Fira optimism månad i mars

Optimism Månad kan ge många fördelar

Även om mars är optimism månad kan varje månad vara en möjlighet att bygga din tendens mot jordad optimism och skörda de många fördelar som härrör från detta. Optimism är förknippad med många fördelar i livet, inklusive ökad hälsa, lycka och livslängd. Och även om en tendens till optimism delvis beror på inborna faktorer som öppenhet för upplevelse och överensstämmelse, kan optimala tänkande mönster utvecklas när som helst under ditt liv och kan ge dessa fördelar med dem.

Att fokusera på att utveckla dessa tänkande vanor kan ta lite tid, så att fokusera på dem under en månad kan hjälpa dig att göra det till en livslång vana. Låt oss titta lite närmare på varför det är värt att ta tid och ansträngning att göra detta.

Hur optimism gagnar dig

Människor undrar ofta om de som är optimistiska bara är mer benägna att förvänta sig det bästa, eftersom de inte har blivit besvikna av bakslag i livet nog ännu. Eller kanske är de lyckligare eftersom de redan har mer att vara glada över. Forskning finner emellertid att de som är optimistiska tenderar att ha mer att vara lyckliga på grund av fördelar som de får av optimismen, och inte att de bara är mer optimistiska eftersom de har haft enklare liv.

Det här är bra nyheter eftersom det öppnar fördelarna med optimism för alla som vill ändra sitt perspektiv. Dessa fördelar inkluderar större framgång, fysisk och emotionell hälsa, och livslängd, mindre stress och mer.

Varför firar optimismmånaden?

Medan du kan fokusera på optimism helst från ögonblick till ögonblick och förbättra din yttre och inre erfarenhet, kan fokus på optimism för en hel månad verkligen hjälpa dig att göra det mer av en etablerad del av ditt liv. Detta är sant av flera anledningar:

Hur man firar

Det finns flera sätt att "fira" optimismmånaden och få det att fungera för dig fullt ut. Kom ihåg, mars är den officiella optimismmånaden, och du kan använda dynamiken i en grupp genom att gå med andra i att fira optimism om du observerar det i mars. Du är dock välkommen att göra en månad månaden som du fokuserar på optimism (eller börja fokusera på optimism mer), och du kan till och med rekrytera vänner att gå med dig, så låt inte datumet begränsa dig. Vad för vad du specifikt kan göra för att fira, här är några idéer, som var och en kan vara transformativ: