Fördelarna med förlåtelse

Förräderi, aggression och helt enkelt okänslighet: Människor kan skada oss på ett miljon sätt, och förlåtelse är inte alltid lätt. Oavsett om du har blivit avskuren i trafiken, avskedad av din svärmor, svikad av en make eller oskadad av en medarbetare, står de flesta av oss inför olika situationer som vi kan välja att rymma över eller förlåta. Men förlåtelse, som så många saker i livet, är lättare sagt än gjort.

Utmaningarna av förlåtelse

Förlåtelse kan vara en utmaning av flera skäl. Ibland kan förlåtelse förväxlas med att man kondonerar vad någon har gjort för oss: "Det är okej. Varför inte göra det igen? "Även människor som förstår skillnaden mellan att acceptera någons dåliga beteende som" okej "och acceptera att det hände och man måste släppa ilska för att gå vidare, kan förlåtelse vara svårt eftersom dessa två lätt är förvirrade.

Förlåtelse kan också vara svårt när den person som har gjort sig skyldig till oss inte verkar förtjäna vår förlåtelse. Det känns som om vi låter dem "ur kroken" när de är den som gjorde oss skyldiga. Det är svårt att komma ihåg att förlåtelse gynnar förlåtaren mer än den som är förlåtad.

I förlåtelse är förlåtelse speciellt utmanande eftersom det är svårt att släppa loss vad som hände. Det kan vara väldigt svårt att acceptera vissa saker i livet. Att förlåta någon som har begått oacceptabelt beteende kan vara svårt när vi har problem med att släppa ilska om händelserna och acceptera vad som hände med oss.

Betydelsen av förlåtelse

Det är viktigt att släppa och förlåta. Här är några anledningar till varför.

Förlåtelse är bra för ditt hjärta - bokstavligen. En studie från Journal of Behavioral Medicine fann förlåtelse att associeras med lägre hjärtfrekvens och blodtryck samt stressavlastning. Detta kan ge långsiktiga hälsofördelar till ditt hjärta och övergripande hälsa.

En senare studie visade förlåtelse att vara positivt förknippad med fem hälsotillstånd: fysiska symptom, använda mediciner, sömnkvalitet, trötthet och somatiska klagomål. Det verkar som att minskningen av negativ påverkan (depressiva symtom), förstärkt andlighet, konflikthantering och stressavlastning som man finner genom förlåtelse har allvarlig inverkan på den allmänna hälsan.

En tredje studie, publicerad i Personality and Social Psychology Bulletin , fann att förlåtelse inte bara återställer positiva tankar, känslor och beteenden mot det kränkande partiet (med andra ord, förlåtelse återställer förhållandet till sitt tidigare positiva tillstånd), men fördelarna med förlåtelse spilla över till positiva beteenden mot andra utanför förhållandet. Förlåtelse är förknippad med mer volontärism, donering till välgörenhet och andra altruistiska beteenden. (Och det omvända är sant för icke-förlåtelse.)

För att sammanfatta det är förlåtelse bra för din kropp, dina relationer och din plats i världen. Det är skäl nog att övertyga nästan alla att göra jobbet att släppa ilska och jobba på förlåtelse.

Hur man förlåter

Förlåtelse kanske inte alltid är lätt, men det går lättare med några övningar och rätt inställning.

Först, kom ihåg att förlåtelse är något du gör för dig själv för att skära din emotionella bilaga till vad som hände. (Tänk på att låta din hand vara av en varm brännare på spisen - det är varmt, men du flyttar dig bort från den för din egen säkerhet.)

Också påminn dig om att du går framåt och att förlåta den här personen låter dem (eller åtminstone vad de har gjort) stannar i det förflutna när du går vidare. Journaling, bön eller meditation, och medlidande meditation kan alla vara till hjälp för att lätta dig själv i förlåtelse också.

> Källor:

> Karremans JC, Van Lange PA, Holland RW. Förlåtelse och dess föreningar med prosocialtänkande, känsla och att göra utöver förhållandet med förövaren. Personality and Social Psychology Bulletin , oktober 2005.

> Lawler KA, yngre JW, Piferi RL, Billington E, Jobe R, Edmondson K, Jones WH. En hjärtförändring: Kardiovaskulära korrelater av förlåtelse som svar på interpersonell konflikt. Journal of Behavioral Medicine , oktober 2003.

> Lawler KA, yngre JW, Piferi RL, Jobe RL, Edmondson KA, Jones WH. De unika effekterna av förlåtelse på hälsa: en undersökning av vägar. Journal of Behavioral Medicine , april 2005.