i ditt liv som gör att du känner dig dålig om dig själv, delar inte någon av dina intressen eller värderingar, eller är någon som du inte bara mår bra med, är det helt acceptabelt att sätta det förhållandet på bakbrännaren, låt det blekna helt eller inte, utveckla det inte i första hand. Även om du var i närheten stänger människor och växer i olika riktningar. Det betyder inte att det finns något "fel" med någon av er.

Men om någon i ditt liv inte längre är bra för dig, är det helt acceptabelt att låta dem gå. Omvänt, om du vill behålla dem i ditt liv ur lojalitet, om än i en perifer roll, är det också bra. Men det vore bra att komma ihåg att inte räkna med dem för stöd, om de inte är kan ge dig det.) Bara du vet om förhållandet är värd att hålla eller inte. Men det är viktigt att ha flera personer du kan lita på för stöd i ditt liv.

Det tar lite arbete, men att odla en cirkel med riktigt stödjande vänskap kan göra en stor skillnad i hur man hanterar stress och liv.

källor
Crockett LJ, Iturbide MI, Torres Stone RA, McGinley M, Raffaelli M, Carlo G. Acculturativ stress, social support och coping: Förhållanden till psykologisk anpassning bland mexicanska amerikanska studenter. Kulturell mångfald och etnisk minoritetspsykologi oktober 2007.]
Rao K, Apte M, Subbakrishna DK. Coping and Subjective Wellbeing hos kvinnor med flera roller. Den internationella journalen för socialpsykiatri september 2003.