Lär dig att njuta av livet och njuta av dina upplevelser

Mycket av stresshantering fokuserar på att undvika stress , hantera kroppens respons på stress och lära sig effektiva hanteringstekniker . Att utveckla friska vanor för att skapa känslomässig motståndskraft kan dock öka dina känslomässiga reserver och ge dig större förmåga att motstå de stressorer du möter i livet. Självvårdsstrategier som att få tillräckligt med sömn och omger dig med ett stödjande nätverk av vänner kan få en betydande inverkan på hur du reagerar på stressen du möter, vilket gör det möjligt för dig att fungera så gott som möjligt och studsa tillbaka snabbare. Att skapa positiva erfarenheter och känna positiva känslor i ditt liv kan också göra en verklig inverkan.

Positiv psykologi är en gren av psykologi som studerar personlig motståndskraft, de faktorer som gör oss lyckliga och uppfyllda, och i grund och botten som gör livet värt att leva. Det här fältet har lett till lovande forskning som kan peka oss i riktning mot var vi ska spendera vår tid om vi vill vara lyckliga , bygga motståndskraft och bättre hantera stress. Forskning om vikten av att njuta av livet är tydligt: ​​det är inte bara en rolig idé, det kan ge verkliga fördelar.

De som njuter av sina erfarenheter kan bättre bifoga mening, erkänna silverföremålen bland de mörka molnen och njuta av dessa silverföremål till fullo. Att hålla en tacksamhetsjournal och utveckla ett internt kontrollområde kan hjälpa dig att förbättra din förmåga att njuta av livets positiva erfarenheter och hitta mer mening i livet.

Läs vidare för att lära dig hur ditt förflutet spelar in saker och hur du får det bästa ut av det.

1 - Fira ditt förflutna

Buero Monaco / Getty Images

Du kan njuta av livet mer genom att omfamna ditt förflutna och använda dessa erfarenheter för att skapa ett bättre nuvarande liv för dig själv. Genom att läka förflutna och njuta av dina positiva minnen kan du maximera ditt förflutna för att njuta av livet mer i nutiden. Följande tips kan hjälpa dig att njuta av livet mer och använda ditt förflutna som ett springbräda:

2 - Njut av livet genom att omfamna nutiden

PhotoTalk / Getty Images

I strävan att njuta av livet finns det ingen tid som nutiden. Att njuta av livet genom att njuta av vad som händer i det nuvarande ögonblicket är kanske det enklaste och mest effektiva sättet att få ut det mesta av dina nuvarande omständigheter och njuta av livet till fullo. Följande tips och resurser kan hjälpa dig att nollställa de delar av din nuvarande erfarenhet som kan ge dig största glädje.

3 - Skapa en meningsfull framtid

OJO Images / Getty Images

Ett viktigt sista steg i att lära sig att njuta av livet är att lära sig skapa en meningsfull framtid som inkorporerar dina värderingar, speglar dina prioriteringar och innehåller aktiviteter som ger dig nöje i livet. Ofta befinner sig människor hårt, men inte när de verkligen vill vara, eller de finner att deras mål inte ger dem de positiva känslorna de trodde att de skulle ta med. Dessa resurser kan hjälpa dig att komma i kontakt med vad som är viktigt för dig , ställa dina prioriteringar och göra din framtid som du verkligen kan njuta av. Om du undrar hur du kan njuta av livet, med fokus på vad som kommer att göra dig riktigt glad och få glädje i varje dag, är den mest effektiva strategin.