Hur dåliga relationer påverkar din hälsa

Hur vi är emotionellt och fysiskt påverkad

Du kanske redan vet att relationer är bra för din hälsa, livslängd och förväntad livslängd. I allmänhet är det ett sant uttalande, utom när ett förhållande är dåligt. Den som har gått igenom en otäck skilsmässa, behandlat svåra föräldrar eller barn, eller hade en "galen" vän kommer att berätta att inte alla relationer är bra för din hälsa. Vi har alla minst en person i våra liv vars enda funktion verkar skapa stress och problem.

Det måste ha någon form av påverkan på vårt välbefinnande, eller hur?

Vilken forskning säger oss

Forskare kunde måla förhållandekvalitet i en studie av 9000 män och kvinnor i den brittiska personalen. Deltagarna undersöktes om deras relationer och de olika negativa aspekter som finns i deras nära relationer. Deltagarna övervakades också noggrant för hälsoproblem.

De som rapporterade att uppleva mer negativa aspekter i sina nära relationer hade en ökning med 34 procent i risken att utveckla hjärtproblem, även efter vikt, socialt stöd och andra faktorer i beaktande. 34 procent: Det är en ganska stor ökning.

En annan studie från Portland State University Institute on Aging undersökte mer än 650 vuxna över 2 år och fann att långvarig konflikt med andra människor var starkt associerad med lägre självvärderade hälsa och mer hälsofrågor.

Vilken typ av stress, oavsett om det beror på en elak relation med en elak person eller ett krävande jobb, har en anmärkningsvärd inverkan på immunsystemets effektivitet.

Vad händer när ett dåligt förhållande går okänt

Att undertrycka dina känslor är ohälsosamt, särskilt när dessa känslor är ilska eller vrede.

En del undersökningar tyder på att par tenderar att dö yngre när en partner undertrycker sin ilska; relationer där båda parter undertrycker sin ilska har den värsta livslängden.

I vissa relationer kan en person vara helt missnöjd, medan den andra personen är helt omedveten om ett problem. Konflikt är ganska oundvikligt, men att lösa det ordentligt kan reparera ett förhållande.

Hur man hanterar dåliga relationer

Att samverka med dina vänner och familj är en bra sak. Det ökar din livslängd och skyddar din hjärna, förutom en mängd andra fördelar. Men att interagera med några av dina mindre önskvärda vänner och familjemedlemmar - du vet vem jag pratar om - kan bokstavligen göra dig mindre hälsosam.

Gör ditt bästa för att maximera den tid som spenderas med vänner och familj du tycker om att vara runt, och minimera dina interaktioner med dem som inte är så trevliga. Du kan göra detta helt enkelt genom att undvika människor som tar negativitet i ditt liv. Tyvärr kan dessa människor inte alltid undvikas, särskilt om de är familj. Använd sålunda avslappningstekniker för att släppa på stress efter att ha stött på dessa människor och lär dig hur du hanterar dina interaktioner aktivt med dem så att de har mindre inverkan på din hälsa och ditt liv.

Konflikt kan verka som ett förhållande kyss av döden, men det kan faktiskt förbättra ett förhållande. Det vill säga om det är löst effektivt . Oupplöst konflikt är dåligt, men ett botched försök att nå upplösning är ännu värre. Hur du väljer att lösa konflikter påverkar alla förhållanden där du är involverad.

Dessa konflikthanteringsförmåga hjälper dig att lösa konflikter på egen hand på ett måttligt och hälsosamt sätt. Ibland är konflikten djupt rotad, i fall som skilsmässa. Om du arbetar med extrem konflikt, kanske du vill söka par rådgivning eller individuell terapi.

källor:

Roberto De Vogli, PhD, MPH; Tarani Chandola, DPhil; Michael Gideon Marmot, PhD, FRCP. Negativa aspekter av nära relationer och hjärtsjukdom. Arch Intern Med. 2007; 167 (18): 1951-1957.

Harburg, E .; Kaciroti, N .; Gleiberman, L .; Schork, MA; Julius, M. Äktenskaplig Par Anger Coping Typer kan fungera som en enhet för att påverka Mortality: Preliminära resultat från en prospektiv studie. Journal of Family Communication, januari 2008.

Newsom JT, Mahan TL, Rook KS, Krause N. Stabila negativa sociala utbyten och hälsa. Hälsopsykologi , januari 2008.

Panksepp J. Neuroscience. Känna smärtan av social förlust. Vetenskap , oktober 2003.