9 Vanliga rationaliseringar för rökning

Lär dig att övervinna Junkie Thinking

När du försöker sluta röka kan ditt sinne komma upp med alla möjliga ursäkter om varför du kan ha bara en cigarett . Dessa rationaliseringar inkluderar allt från stressavlastning till rädsla för att gå ner i vikt. Ändå finns det ett logiskt svar på var och en av dem. Att inse det är en del av att framgångsrikt bli en ex-rökare.

Förbered dig för Junkie Thinking

Tankar om att röka kan krypa in och kasta dig i balans om du inte är redo för dem.

Kanske är en av de största anledningarna att människor bryter ner och tänder den första cigaretten på grund av skräptänkande . Detta inkluderar self-talk som "Jag kommer verkligen sluta imorgon!" och "En cigarett kommer inte att skada." Hur kan du besegra dessa frestande tankar om att röka?

Att förstå hur ditt sinne försöker förhandla medan du drar från nikotinberoende är ett viktigt första steg. De flesta, om inte alla, människor som försöker sluta uppleva uppmaningen att ge in och röka, särskilt under de första månaderna.

Vanliga rationaliseringar för rökning

Det märkliga med missbruk är att många av oss upplever samma saker. Vi kanske inte känner varandra och vi leder sannolikt helt olika liv, men vi delar några av samma tankar. Nikotinberoende släpper inte utan att kasta någon mental chatter och förhandlar oss och många av dessa rationaliseringar är alltför bekanta.

Det kan vara till hjälp att tänka på den mentala prataren som ett tecken på läkning som sker inom dig eftersom det är vad det är.

Tankar om att röka kommer med territoriet tidigt i stopp, men du kan vara säker på att de kommer att blekna med tiden.

Nedan följer några av de vanligaste rationaliseringarna som rökare faller för. Chansen är att du kommer att identifiera dig med några av dem. Fortsätt i spelet genom att lära känna felaktigt tänkande och stoppa det i spåren.

Jag är under mycket stress och rökning slappnar av mig.

Svar: Din kropp är van vid nikotin, så du känner naturligtvis mer avslappnad när du ger din kropp ett ämne som det har blivit beroende av. Det är missbruk, inte sann stressavlastning. Medan tidigt upphörande kan orsaka stress känner sig de flesta ex-rökare betydligt mindre nervösa bara några veckor efter att ha slutat.

Rökning gör mig effektivare i mitt arbete.

Svar: Problemkoncentrering kan vara ett kortsiktigt symptom på att sluta , men rökning beror faktiskt på din hjärna av syre. Du kommer sannolikt att tänka tydligare när rökskyddet av nikotinberoende är borta.

Jag har redan skurit ner till en säker nivå.

Svar: Nedskärning är ett bra första steg, men det är viktigt att veta att det inte finns något sådant som en "säker nivå" av rökning. Cigaretter är bokstavligen brimming med toxiner som du aldrig skulle gå nära, än mindre andas in i dina lungor om du inte var beroende av nikotin. Hittills har forskare upptäckt upp till 7000 kemiska föreningar i cigarettrök , inklusive 250 giftiga kemikalier och 70 som orsakar cancer.

Det är för svårt att sluta röka. Jag har inte viljekraften.

Svar: Att sluta tobak är svårt, men med utbildning och stöd kan du göra det till en varaktig verklighet i ditt liv.

Miljoner amerikaner slutar röka varje år. Om du tidigare har försökt sluta men misslyckats, kom ihåg att de flesta måste försöka mer än en gång. Fortsätt med det. Den frihet du är ute efter är enastående och värda varje arbete som krävs för att uppnå.

Jag är orolig för att gå upp i vikt.

Svar: I början kan rökstopp orsaka en liten viktökning på fem till 10 pund på grund av metaboliska förändringar i kroppen. Men om du äter och tränar som du var innan du slutar, bör extravikten falla ut inom några månader. Det finns också saker du kan göra för att hålla din vikt stabil när du flyttar genom återhämtning från nikotinberoende.

Jag vet inte vad jag ska göra med mina händer.

Svar: Detta är ett vanligt klagomål bland ex-rökare. Vi tillbringade mycket tid med en cigarett i vår hand, och detta lämnar en tomgång när vi först slutar. Att störa tankarna genom att förändra din aktivitet kommer att hjälpa dig att övervinna denna känsla.

Gör en lista över aktiviteter som du kan hämta på ett ögonblick med varsel när du vill röka träffar och får dig att känna dig fidgety. Ta en titt på den här listan över 101 saker att göra i stället för att röka sammanställd av ex-rökare för idéer för att hjälpa dig att komma igång.

Ibland har jag en nästan oemotståndlig uppmaning att få en cigarett.

Svar: I början är krävningar att röka intensiva. Våra sinnen arbetar övertid och försöker övertyga oss om att ge in och bara ha en cigarett. Vi tillbringade år att lära oss att hantera allt från hunger till ilska genom att tända upp, och när vi slutar kan det känna att triggers att röka slår oss oavbrutet.

Lär dig att dechiffrera de uppmaningar som de kommer och du kommer att kunna svara på lämpligt sätt vad din kropp behöver. Om cravings blir starka och du inser att du är hungrig, ha ett mellanmål eller en måltid. Om utlösaren orsakas av utmattning, ta en tupplur eller gå och lägg dig. Arg? Hantera problemet istället för att lysa upp. Ju längre du övar denna teknik, desto lättare kommer det att bli att förstå meddelandena bakom trangen att röka. Med tiden kommer begäret att minska tills de är helt borta.

Jag sabbade det. Jag rökade en cigarett.

Svar: Rökning ett eller några cigaretter betyder inte att du har "blås det". Det betyder att du måste stärka din beslutsamhet att sluta och hålla dig nära ditt supportnätverk. Du har vad som krävs för att bli en framgångsrik (och bekväm) ex-rökare. Var tålmodig och fortsätt!

Ett ord från

Medan dessa är de vanligaste rationaliseringarna som rökare använder när de försöker sluta, är det troligt att du kommer att uppleva mer än dessa. Med varje ny tanke motverka den med logiskt tänkande. Försök skriva ut det i din avslutade tidskrift eller prata om det med din supportgrupp. Du kommer ofta att inse hur löjligt det är och med tillräcklig ansträngning kan du njuta av livet som en icke-rökare.