Vad kan man förvänta sig av att cannabis återkallas

Vad händer när du slutar röka ogräs

Cannabis uttag kan hända

Cannabis eller marijuana är det vanligaste olagliga läkemedlet. I många år har marijuana ansetts vara en mjuk drog , befriad från de vanliga oroen om missbruk. Men nyligen har forskning visat att cannabisavdrag kan och kan uppstå när tungpottrökare avbryts. Följaktligen ingår de diagnostiska kriterierna för avhämtning av cannabis i Diagnostisk och statistisk manual för psykiska störningar, femte upplagan eller DSM-5.

Vilken cannabisupptagning känns som

Denna artikel är skriven för att hjälpa dig att förbereda dig för vad du kan förvänta dig om du plötsligt slutar röka gräs, eller för att hjälpa dig att förstå vad någon annan går igenom om de nyligen har slutat. Det är inte meningen att ersätta medicinsk rådgivning.

Om du har rökt pott kraftigt, nästan dagligen, i minst några månader, vare sig som ett vanligt mönster, i binges , eller om du har blivit beroende , kanske du vill veta vad du kan förvänta dig om du slutar röka och gå in i cannabis uttag .

Även om cannabisavdrag kan varas från några dagar till en vecka eller mer upplever vissa marijuanaanvändare flera veckor eller månader av abstinenssymptom, känd som post-acute withdrawal syndrome (PAWS).

En persons erfarenhet av cannabisavdrag kan vara ganska annorlunda än en annan persons, och allvaret beror på en hel del faktorer. Det finns emellertid vissa vanliga symptom som uppstår inom en vecka med kraftig användning, som beskrivs nedan.

moodiness

Ett av de mest märkbara symptomen på cannabisavbrott är humörhet, som kan vara formen av irritabilitet, ångest eller depression.

Irritabilitet

Irritabilitet kan sträcka sig från mild och relativt lätt kontrollerad irritation, till överdriven ilska och till och med aggression. Det är viktigt att komma ihåg att det här är en vanlig reaktion på att dra av cannabis och för att undvika att ta irritation för allvarligt eller såra någon annan i processen.

Att stanna fysiskt aktiv kan hjälpa till att spänna spänningar som kan byggas upp i kroppen. Låt vänner och familjemedlemmar veta att du behöver utrymme och undvik situationer som du finner provocerande. Om irritabiliteten varar i mer än en vecka är det en bra idé att söka stöd från en läkare, läkemedelsrådgivare eller psykolog, eftersom det kan vara en del av en längre fråga som din cannabisanvändning maskerade.

Ångest

Ångest kan vara ett symptom på både cannabisförgiftning och cannabisavdrag. De särskiljande paranoida känslor som uppstår när de är höga på marihuana är välkända bland användarna, men det kan vara oroande när ångest fortsätter eller förvärras efter att du har slutat. Som med irritabilitet, kom ihåg att dina rädslor är förmodligen ogrundade, och en naturlig del av drogmissbruk. Att undvika ångestväckande människor och situationer är en bra idé, som man ökar avslappning.

Men om du fortsätter att känna dig orolig efter en vecka av att avbryta cannabis, är det en bra idé att se en läkare. Ibland kan cannabis orsaka substansinducerad ångest, och ibland finns det ett ångestproblem som var där innan du började använda cannabis. Se till att du berätta för din läkare om cannabis roll i hur du känner dig.

Om du bara säger att du är orolig kan du bli ordinerad bensodiazapinlösningsmedel, som kan presentera sin egen uppsättning missbruksproblem. Lyckligtvis finns många andra icke-beroendeframkallande farmakologiska alternativ, såväl som icke-drogbehandlingar, för ångest, såsom CBT .

I sällsynta fall kan paranoia vara ett symptom på ett allvarligare psykisk problem. Paranoia kan vara substansinducerad, eller det kan vara en del av en annan psykisk sjukdom, som schizofreni. Om du upplever utbredd paranoia, speciellt om du också upplever hallucinationer eller illamående , är det väldigt viktigt att du utvärderar ordentligt av en läkare med expertis om substansanvändning, t.ex. en ABAM-certifierad läkare eller en psykiater.

Dessa förhållanden är lätt förvirrade med varandra, men med den korrekta diagnosen är de alla behandlingsbara.

Depression

Depression, eller känner en alltför olycklig stämning tillsammans med flera andra symtom, är ett annat sätt att cannabisavdrag kan påverka ditt humör. Du bör försöka hålla dina känslor i perspektiv - tillfälliga deprimerade känslor är naturliga, men det är inte ovanligt att människor som kommer från cannabis också blir mer medvetna om några av de negativa följderna av deras drogbruk, vilket kan vara ganska deprimerande i sig. Till exempel kan många människor som kommer från marijuana efter att ha använts i flera år känna att de har slösat bort en betydande del av sitt liv. Dessa känslor är normala och kan vanligtvis användas för att få förändringar som du vill göra i ditt liv.

Om känslan av depression inte lyfter efter en vecka, eller om förändringar i ditt liv verkar överväldigande, sök hjälp från din läkare eller en drogrådgivare. Som med andra humörförändringar kan depression vara inducerad eller förekommande för cannabisbruk och kan behandlas. Att göra livsförändringar är alltid utmanande, men med rätt stöd kan det vara transformativt.

Om du har känslor av att vilja skada dig själv eller någon annan, ring 911 eller gå till ditt närmaste akutrum.

Sömnproblem

Sömnproblem, som sömnlöshet (har svårigheter att sova eller somna) och ha ovanligt levande eller störande drömmar är vanliga vid cannabisavdrag.

Detta kan emellertid följas av perioder med överdriven sömnighet, trötthet, gäspning och svårighet att koncentrera sig.

Fysiskt obehag

Fysiska symptom är vanliga bland personer som dra sig ur cannabis och kan inkludera magont, förändringar i aptit och efterföljande viktminskning eller vinst.

Influensa som symtom, som huvudvärk, svettning, skakhet och tremor, feber och frossa, är också vanliga.

källor:

American Psychiatric Association. Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska störningar Femte upplagan DSM-5. American Psychiatric Association. 2013.

Rättvisa institutet i British Columbia. Substance Use / Misuse Certificate Program. Victoria, BC. 2001.