Hur man hanterar stressen av sociala medier sociala jämförelser

Ge dig själv en paus från stressiga sociala jämförelser!

En mycket framstående studie visade att kvinnor rapporterar inblandning med den sociala medieplatsen Pinterest som stressande. Den viktigaste stressornen här är den sociala jämförelsen som de befinner sig i. Det finns så många fantastiska projekt att göra, hantverk att göra och sätt att titta på livet, kvinnorna befinner sig bristande. Som en vän nyligen skrev det, "Det är Martha Stewart Living på sociala medier webbplatser!" Vissa människor tycker att Pinterest är så engagerande att det kan äta upp timmar på dagen att de inte hade planerat att ägna sig åt sociala medier, vilket gör ett upptagen schema mycket livligare.

Huvudspänningen med Pinterest är emellertid folk som känner att de inte mäter sig.

En annan trend som kan vara stressig för människor är fenomenet som människor postar om sina toppmoment på sociala medier som Facebook, men lämnar bort de negativa händelserna och drudgery - ett något vanligt fenomen som har blivit sagt av en smart bloggare som " Facebooking. " Det är naturligt att vi vill dela våra bästa stunder med andra, precis som det är naturligt att undvika att "flyga vår smutsiga tvätt" eller "Garfielding" (helt enkelt klaga på allt obekväma i livet, inklusive måndagar) av rädsla för att jaga av våra vänner. Detta kan dock leda till stress när människor jämför de spännande och lyckliga händelserna som de ser i deras Facebook-flöde (de högsta stunderna i deras vänner) med sina egna stressorer (de lägsta ögonblicken i sina egna liv).

Social jämförelse är inget nytt - det var inte uppfunnet av sociala medier, för att vara säker.

Men situationer som sociala medier gör det lättare. Hur kan vi njuta av fördelarna med sociala medier - bindning, humor, delning av nyheter - men undvik stressfaktorerna som kommer med sociala medier sociala jämförelser och "Fakebooking"? Här är några idéer:

Påminn dig om att detta inte är riktigt

Intellektuellt vet vi att många delar sina bästa ögonblicken på sociala medier och håller sina värsta ögonblick åt sig själva, men när allt vi ser är det bästa andra kan vi glömma.

Det kan hjälpa till att påminna dig om detta ofta.

Prata med dina vänner

Det kan också hjälpa till att prata med dina vänner och vara äkta du kanske inte vill lägga ut dina personliga utmaningar på sociala medier för världen att se, men du kan säkert prata med dina vänner i privat och dela dina triumfer och dina utmaningar. Du kan hjälpa varandra på det här sättet. (Och om de flesta av dina vänner är konkurrenskraftiga nog att de hellre bara delar deras triumfer, hitta nya vänner som också delar sina utmaningar och stöder dig i din.)

Omforma din vy

Tekniken för kognitiv reframing kan vara ganska bra med stress. Det kan fungera bra med webbplatser som Pinterest också. Snarare än att titta på de vackra idéer, klädmönster eller träningsplaner på Pinterest som något du borde göra, se dessa "stift" som "inspiration" eller "idéer för när livet saktar ner". Om du kan bli inspirerad av vad du ser kan det vara en rolig omdirigering; Om du känner dig otillräcklig när du tittar på vissa stift, ändrar du ditt perspektiv eller slutar titta på dessa typer av stiften. (Här är några tips om hur du reframar din stress .)

Ta ett steg tillbaka

Om du finner stressen i sociala medier kommer från den tid du spenderar med det, eller den vikt du lägger på den, kan det vara dags att ta en paus (antingen skära ner på din skärmtid ett tag eller ta några lediga dagar) och koppla tillbaka till ditt liv.