Steg för steg Guide till att vara lycklig

1 - Introduktion: Hur är du lycklig

Bilder av Tang Ming Tung / Taxi / Getty Images

Medan människor har många och varierade mål som de eftersträvar finns det ett nästan universellt underliggande mål för praktiskt taget alla sysslor: målet att vara lycklig. Människor som lägger mycket tid på att tjäna pengar gör det i allmänhet, eftersom de tror att pengarna i sig kommer att göra dem lyckliga, eller kommer att skydda dem mot saker som gör dem olyckliga. Om fokus inte är på pengarna, men på de jobb som tar med pengar, är dessa jobb generellt tänkt att göra människor glada. Människor strävar efter det perfekta förhållandet, det perfekta huset, den vackra kroppen, andras godkännande, allt i ett försök att vara lycklig. Ibland gör dessa saker oss glada; andra gånger stressar vi på att vi inte har nått våra mål, eller vi når dem och upptäcker att vi fortfarande inte är glada. Andra gånger fokuserar vi så intensivt på ett mål som är tänkt att ge lycka till att vi inte har tid för andra saker i vårt liv som kommer att göra oss riktigt lyckliga. Detta kan alla vara förvirrande och frågar frågan: hur når man målet att vara lycklig?

Lycka kan faktiskt odlas på flera sätt. Förutom att lägga till glädjeinducerande element i din livsstil, kan du också arbeta med dina vanliga tankemönster och mer. Följande är en steg-för-steg guide som kan hjälpa dig att undersöka det aktuella läget i ditt liv, bedöma hur riktigt glad du är och hitta en riktning för att arbeta mot det som sannolikt kommer att ge mer glädje. Du hittar också resurser och tips för att nå dina lyckmål och ställa in nya. Dessa sidor är porten till ett liv som verkligen gör dig lycklig.

2 - Titta på ditt liv: Gör din livsstil dig lycklig?

Starka vänskap kan främja lycka, men blir ofta överskuggad av andra mål. Morsa Images / Getty Images

Positiva psykologexperter - de som studerar mänsklig lycka och de faktorer som bidrar till det - har identifierat flera viktiga delar av livet som verkar vara mer relaterade till personlig lycka. Även om det inte är ett absolut givet att missnöje på ett eller tre områden av livet kommer att leda till personlig olycka eller att tillfredsställelse i de flesta områden automatiskt kommer att leda till salighet, finns det en korrelation: Om du är mer nöjd med dessa områden i ditt liv, du brukar vara mer glad i allmänhet. Så vad är de saker i livet som är korrelerade med personlig lycka? Några av dem är de saker du kan förvänta dig: pengar, vänner, hälsa, levnadsvillkor; Andra är saker du kanske inte tänker på i ditt dagliga liv, till exempel ditt grannskap, andlighet, samhällsengagemang och känsla av mening i livet. (Den roll som dessa saker spelar i ditt liv kan också påverka din lycka, men det finns mer på det senare.)

För en fullständig lista över de områden av livet som tenderar att ge glädje, se den här artikeln om att hitta autentisk lycka . varje objekt i listan är en länk till mer information och resurser på den glädjande framkallande livsstilfunktionen.

Livsstil är dock bara en del av lyckans ekvation. Din attityd om livet och de saker som händer varje dag kan också påverka din övergripande nivå av lycka och livsstil. Ta reda på mer om att odla en attityd för lycka . Till sist gör din livsstil dig lycklig? Om du inte vet kommer den här quizen att hjälpa dig att ta reda på det!

3 - Titta på din inställning: Gör dina tankar lyckliga?

Optimism är kopplad till glada människor. urbancow / Getty Images

Som nämnts i det tidigare avsnittet har livsstilsfunktioner en signifikant inverkan på personliga lyckans nivåer, men en betydande del av ekvationen är en inställning till livet. Det är förmodligen ingen hemlighet att optimister tenderar att vara lyckligare människor, men du kanske inte inser att det finns mer att optimism än att "sätta på ett lyckligt ansikte eller" titta på den ljusa sidan ". Det finns specifika drag hos optimister , snyggt snedvridna sätt att tänka, vilket ger optimister mer framgång, större hälsa, ökad livsupplevelse och andra godisar regelbundet. Att odla tanken hos en optimist kan inte bara betyda odling av lycka, oavsett din omständighet, men det kan faktiskt ta med fler saker i ditt liv för att vara glad över. (Inte säker på om du är en optimist eller en pessimist?)

