Psykologin av ett rökningstidsfall

Nikotinberoende är grunden för många falska övertygelser genom åren. Vi lär oss att tänka på våra cigaretter som en nödvändighet som påverkar vår förmåga att fungera i världen. Vi tror att de hjälper oss att vakna, lugna ner, smälta mat, ockupera oss när vi är uttråkade etc. när verkligheten är att vi matar ett fysiskt behov av nikotin och relaterar det till vad som händer just nu för oss emotionellt. Det är negativ psykologi av värsta slag, och varje rökare har byggt upp hundratals, om inte tusentals av dessa föreningar genom åren.

1 - Låt inte Junkie tänka överlista dig

Rob Lewine / Bildkälla / Getty Images

När vi slutar är det kritiskt att känna igen och besegra de felaktiga tankemönster som vi har accepterat som sanning för så länge, eftersom de kommer att ropa uppmärksamhet vid varje tur. Det kallas junkie-tänkande och ingår i nikotinuttaget.

Lär dig hur du hör den negativa psykologi som ditt missbrukarinne levererar och korrigerar tankar som inte tjänar dig innan de kan ta kontroll. Det tar vaksamhet och viss övning, men manövrering genom de utmaningar som följer med tidig rökuppehåll är något du kan göra.

Den goda nyheten: Denna fas av rökavbrott är tillfällig. Få lite skicklighet nu när du besegrar det negativa självtalande som kan komma och din hjärna kommer så småningom att notera och sluta skicka dig kurvbollar.

2 - Självmedlidenhet

PhotoAlto / Eric Audras / PhotoAlto Agency RF Samlingar / Getty Images

"Joe får röka och jag kan inte!"

Vänta. Joe får inte röka Joe behöver röka eftersom han är beroende av nikotin . Om du kunde komma in i Joe's huvud, skulle du få reda på att han spenderar mycket tid på att han kunde sluta röka ... precis som du gjorde innan du slutade .

Statistik berättar att uppåt 70 procent av rökare vill sluta, så känner inte synd på dig själv. Var stolt över att du tar gång för att få nikotinberoende från ditt liv, en gång för alla.

Rökning är inte ett pris eller en belöning, men vi tillbringade år att lära oss att det var och det tar tid att ångra dessa missuppfattningar. Vad du tror du saknar är faktiskt en giftig cocktail som dödar hundratusentals människor i USA ensam varje år. Det är inte en kompis eller en vän.

Kom ihåg att, och kom ihåg att det obehag du känner just nu kommer att passera. Nikotinuttag är ett tillfälligt tillstånd. Bättre dagar är framåt.

3 - Självutskrivning

altrendo bilder / Stockbyte / Getty Images

"Jag är för svag för att sluta röka . Jag har alltid misslyckats i det förflutna, så varför bry sig om att försöka? Jag ska bara gå tillbaka till rökning i slutet."

Vi är alltid våra egna värsta kritiker. Vi berättar för oss att vi inte kan, och sätter scenen för misslyckande innan vi får chansen att komma igång.

Var uppmärksam på de självförsvarande tankarna som löper längs med ditt sinne. När du hör en tanke som inte tjänar dig som den ovanstående, korrigera den omedelbart. Och oroa dig inte om du inte tror på vad du berättar för dig själv.

Så, till exempel, för att rätta till det negativa uttalandet ovan kan du säga något som,

"Nikotinberoende är därför att jag känner mig svag i min beslutsamhet. Jag vet att när jag kommer igenom återhämtningsprocessen, kommer jag inte att bli plågad av rökningstankar längre. Jag är inte svag, jag är beroende och det kan ändras ."

Ditt undermedvetna sinne kommer att hämta den positiva mentala cue och använda den för att hjälpa dig att röra dig i rätt riktning. Snart kommer du att känna dig starkare och berätta själv att du kan istället för att du inte kan.

4 - Skyller på andra

wdstock / E + / Getty Images

"Det är min väns fel jag kan inte sluta. Om hon skulle sluta röka som en skorsten kunde jag!"

När vi hänger vår framgång på andras handlingar tar vi effektivt vår kraft att förändra och slänga ut det ut genom fönstret.

Men när vi tar ansvar för våra egna handlingar, ger vi oss också möjligheterna att flytta till lösningar som hjälper oss att starta återhämtningsprocessen.

Om du befinner dig i denna typ av mentalitet, ta ansvaret och ta på sig bördan av de val du har gjort. Även om det kan vara svårt att möta först, tar ansvaret för våra handlingar oss på snabb spår till läkning och självförtroende.

5 - Förtroende

PhotoAlto / Frederic Cirou / PhotoAlto Agency RF Samlingar / Getty Images

"Avsluta är inte så svårt. Jag tror att jag har den här grejen och slog mig och kan hantera att röka en cigarett ikväll. Jag kommer strax tillbaka till mitt slutprogram i morgon."

Annars känd som att röra sig på cigaretten eller skräptänkandet , får den här typen av tankmönster oss snabbt i varmt vatten. Tid bort från rökning kan suddas på kanterna av orsakerna till att vi sätter ner cigaretterna i första hand. Vi glömmer den kroniska hostan och förlorar kontakten med racinghjärtat och andlöshet som kom från att klättra en trappa.

När vi samlar ett huvud av ånga och börjar logga rökfri tid, är det lätt att komma ihåg att vi har kontroll över vår missbruk. Gör inget misstag om det, men; Som nikotinmissbrukare kommer vi alltid att vara mottagliga för beroendet igen om vi introducerar nikotin tillbaka i våra system.

Det enda sättet att upprätthålla kontrollen för den långa sträckan är att ha en nolltoleranspolitik med nikotin. Kom ihåg att det inte finns något som bara en cigarett, och anta NOPE som ditt motto.

6 - otålighet

Leland Bobbe / Bildbanken / Getty Images

"Jag slutade röka en månad sedan och jag vill fortfarande cigaretter! Jag tror att jag kommer att sakna att röka för alltid ."

Jag slutade röka tre gånger innan jag äntligen träffade rätt mix av beslutsamhet, utbildning och stöd för att sluta röka för gott. Jag kan komma ihåg att om jag bara kunde sluta i två veckor skulle jag vara genom det värsta och skulle göra med det.

Att veta vad jag vet nu, inser jag hur felaktigt detta tänkande var och hur jag satte mig upp för återfall genom att stela förväntningar på hur mitt slutprogram ska gå i tid. Och när min återhämtning inte gick så fort som jag hade förväntat mig, blev jag avskräckt och gav upp.

Faktum är att din rökfria resa är unik för dig och tar så lång tid som det tar. Inte en minut mer eller mindre. Avsluta tobak är en process av gradvis frisättning från en missbruk som har satt sina krokar i oss under en årtiond. Förvänta dig inte att vara över det om en vecka eller två, och mät inte din framgång med hur andra har gjort när de slutade röka.

Var tålmodig med dig själv och använd tid som slutför kompis. Tänk på det arbete du gör för att sluta röka som grunden för ett nytt rökfritt hem du bygger. Varje rökfri dag du fyller representerar ett block av den grunden. Lägg varje block ner så försiktigt som möjligt, använd morteln och var tillräckligt tålmodig för att ge den den tid det behöver torka. Innan du vet det, har du en stark bas som helt och hållet stöder ditt rökfria liv.

Ta din tid och öva tålamod ... främst med dig själv. Du kommer att belönas tusen gånger över för dina ansträngningar.