Gratis och billig online behandling för social ångestsyndrom

Gratis online behandlingsresurser för social ångestsyndrom (SAD) spänner från program för specifika problem som stammar till allmänna pedagogiska resurser.

De flesta online behandlingsresurser som är gratis erbjuds genom ett universitet eller en forskningsinställning, men det finns ingen garanti för effektiviteten av behandlingen. Nedan är en lista över några gratis online behandlingsresurser för SAD.

1 - MoodGym

Australian National University / MoodGym

MoodGYM är ett interaktivt onlineprogram som syftar till att förebygga depression och ångest. MoodGYM, som består av spel, bedömningar, ljudfiler och feedback, lär ut principerna om kognitiv beteendeterapi (CBT), en behandling som har visat sig vara effektiv för social ångestsyndrom .

MoodGym är tillgängligt över hela världen men utvecklades vid Center for Mental Health Research vid Australian National University.

Mer

2 - E-Soffa

Australian National University / Ecouch

E-Couch är ett gratis online-program som är utformat för att förhindra och tillhandahålla copingstrategier för depression, generaliserad ångestsyndrom (GAD) och SAD.

E-Soffa tillhandahålls via Australian National University och är en offshoot av MoodGym-programmet.

Mer

3 - Denna väg upp social fobi kurs

St Vincent's Hospital Sydney / Detta sätt upp

"Denna uppväg" sociala fobiskurs är för människor som fruktar och undviker situationer där de kan vara centrum för uppmärksamhet. Kursen tar upp till 3 månader med en eller två lektioner per vecka. Det kostar en kurs för kursen. Men vid ungefär $ 60 US totalt är det mycket mindre än traditionell terapi. Resultaten förväntas likna om du slutför programmet själv eller med din terapeuts handledning.

Mer

4 - Socialt angst institut Online-terapiprogram

Courtesy of Social Angst Institute

SAIs online-program omfattar 25 veckoslut och är dyrare än de andra på ca 160 USD totalt. SAI har dock ett gott rykte och driver verkstäder personligen, så det här kan enkelt användas som ett steg för att gå in i terapi eller ett av dessa personliga program.

Mer