Djup andning för nikotinuttagning

Från obehag av nikotinuttag till rökningstankar som uppstår då och då som vi går igenom det första året av rökning, är återhämtning från nikotinberoende en process som kan vara svårt att behålla kontrollen över.

Djup andning är ett ovärderligt verktyg som, när du mästar, hjälper dig att flytta växlar när nikotinuttag gör dig edgy. Tänk på djup andning som kompass som hjälper dig att hitta ditt rökfria sätt och slappna av dig samtidigt.

Jag skulle vilja presentera dig för Leslie. I denna artikel delar Leslie de tekniker som hon använder för att kontrollera hennes andning, tillsammans med de fördelar som djup andning har haft för henne personligen. På grund av detta skrivande har Leslie 9 rökfria månader under sitt bälte och känns starkare med varje dag som går.

Från Leslie:

Andas.

Något så naturligt, så inneboende och ovärderlig en aktivitet, så ... vanligt.

Den genomsnittliga personen tar 12 andetag per minut, men det är knappt något vi är medvetna om. Med att yoga har blivit så vanligt som skivat bröd, får vi nu verktyg för att lära sig att andas djupt, mer till kärnan. Om du är i yoga, så är det.

Jag trodde alltid att det var ett romantiskt koncept - stilla och tyst, armarna knäppta samman i vördnad, hälsningar till solen. Så jag köpte en DVD på den i en lugnande öken omgiven av underbara färger och inställd på exotisk och fredlig musik.

MAN, var det svårt!

Jag vet att yoga är en form av övning som tar engagemang och övning, men jag kunde aldrig helt vika mitt huvud runt det - för att inte tala om min kropp - även om jag skulle älska att prova det igen någon gång. Alla försök åt sidan, en sak som jag fann absolut ovärderlig lärdes upp medvetenheten om andning, livets söta andedräkt.

Andas ordentligt är ett absolut nödvändigt verktyg under de första dagarna och veckorna av rökningstopp. Jag har nyligen läst en forummedlems post som beskriver hur vi, för att få mest nikotin ur sickorette , andas in djupare än vad vi gör annars. Detta kan delvis förklara en del av den mening vi får som rökare att vi är "avslappnade" när vi röker.

När vi slutar, tenderar vi att ta mycket mer grunda andetag, motsatsen till vad vi ska göra för att hålla oss fokuserade och lugna. Det är fantastiskt hur djupt och omedelbart ett djupt andetag kommer att lugna sina nerver.

Under början av denna process hittade jag Ians skript (en annan "reformerad rökare") om hur man andas djupt. Det var instrumental för de tidiga tiderna då jag kände att jag skulle hoppa ur min hud, så jag skulle gärna dela den med dig. Denna metod fungerar för så många situationer:

Placera tungan på munnen på dig och andas in genom näsan. Fortsätt andas in tills din nedre mage börjar stiga. (Detta är också känt som membranandning, och hjälpte mig verkligen som astmatisk). Sätt sedan dina läppar tillsammans som om du blåser upp en ballong. Blås all luft ut långsamt på ett kontrollerat sätt tills det är helt borta.

Andas ut bör ta nästan dubbelt så lång tid som att andas in.

Nu för "magiken". När du har övat denna andningsteknik och förstår vad du ska göra kommer du att börja känna en förändring i din kropp. Det är viktigt att du märker detta - axelns fall, ansiktslösningen och andra känslor du kan ha.

När du har bemästrat det, kan du säga ett ord varje gång du tar ett djupt andetag. Det kan vara vilket som helst ord, som RELAX, CALM, PEACE, QUIET, eller något annat som har mening för dig. Ordet bör upprepas om och om igen i ditt sinne när du andas ut.

Kort sagt, allt du behöver göra är att säga ordet och din kropp och sinne kommer genast återvända till den lugna staten. Du kan göra detta var som helst och när som helst och ingen kommer ens att veta att du gör något annorlunda.

Behandlingen av andning är viktig. Ju snabbare man andas, desto mer syre tas från hjärnan och ju mer ångest känns. Styr din andning och du kommer att släppa hjärnans egna "må bra" kemikalier som kallas endorfiner. Med övning kommer du att kunna ändra ditt humör när du vill.

På ett sätt är rökning som en negativ andningsövning. Du säger ordet "cigarett" och din kropp reagerar genom att bli spänd och angelägen. Du tänder en cigarett och genom att ta det första djupa andetaget gör du exakt samma som att du tar ett djupt andetag utan en cigarett, men som en rökare, känner du förändringen av känslan till cigaretten själv, som faktiskt inte har gjort något.

Anmärkning från Terry Martin: Mycket av den avslappning som vi associerar med rökning har att göra med att fylla den svindlande nivån i nikotin i blodet. Vi tänker på det som rökning njutning eller stressavlastning, men det är i sanning, den enda lättnad vi får från att röka är det att en junkie får en fix. Nikotin är ett extremt beroendeframkallande läkemedel, och vi blir spända och obehagliga när nikotinnivån i våra kroppar sjunker under det vi brukar ta emot.

Den här nästa är en av mina mycket favoritövningar, och misslyckas aldrig med att ta kanten av den stressiga eller spända dagen jag kan ha i livet.

Stå upp. Just nu, fortsätt, du kan göra det (eller om du inte kan, så sitta rakt upp med båda fötterna fast planterade på marken). Lyft dina armar så högt som möjligt. Stäng nu dina ögon och tänka på något du älskar, något eller någon som kittlar din själ; ett barn, en valp, en varm sommardag på ett vetefält. Nu andas in. Andas in allt det solljuset och värmen och kärlek och värde och känna att det fyller hela ditt varande och poolen vid dina fötter.

Är det inte underbart att andas?

Leslie

Hur du väljer att reagera på tankar om att röka kan antingen öka eller minska sin makt över dig. Nästa gång en röktrang träffar, försök lite omvänd psykologi. I stället för att spänna upp för en kamp, ​​slappna av och luta sig psykiskt in i begäret. Låt det tvättas över dig medan du fokuserar på din andning. Intresset kommer att gå sin kurs och passera. Övning gör perfekt med denna teknik. Du kommer att hänga på det med tiden och kommer att hitta den till stånd.