Ett öppet brev till icke-rökning familj och vänner

Att hjälpa älskade att förstå hur det känns att sluta röka

Följande "brev" till familj och vänner skrevs av Richard, den nonsmoking makan till en av en medlem på forumet om rökavbrott.

Genom erfarenheten av att stödja sin fru, Mary, som hon arbetade för att sluta röka, lärde Richard mycket om hur det är för en ex-rökare som återhämtar sig från nikotinberoende.

Hans brev till en älskling uttrycker mycket bra hur du bäst kan hjälpa dig att hjälpa rökaren i ditt liv när han eller hon slutar. Hans brev handlar också om hur du kan behålla din egen balans när saker blir obehagliga.

Tack för att du delar, Richard.

Kära______,

Jag ska försöka förändra mitt liv till det bättre. Jag ska sluta röka. Jag ville bara skriva detta brev till dig så du vet vad du kan förvänta dig för nästa månad eller så, eftersom processen med nikotinuttag kan vara mycket utmanande för mig och för dem som är omkring mig. (De flesta människor inser inte det, men nikotinberoende är bokstavligen en av de svåraste drogerna att sparka, ännu hårdare än heroin, på grund av hur inblandade i våra liv det vanligtvis är).

Alla reagerar på abstinenssymptom på olika sätt, men förväntar sig inte mycket av mig under de första två veckorna (helvetevecka och heckveckan). Jag kommer troligtvis inte vara mitt normala jag. All min uppmärksamhet kommer bokstavligen att tas upp för att bekämpa de fysiska och mentala uppmaningarna att röka. Jag kan gråta, jag kan skrika, jag kan ignorera dig. Värst av allt kan jag säga svåra saker för dig, men jag vill att du ska veta att det här är nikotin som pratar, inte mitt hjärta.

Jag kommer att be om ursäkt efteråt, när giftet har lämnat min kropp och mitt sinne har rensat, men för tillfället, snälla, kom ihåg att jag älskar dig och låt den rulla av ryggen.

Du måste veta att när en rökare slutar, kommer kroppen och sinnet att försöka nästan vad som helst för att lura användaren att ta en annan puff.

Jag kan rationalisera att "nu är det inte bra". Jag kan ifrågasätta värdet av min existens. Jag kan prata om att känna en känsla av tomhet och förlust. Min kropp kan utveckla ont och smärta. Jag kanske inte kan sova. Jag kan agera som smärtan jag upplever är allt ditt fel.

Var vänlig medveten om att jag gör det här för mig, inte för dig. På det här viktiga sättet måste jag vara självisk, så att jag inte kan ge nikotin en anledning att skylla skulden på någon annan. Så du får inte känna ansvar för min obehag och depression. Även om du känner att du inte kan stå för att se mig på det här sättet, vad du än gör, berätta inte för mig att det är OK att röka, bara för att sluta smärtan. Du måste vara stark när jag är svag, så håller inte med något "skräptänkande" jag kan komma med.

Här är 10 saker du kan göra för att hjälpa till:

Jag ville bara förbereda dig eftersom de första veckorna vanligtvis är värsta, men var medveten om att det inte blir plötsligt bättre ... det kommer att bli en gradvis process.

Också, var vänlig medveten om att medan du gör det här sluta för mig, kommer du och de som omger mig också att dra nytta av. Jag kommer att vara fri från bägaren som behöver veta var närmaste cigarettbutik är. Jag kommer att vara fri från lukt och fläckar. Jag kommer att vara fri från en tidig död. Och jag kommer att vara fri att spendera mer kvalitetstid med de jag älskar.

Tack på förhand för att du är tillräckligt stark för att älska mig och hjälpa mig genom det här.

Kärlek, _______