Den gröna färgpsykologin

Färgpsykologi tyder på att olika färger kan framkalla psykologiska reaktioner. Färg anses till exempel ofta ha påverkan på stämningar och känslor. Ibland är dessa reaktioner relaterade till intensiteten hos en färg, medan de i andra fall är en produkt av erfarenhet och kulturella influenser.

Hur känner du färgen grön? För många människor kommer det omedelbart att komma ihåg den grönskande grön, träd och skogar.

Kanske, eftersom grönt är så starkt förknippat med naturen, beskrivs det ofta som en uppfriskande och lugn färg.

"Grön, som är Naturens färg, är vilsam, lugnande, glad och hälsovårdande." - Paul Brunton

Den gröna färgpsykologin


Hur gör grön dig känner? Anser du grön med vissa egenskaper eller situationer?

Läs mer om vad andra människor måste säga om färgen grön i några av följande svar läsare har delat med oss ​​genom åren.

Grön lugnar

"Jag läste någonstans att den gröna är en lugnande färg eller en färg som hjälper koncentration eller någonting. Jag är ganska säker på att det är rätt, men jag kan inte hitta något solidt på det än. Jag gillar verkligen färgen grön och jag" Jag kommer att måla mitt rum i en subtil grön för att jag gillar att vara så lugn som den gör mig. "- Ivy

"Mörka gröna är så lugnande. Jag har märkt att när jag känner mig nervös eller angelägen om något, sitter i mitt mörka gröna vardagsrum får jag mig att känna mig mycket mer avslappnad. Jag antar att det är därför de har" gröna rum "för aktörer att sitta in innan de går på scenen. Det hjälper dem nog att känna sig mer jordad och lugn. " - Caroline

Grön är spännande

"Green ger mig en skyndsamhet, jag köper allt i grönt och gillar bilder med mycket grönt i dem. Jag gillar karaktärer med grönt hår, ögon, kläder automatiskt. Det ger mig en endorphin rush, tror jag." - Jane

"Jag älskar en riktigt ljus, levande grön! Det verkar så energisk och motiverande. Som jag känner mig alltid inspirerad och laddad när jag är runt en ljus kartong eller limegrön." - Karen

Grön är medkänslighetens färg

"När jag ser någon som har på sig färgen grön känner jag mig att hon är snäll, hjälpsam, omtänksam och sympatisk. Det är en färg som bara utstrålar medkänsla ." - Yeganeh

Grön är naturlig

"Grön för mig är en symbol för naturens tillväxt. När jag märker färgen grön ger den en lugnande och fredlig känsla." - Brenden

"Färgen grön påminner mig om den naturliga världen. Jag älskar att införliva grön i min inredning och garderob eftersom det känns så nära naturen." - Betty

Grön är optimistisk

"Förhoppningsfull, optimistisk , förlåtad, energisk, vilsam, kunglig, elegant, rik, hälsosam, lekfull, respekterad, ansvarig, rik, försiktig, fredlig, varm, stabil, lång, ren, stabil, trött, stark, stark och medkänsla. Detta är min favoritfärg, alla nyanser och nyanser. " Joe

"Green är en färg som för mig symboliserar en ny början. Jag föreställer mig en fräsch grön växt som kommer från jorden. När jag försöker bli motiverad för att ta itu med ett nytt mål eller börja om på något, kan det vara ganska omger mig med grönt hjälpsam." - Ivan

Ett ord från

Eftersom färgen grön är så förknippad med naturen, beskriver folk det ofta som naturligt, friskt och vilsamt. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att alla reaktioner på färg också formas av kulturella influenser och individuella erfarenheter. Nästa gång du befinner dig att observera färgen grön, oavsett om det är i ett rum, i en målning eller utomhus, ta en stund att överväga de typer av känslor och stämningar som färgen tenderar att framkalla.