Enkla tips för att uppnå mål

Uppnå mål: Hårdare och enklare än du tror!

Att uppnå mål kan ofta vara svårare än människor inser. Vi kan få en brinnande önskan att se förändringar i våra liv - mindre stress, en hälsosammare livsstil, mer pengar på bankkontot - men faktiskt genomföra dessa förändringar innebär mycket mer än bara motivation (även om det är nödvändigt)! Om du redan har motivation kan denna information om att uppnå mål hjälpa dig att överbrygga klyftan mellan var du är och vart du vill vara.

Visualisera vad du vill ha

Böcker som The Secret och begrepp som The Attraction of Attraction har på ett stort sätt pågått på det senaste sättet, eftersom de ger röst på vad de flesta av oss intuitivt förstår: att visualisera vad du vill ha i livet är ett viktigt steg mot att uppnå det. En stor del av att nå mål är faktiskt att veta vad dessa mål är. Många börjar med stora koncept som "Jag vill ha mer pengar", "Jag vill leva en hälsosammare livsstil " eller "Jag vill bli lyckligare". Vad de inte inser är att dessa mål är vaga och svepande nog att det är väldigt svårt att veta vilka steg du ska ta när du har gjort tillräckligt, eller när du är nära men behöver göra några ändringar i riktning.

När du arbetar med att uppnå mål, kom ihåg att inställningsmål är ett viktigt första steg. Försöka:

Bryt ner det

Hur kan du nå dina stora mål och mest ambitiösa drömmar utan att brinna ut och förlora motivation i processen? Hur kan du komma dit du vill vara när det är svårt att behålla en ny vana i mer än en vecka eller två? Hemligheten ligger i att bryta stora mål till mindre! Detta håller varje steg möjligt och låter dig belöna dina framsteg under vägen. Detta är också hemligheten för att nå flera mål på en gång; du har tillräckligt med energi för att möta flera små mål i samma tidsram och arbeta för att uppnå stora mål på flera områden i ditt liv. När du bryter ner mål, överväga följande:

Få hjälp

Det är ofta svårt att arbeta för att uppnå mål i ett vakuum - att ha människor att erbjuda stöd och hjälpa dig att hålla din motivation upp medan du arbetar mot dina mål är nyckeln. Att få stöd från dem som är nära dig, från dem i ditt samhälle och andra kan göra skillnaden mellan att du känner att du simmar mot strömmen och känner att du bärs fram mot ditt mål.

Här är några sätt på vilka du kan använda andras stöd för att driva dig i riktning mot att uppnå mål:

Vara rörlig

Belöna dig själv

Det bästa med att ställa små mål som undergrupper av dina stora - och ett utmärkt självmotiverande verktyg - är förmågan att belöna dig själv när du gör framsteg. Att stoppa och klappa dig på baksidan när du möter milstolparna längs vägen för att uppnå dina mål är ett sätt att få fart och håll dig från att bli överväldigad och avskräckt när du klättrar på ditt berg.

Belöningar kan ta många former, men borde helst vara något som är knutet till ditt mål, något som inte är så svårt att ge dig själv och något du personligen tycker om. Till exempel, när jag håller regelbunden träning, belönar jag mig själv med träningskläder (vanligtvis var tionde träning eller så).

Detta är ett utmärkt motivationsverktyg för mig eftersom jag verkligen älskar träningskläder och får något nytt får mig att känna mig mer glada att göra träningspass. Dessutom är varje ny outfit lite roligare att köpa när jag blir mer tonad.

På samma sätt, när mitt mål är att avblåsa mitt hem, tenderar jag att köpa små saker för hemmet när jag fullbordar varje del av huset: ett rent vardagsrum förtjänar färska blommor eller en trevlig växthus; ett avkopplat badrum kan nu hysa lite nytt bubbelbad. Genom att använda belöningar som fungerar bättre med mina nymålade mål (när rummet är rent, blommorna är mer framträdande och bubbelbadet blir lättare), motiverar jag mig själv med tanken på att ha dem och belöna mig själv med dem efter att ha uppnått mål jag jobbar på.