Hur fungerar det Anonyma alkoholister?

Ett gratis behandlingsprogram, AA hjälper medlemmar att uppnå och behålla nykterhet

När alkoholkonsumtionen börjar orsaka problem på jobbet, blir skolan, hemmet, såväl socialt som ekonomiskt, och kanske till och med lagligt, farligt. Om du eller en älskad konsumerar alkohol till överskott kanske du undrar om det välkända 12-stegsprogrammet Alcoholics Anonymous (AA) och om det kan vara en effektiv metod för att uppnå nykterhet.

Fungerar AA verkligen?

AA har hjälpt miljontals människor sedan det grundades 1935. Det är utformat för att hjälpa deltagare att hitta och behålla avhållande från alkohol, ofta med hjälp av en sponsor som TK. Det är gratis att bli medlem, och möten hålls ofta i offentliga utrymmen som skolor eller kyrkor. Det enda kravet att gå med i AA är en önskan att sluta dricka. Programmet betonar en högre makt, som varje medlem är fri att definiera på egen väg. Det första steget i programmet är att du är maktlös över din alkoholanvändning och att ditt liv har blivit oövervakbart. Från den här tiden tillkännages AA, återhämtning kan börja.

Genom att arbeta principerna för de 12 stegen i alla delar av deras liv finner många AA-medlemmar att de kan utveckla de verktyg och attityder de behöver för att vara nykter. Medan programmet har en lång historia om att hjälpa alkoholister övergången till nykterhet, kan vissa människor också behöva professionell hjälp av en rådgivare, terapeut eller annan psykisk hälso-professionell.

Lisas berättelse: AA skönhet

Jag tror att jag har blivit nykter eftersom de 12 stegen hjälpte mig att leva med mig själv, men jag måste hålla med om att de inte fick mig nykter. Faktum är att när jag kom in i behandlingen hade jag varit "torr" i ungefär sex veckor. De erkände mig under en depression diagnos eftersom sjukförsäkring hävdade att jag inte behövde behandling för att sluta dricka.

Men du har rätt, jag hade redan överlämnat. Jag hade blivit piskad, lämnade en väg till förstörelse i min kölvatten och hade ingen jordisk idé hur man skulle dra mig ihop.

"Bra hälsosam livsstil"

För mig har det varit skönheten i AA Stegen är verkligen förslag på gott hälsosamt liv. När jag var nykter, insåg jag att människor jag visste som hade rimligt hanterbara liv praktiserade liknande tillvägagångssätt för sina liv, men de hade aldrig utsatts för ett 12-stegsprogram.

Jag var ganska clueless om vad som utgjorde god mental hälsa, men jag visste att jag inte var en hälsosam hushålls produkt. Min introduktion till de 12 stegen markerade första gången som livet någonsin hade givit mening så att jag kunde börja leva med mig själv.

Behövde inte göra de sakerna

Och de 12 traditionerna , när jag en gång var över tanken att de bara var AA: s regler och föreskrifter, lärde mig något om att leva med andra. Men det kan vara en annan diskussion.

Punkt är att den person jag var skulle ha fortsatt att dricka, skulle ha fortsatt på sitt eget sätt, skulle ha fallit ner det ordspråkiga kaninhålet. De 12 stegen hjälpte mig att bli någon som inte längre behövde göra allting.

- Lisa

Hitta ett AA-möte

Om du kämpar för att försöka upprätthålla långvarig nykterhet, kanske du vill försöka ett anonymt alkoholmorska alkoholister och lära dig mer om hur de 12 stegen fungerar.

Du kan hitta ett möte i ditt område , eller delta i ett online-möte .