Förutom optimism tenderar glada människor att ha ett internt kontrollområde ; enkelt sagt, de tenderar att tro att de är mästarna i deras öde, snarare än offer för omständigheter. När du ser stressen i ditt liv som en utmaning snarare än ett hot, tenderar du att komma fram till mer effektiva lösningar och känna dig mer exhilarated (snarare än dränerade) när du hanterar dessa omständigheter. (Läs den här artikeln för mer om att odla en intern kontrollposition .)

4 - Ställ in rätt mål för lycka

Lycka är inom din grepp! Andy Ryan / Getty Images

Som tidigare nämnts följer många människor mål som de förväntar sig kommer att göra dem lyckliga, men lycka är inte alltid slutresultatet. Vi känner alla människor som har satt allt de har i sina karriärer - på bekostnad av deras personliga liv - bara för att undra varför de är framgångsrika och fortfarande olyckliga. Det är också alltför vanligt att människor omges av ett vackert hem, dyra bilar, designerkläder (och ibland höga skuldar) och har fortfarande mindre personlig tillfredsställelse med livet än vad de hade utan alla "saker". Hur kan man veta vilka mål som kommer att ge personlig glädje och som inte kommer?

En annan snabb titt på listan över faktorer som främjar lycka visar att många saker bidrar till personlig lycka. hitta en balanserad livsstil så att du kan inkludera socialt stöd, personlig utveckling, fysisk hälsa och meningsfulla sysslor utöver karriärsucces och ekonomisk säkerhet (funktioner som oftare stjäl fokus) är mycket mer benägna att få lycka än en livsstil där endast en eller två av dessa aspekter mottar lejonens andel av energi och resurser, uteslutande andra viktiga livsstilsfaktorer.

När du ställer in dina mål, kom ihåg alla de områden i livet som är viktiga för dig. Skriv ut en detaljerad beskrivning av hur du vill att hela ditt liv ska se ut. Använd ett cirkeldiagram för att representera ditt liv och sätt målen för olika delar av ditt liv i de olika "bitarna". Eller, ställ in mål och utveckla hälsosamma vanor för ett annat område i ditt liv varje månad. För idéer, se den här artikeln om hälsosamma vanor för en balanserad livsstil . Och glöm inte vikten av att veta hur man säger nej till för många aktiviteter i ditt liv!

5 - Arbeta mot dina mål Det smarta sättet

Att ställa in rätt mål och vidta åtgärder för att nå dem kan ge glädje och en känsla av syfte. Bilder av Rozen / Getty Images

Oavsett om man ställer in mål som nyårsbeslut, eller som en del av en strävan efter ett förbättrat liv, saboterar många människor sig från början genom att förvänta sig för mycket och ställa sig upp för att misslyckas. Till exempel förväntar sig många människor sig att omedelbart ändra sina vanor ut ur ren viljestyrka. eventuella slip-ups upplevs som "misslyckanden", och bidrar ofta till en övergivande av mål och känslor av nederlag.

Om du försöker göra positiva förändringar i ditt liv är det viktigt att sätta upp dig själv för att lyckas:

  1. Först ställ in små, uppnåliga mål. Arbeta dig in i en ny vana med barnsteg, och du kommer att känna dig mer framgångsrik varje steg på vägen och vara mindre benägna att ge upp.
  2. Därefter belöna dina framsteg ; För varje litet mål du når, låt dig känna sig stolt och kanske ge dig en liten belöning.
  3. Glöm inte att utnyttja socialt stöd! Berätta för de stödjande personerna i ditt liv vad du försöker uppnå, och berätta för dem om dina framgångar. Detta ger dig extra styrka, och gör det mindre tilltalande att ge upp (och måste förklara dig själv för dem som är nära dig)!
Se den här artikeln för mer om att göra positiva ändringar . Eller, för ett mer andligt tillvägagångssätt, se dessa artiklar om förståelse av lagen om attraktion och användning av attraktiva lagen för positiva förändringar .