Håller ditt slut när katastrof slår till

De känslomässiga effekterna av storskalig trauma som att förlora ett eldställe eller katastrofala väderhändelser kan sätta en person i ett mentalt tillstånd där man hämtar en tänd cigarett som den rätta saken att göra.

Som rökare behandlade vi alltid stress med nikotin. Vi använde det för att lugna oss, och vi trodde det hjälpte oss att hantera svåra problem mer effektivt.

Det är inte sant, men vi självmedicinerade med nikotin så ofta blev svaret (och föreningarna) inblandade. Betydande stress kan ge brådskande att röka upp till ytan, även för dem av oss med mycket rökfri tid under våra bälten.
Om du befinner dig att kräva en cigarett som en följd av spänningar över en storskalig händelse, använd tipsen nedan för att hålla dig på rätt spår.

Hantera Trauma rökfri

Rökning kommer inte att göra någonting i ditt liv bättre. Det kommer inte att lindra stress, och det kommer inte att lösa problem.

Uppmanar att röka som en följd av stressiga situationer kan och kommer att hända ibland när du återhämtar dig från nikotinberoende.

Vi tillbringade många år rökning, och det är bara meningsfullt att händelser, särskilt de som producerar dramatiska känslomässiga svar, också kommer att ge tankar om rökning. Det betyder inte att du behöver röka, och det betyder inte att du kommer att misslyckas. Det betyder helt enkelt att du har utlöst en gammal sätt att reagera på stress.

Varje gång du navigerar dig genom stressfri rökfrihet väljer du andra alternativ än att röka för att hantera din spänning, du programmerar om gamla vanor och svar. Ge dig själv tid och rökning kommer att förlora sin makt att locka, även under de svåraste omständigheterna.

Kom ihåg att begär att röka är inte kommandon.

De är bara tankar. Du behöver inte agera på dem.

Låt inte svåra tider återuppliva missbrukaren inom. Ärade den dyrbara gåvan som livet är genom att göra allt du kan för att vårda din egen.