Är tatueringar beroendeframkallande?

Tattooberoende är inte formellt erkänd, även som beteendeberoende . Men vissa beskriver processen för att få fler och fler tatueringar som ett slags missbruk . Denna artikel undersöker några av de beroendeframkallande egenskaperna att bli tatuerade.

Finansiell och emotionell engagemang

På samma sätt som att bli en droganvändare, blir en tatueringssamlare betydande ekonomiskt engagemang, fysiskt obehag och social stigma, så som med narkotikamissbruk kräver det hängivenhet till processen.

Denna nivå av engagemang är en viktig del av alla missbruk, och undersöktes i detalj i överdriven aptitsteori. Inte bara är en hel del pengar investerade i beroendeframkallande beteende, men individen kommer ofta att uppleva ekonomiska svårigheter att möta den nivå av ekonomiskt åtagande som krävs för att upprätthålla beroendeframkallande beteende.

Om någon är villig att gå igenom ekonomiska svårigheter som ett resultat av att spara för en tatuering, är det en indikation på att tatuerad har tagit på sig den typ av intensivt känslomässigt engagemang som trotsar orsaken, så karakteristisk för beroendeframkallande beteende. Beteendet är inte meningsfullt, såvida det inte förstås genom ögonen på den person som utför beteendet. I det här fallet är valet att skaffa en annan tatuering så värdefull för individen att de är villiga att uthärda svårigheter och gå utan saker som är mycket viktigare för deras grundläggande behov.

En andlig process

Att bli tatuerad, för många, uppfattas som en något andlig process, en form av personligt uttryck. Återigen finns det överlapp med subkultur inom narkotikamissbruk i detta avseende, särskilt användare av marijuana , ecstasy och psykedelik . Användare av vart och ett av dessa typer av droger har beskrivit upplevelsen som andlig, och till och med citerar den andliga anslutningen de känner med andra och med universum när de är höga som en motivation för att ta dessa droger.

Användning av nålar

Användningen av nålar i tatuering är en del av ritualen , det är också en viktig del av missbruksprocessen. Det finns en uppenbar parallell mellan frivillig användning av nålar i tatuering och användning av intravenösa droger. Att ha en tatuering eller använda en nål för att injicera droger är ett sätt att förklara och visa sig ens förmåga att motstå den därmed sammanhängande smärtan och visa den stoicism och mod som krävs för att följa igenom. Denna demonstration av en hög nivå av fysisk uthållighet, bravado och machismo verkar viktigt för processen, oavsett om individen är en man eller en kvinna, och är således ett sätt att motbevisa alla tidigare anklagelser om svaghet eller sårbarhet.

Överlappa med alkoholanvändning

Forskning som mäter alkoholkonsumtion med hjälp av breathalyzer visar att personer med tatueringar och piercingar faktiskt dricker högre alkoholhalt än dem som inte gör det.

Risker och ånger

Addictions kan göra att människor uppträder på sätt som de senare ångrar, men ibland är det för sent att ångra skadan. Från berusad körning till familjevåld har missbruk ett välkänt rykte för att orsaka allvarliga misstag som kan skada sig själv eller för andra. Tatueringar kan också vara en källa till ånger, men skadorna görs vanligen till sin egen kropp.

Läs om riskerna med tatueringar

Läs om tatueringar som människor ångrar

källor

Guéguen N. Tatueringar, piercingar och alkoholkonsumtion. Alkoholism: klinisk och experimentell forskning . Juli 2012; 36 (7): 1253-1256.

Irwin K. Saints och sinnare: Elite tatuering samlare och tatueringare som positiva och negativa avvikande. Sociologiskt spektrum . Januari 2003; 23 (1): 27

Johnson F. Tattooing: Ming, kropp och ande. Konstens inre kärna. Sociologiska synpunkter . 2007; 23: 45-61.

Strohecker D. Populariseringen av tatuering: Subkulturellt motstånd och reflektioner från "elit" tatueringar. Konferenspapper - American Sociological Association Årsmöte 2011;: 551.

Tabassum N, Korcuska J, Mccullagh J. Tattoo subkultur: Skapa en identitet i samband med social stigma - En fenomenologisk inställning. Tattoo subkultur: Skapa en identitet inom ramen för Social Stigma ---- En Phenomenological Approach . 2014.

Vail D. Tatueringar är som potatischips ... du kan inte ha bara en: Processen att bli och vara en samlare. Avvikande beteende . Juli 1999; 20 (3): 253-273.