Hur man hanterar allmänt ångestsyndrom

En av de viktigaste delarna av att ha generaliserad ångestsyndrom (GAD) är att lära sig hur man klarar av den ihållande ångest och några av de fysiska symptomen . Den här sidan kan fungera som en guide för att hantera ångest som du kan återvända till när du behöver ytterligare tips.

Förstå GAD

Det är viktigt att förstå elementen i GAD så fullständigt som möjligt för att kunna hantera det effektivt.

Om du har träffat din läkare eller terapeut kan du ha en grundläggande förståelse för GAD, men en grundlig kunskap kan hjälpa dig att förstå din unika situation bättre. Följande artiklar är ett bra sätt att börja eller öka ditt djup av förståelse för GAD:

Coping Styles

Det finns en mängd olika hanteringsstilar som människor använder när de hanterar stress och ångest. Några av dessa metoder fokuserar på att ta itu med problem och problem med huvudet medan andra använder metoder för att undvika eller mindre önskvärda metoder som självmedicinering. Följande artiklar kan hjälpa dig att förstå dessa processer mer djupt:

Coping Techniques

Utöver varje större typ av coping-stil är en mängd olika tekniker som också kan användas för att minska och klara av ångestsymptom. Att lära några av dessa för din "anti-ångest verktygslåda" kommer att vara avgörande för att upprätthålla en mer fredlig livserfarenhet:

Professionell behandling

Slutligen är ett viktigt steg med effektiv hantering att hitta professionell hjälp. Vissa typer av terapi kommer att lära dig hur man tillämpar specifika avslappningstekniker i ditt liv och andra kommer att fokusera på att förstå vad som gör dig orolig och varför.

Källa:

Diagnostisk och statistisk handbok för psykisk sjukdom, 5: e upplagan . American Psychiatric Association, 2013.