Är din man en "man-barn?"

Även känd som en "Peter Pan", är ett "man-barn" en man som vägrar att växa upp. Du undrar säkert varför han inte kommer att växa upp och dessutom, hur blev du förälskad i den här personen. Hans känslomässiga och mentala förmåga är en tonåring. Han är omog, oansvarig och opålitlig. Du är överarbetad, alltför ansvarig och överkompenserar för hans underskott.

Först blev du drog till honom och trodde att han var rolig, sorglös och avslappnad. Så lockande som detta var först, växte du upp, blev en vuxen, och det gjorde han inte. Du måste nu göra allt som behövs för att hindra honom från att stränga honom.

Vanliga Man-Child Behavior

Du vet historien: bakom varje Peter Pan är en Wendy. Människabarnet var först ut som en utmaning. Din mammas instinkter sparkade in i overdrive. Du var snabb att ta honom under din vinge och hjälpte honom. Du är nu bortom frustration i ditt nuvarande tillstånd av ditt äktenskap. Din sexuella lust för honom är helt borta. Vad gör du nu? Kommer den här mannen någonsin att växa upp?

Vad ska du göra?

Du måste stoppa ditt eget aktivering och dysfunktionellt beteende för att komma ur denna utmanande dynamik. Du måste inse att du är en del av anledningen till att din make fortsätter att agera som han gör.

Tänk tillbaka till din barndom. Har du gjort för att växa upp för fort eller vara alltför ansvarig? Kanske var du tvungen att ta hand om en alkoholiserad eller försumlig förälder. Var du ansvarig för dina yngre syskon? Du har sannolikt fastnat i en sådan roll, och tog sedan ditt omvårdnadsbeteende i vuxenlivet, inklusive dina nuvarande romantiska relationer.

Ditt äktenskap till ett man-barn

Överlevnaden av dessa Peter Pan / Wendy syndrom äktenskap är inte stor. Det är dags att sluta plocka upp slacken för den här mannen. Det kommer att vara avgörande för dig att skapa friska gränser. När du gör det är det inte säkert att han äntligen kommer att växa upp.

Om han inte gör det, är professionell hjälp absolut nödvändig. Han måste förstå att äktenskapets lönsamhet är beroende av att du både ändrar den dynamik du två har skapat. Om du är båda villig att göra nödvändiga ändringar för att tillåta honom att växa upp, då kan du bara hitta den lycka som har utlöst dig.