Lär dig att accentuera det positiva

För att leva ett lyckligare och hälsosammare liv är det viktigt att lära sig att accentuera de positiva. Förplikta dig att följa de enkla steg som beskrivs nedan under en vecka och du är säker på att få mer positivitet och glädje i ditt liv. Tänk på det ett ett veckors experiment.

Hur blir du mer positiv

Vad du ska göra: Du kan öka din lycka genom att fokusera på positiva saker och minska ditt negativa tänkande .

Denna vecka, efter varje negativ tanke med en positiv. Denna övning kommer att bidra till att omskola dina vanliga tankemönster för att få mer positiva tankar i ditt liv.

Hur det fungerar: Förhållandet mellan positiva och negativa tankar är en viktig faktor i övergripande lycka. Din hjärna övervakar ständigt emotionella tonen i dina tankar - för många negativa tankar och din hjärna svarar genom att skapa stress och sorg i din kropp. När du lägger till mer positiva tankar kommer din hjärna att skapa avslappning och lycka. Genom att träna dig själv för att följa eller negativa negativa tankar med positiva, förbättrar du ditt positiva / negativa tankeförhållande och blir lyckligare.

Motiveras : När du är medveten om dina negativa tankar och känslor och har arbetat för att motverka dem för några dagar, kommer de gradvis att börja minska. Du kommer att kunna koncentrera mer på vad du vill göra utan att uppleva störande känslor och stress.

Detta kommer att göra dig mer produktiv och energisk. Bäst av allt kommer det att göra dig lyckligare.

Obs! Fortsätt att öva leende tekniken från förra veckan . Det kommer att bidra till att förstärka och stärka effekterna av denna färdighet.

Stegen att bli mer positiv

  1. Lista glada tankar Ta 30 minuter och lista alla de glada tankarna du kan tänka dig. Använd bara en bit papper och gör en lång lista. Ge dig själv en bra 30 minuter. Lista personer och platser som gör dig lycklig: bra vänner, favorit semesterfläckar, barndomsminnen och mer. Lista saker som gör dig glad: valpar, spädbarn, lukten av en ny bil, en hummer middag, en dag att koppla av vid en pool. Lista allt och allt du kan tänka på som gör dig lycklig.
  1. Var medveten om negativa tankar och känslor. För hela veckan, var uppmärksam på dina tankar. När du får dig att tänka på eller känna dig som något negativt, ledsen eller stressigt, märk den tanken "olycklig". Oroa dig inte om du har många olyckliga tankar och känslor under hela dagen. Det är helt normalt. Var bara uppmärksam och märka dem.
  2. Följ med ett lyckligt föremål. När du har märkt en olycklig tanke eller känsla, följ den genast med ett glatt föremål från din glada lista. Du kan välja ett objekt som ska användas hela dagen, eller välja olika, varje gång du behöver dem. Bara ta med den glada saken att tänka på för en sekund eller två.

Veckans engagemang: Denna vecka kommer jag att märka mina negativa eller stressiga tankar och känslor och följa dem med en lycklig tanke.

Efter några dagar minskar antalet negativa tankar och känslor ofta. Det är nästan som om hjärnan blir uttråkad är negativ eftersom du ersätter tankarna så snabbt med positiva.

Tips för ökad positivitet och lycka

Vänta inte bara på de negativa tankarna att komma med för att tänka på något positivt. Lägg till denna färdighet genom att göra en medveten och planerad insats för att tänka positiva tankar under hela dagen.

Bestäm att du bara tänker på positiva tankar för hela din lunchtid eller under en av dina pauser. Bestäm att du bara tänker positiva tankar när du kör i din bil. Skapa tid hela dagen när du kommer att vara "positiv bara".

Några fler tips för att framhäva det positiva:

Detta ger dig ännu mer övning på att vara positiv och glad.