Fostra en tänkesätt som hjälper dig att sluta röka

En läsare frågar om hur man uppnår en inställning som hjälper henne att sluta röka framgångsrikt:

Alla talar om att ha rätt inställning att sluta röka framgångsrikt. Vad är rätt inställning? Är det en ogillar för cigaretter, som att aldrig vilja ha en igen, eller är det bara viljestyrka - beslutsamhet att inte tända? Jag har slutat flera gånger och brukar ha en stark önskan / beslutsamhet när jag börjar, men jag verkar inte kunna behålla den.

***

För vissa människor finns det det magiska klicket när allt faller på plats innan det slutar eller strax efter, men för de flesta av oss kommer omformningen av vår attityd till en vinnande inställning gradvis en dag i taget.

Minns det förflutna

Jag kan komma ihåg att röka som visade sig vara min sista cigarett. Jag hoppades så att det skulle vara min sista, men jag var långt ifrån självsäker. Jag ville desperat sluta, men jag var en missbrukare med 26 års utbildning. Den träningen hade (falskt) lärt mig att jag var svag och saknade viljan och viljan att sluta röka på lång sikt. Så, så mycket som jag ville stoppa, var jag skakig och osäker på mig själv när jag började. De flesta nya ex-rökare är.

Stöd för rökningstopp

Jag hittade supportforumet Om Smoking Cessation 9 dagar i mitt avsluta program. Det var där jag lärde mig att läkning från nikotinberoende är en process, inte en händelse. Det var en uppenbarelse för mig att förstå att denna missbruk kan gå lite åt gången, och att det handlar om att minska den psykologiska sidan av vanan - alla de föreningar vi byggt upp genom åren.

Övning ger färdighet

Göra ditt sinne för att lösa sig och tillämpa dig själv på uppgiften att bryta länkarna i de kedjor som binder dig till nikotinberoende, en i taget, hur länge det kan ta.

Foder ditt avsluta program med dagliga doser av utbildning och support, vilket gör en punkt att sluta varje dag med en tacksamhet.

Att integrera dessa saker i ditt liv tills de blir en naturlig del av din dagliga rutin tog jobb, men stiger till tanken du försöker utveckla - en som permanent tar dig bort från att röka.

Kunskap är makt

Utbildning är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa oss att ändra hur vi tänker på rökning. Börja läsa allt du kan hitta om nikotinberoende och återhämtningsprocessen. När du vet vad du kan förvänta dig och har en plan för att hantera stötarna på vägen, är det mindre troligt att de stötar upp dig. Utbildning tar dig ur rollen att vara ett hjälplöst offer för missbruk och sätter dig i förarsätet med ditt slutprogram.

Ändra vår relation till rökning

Facing nikotinberoende huvudet har en annan stor fördel. Genom att titta närmare på omfattningen av skadorna och döden rökning orsaker börjar vi tänka annorlunda om vår kompis, cigaretten och vi börjar ändra vårt förhållande med rökning. Hur kan något som dödar så många så hänsynslöst vara en vän? Utbildning hjälper dig att ta bort bländarna, och det är en mycket bra sak.

Kraften av nu

Vår makt att påverka förändringar i våra liv ligger alltid i nutiden. Vad vi gör idag har stort inflytande över våra morgondagar - en viktig sak att komma ihåg i denna process. Håll ögonen på priset och håll dig fast planterat den dag du har framför dig.

Återställning är en process

Det är viktigt att komma ihåg ... återhämtning från nikotinberoende är en process, inte en händelse. Den processen innebär utbildning, stöd och tålamod att låta ett nytt sätt att ta form för dig. Använd dessa verktyg för att skapa den vinnande inställningen som ger dig den permanenta friheten du letar efter.

Något som är värt att ha är värt att arbeta för

Ja, sluta tobaksarbete är ibland svårt, speciellt tidigt men gräva fötterna och ta det på.

Påminn dig själv dagligen om varför du vill sluta röka och bild dig själv som en nöjd rysare utan att behöva tända upp varje timme i timmen.

Det är inte ett långt hämtat koncept - det är genomförbart, och du har förmågan att få det att hända, just nu. Tro det och tro på dig själv.

Belöningarna är mycket större än det arbete som krävs för att uppnå frihet från nikotinberoende, jag lovar dig.