En studie av steg 10

De 12 stegen AA och Al-Anon

Ingen gillar att erkänna att vara fel. Men det är absolut nödvändigt att behålla andliga framsteg i återhämtning.

Steg 10
Fortsatte att ta personens inventering, och när vi hade fel erkänt det snabbt.

Steg 10 kan vara en av de minst populära i alla de 12 stegen, för det är helt enkelt inte kul att vara fel och då måste man erkänna det! Men utan detta steg kan framsteg mot återhämtning inte bara upphöra, det kan faktiskt förlora marken.

Det är en annan process som verkar på ytan för att vara svår att möta, men i själva verket är det lika mycket en fördel för den som erkänner det fel som det är för den som blev fel.

Genom omedelbart konfronterade misstag och ansvar för dem förhindrar det situationer från att festering i vrede och ilska som kan bli verkliga problem .

Steg 10 hjälper till att hålla det andliga huset rent. Alla människor och är skyldiga att göra misstag och fel. Att äga upp till de felaktiga löser problemet snabbt. Snarare än att väga på samvetet eller bygga upp för att ge större konsekvens, korrigeras misstaget omedelbart och problemet sänks i knoppen.

Tänk dig att du säger något okänsligt eller grått och så snart det dyker upp ur din mun, inser du att det inte var rätt att säga till den personen. Som steg 10 föreslår, ber om ursäkt omedelbart och berätta för personen att du hade fel och du borde aldrig ha sagt det.

Då kan du gå bort och veta att du har gjort din del för att göra det rätt. Om den andra personen vill hålla fast vid det och vara arg på det, är det deras problem, inte din. Stegen är att hjälpa dig att göra framsteg. Till slut berättade du om din andliga fördel, mer än till deras fördel.

Besökare på anslagstavlan på denna sida har delat några väldigt praktiska sätt som de har tillämpat detta steg på sina liv, i vår studie av de 12 traditionerna och 12 steg fortsätter:

Håller sig ödmjuk

Jag älskar det här steget! Det håller mig ärlig och ödmjuk och håller den inre freden med mig som jag sökte så mycket länge. Jag vet omedelbart om jag har skadat någon, jag försöker verkligen i vardagen att alltid sluta innan jag öppnar min mun och tänker.

Jag vet att när jag slår på kudden på natten finns det vanligtvis ingen som skadas av något jag har sagt eller gjort. Detta steg i mitt dagliga liv har hjälpt mig att vara mer medveten om andras känslor istället för bara min egen. Jag antar att du kan säga att det ger dig ett samvete och sättet att hantera det.

Nancy

Steg 10 är en Ego Buster

Mitt minst favoritsteg. Mig? Fel? Kan inte vara! Och när jag har fel, hittar jag alltid ett sätt att vända på det och vrida det och göra det till den andra killen. Det är vad jag gjorde i åratal. Idag erkänner jag väldigt motvilligt när jag har fel, och för att berätta sanningen, även om det får mig att må bättre, gillar jag fortfarande inte att göra det. Anledningen är enkel: ego .

Sox

Städar hus

För mig är steg 10 väldigt viktigt för mitt dagliga liv. Vilken glädje att inte låta någon medlidande handling eller tanklös anmärkning fester.

Handlingen att snabbt försöka rätta fel håller mitt mentale hus rent. Om jag inte kan "fixa" skadan direkt till personen försöker jag göra en oväntad vänlighet mot en annan.

Carol

Tar ansvar

Att fortsätta att ta mitt lager var inte för svårt, för mitt fjärde steg kände mig verkligen med mig själv som jag var och vad jag var. Efter att ha delat det jag hade lärt mig om mig, med en annan person och Gud, kunde jag återuppta mitt liv dagligen.

När allt gick bra Det var viktigt att jag reflekterar detta också i min dagliga inventering. Jag hade lärt mig att inventeringen var bra och dålig.

När eller om det var dåligt fick jag ta ansvar.

Jag hade lärt mig det svåra sättet att om jag inte gjorde det gjorde det samvete som Gud hade förnyat i mig, mycket obehagligt.

Så jag lärde mig att det fick mig att må bra att erkänna att jag är mänsklig, och gör ett misstag, och är verkligen ledsen för det. Detta uppnås denna alkoholist kände lite lugn . Det slår säkert slaget ur att bli fylld över situationen.

Gränsen för mig är att inte hämta en drink oavsett vad. Jag gör vad jag måste göra för att uppnå det. Det inkluderar definitivt steg 10. Det första av mina "underhållssteg".

Larry

Steg 10: Daglig inventering

En av de värsta hängslen som jag någonsin kan ha i livet är ilska . Det här är något som jag måste ta hand om riktigt snabbt, låt det inte gå på dagar eller timmar. Jag är väldigt medveten om hur jag behandlar människor och när jag lägger huvudet på natten och jag inte kan gå somna, det är något som är saken med hur jag har levt mitt liv den dagen. Tiden att ta den dagliga inventeringen.

Det är tillfällen då jag måste göra detta när dagen går vidare. Om jag känner mig överväldigad (spot check). Har varit i det här programmet för en tid nu vet jag att jag måste göra det här steget hela tiden (varje dag). Jag har varit tvungen att göra detta till en daglig sak i mitt liv. Först trodde jag att detta skulle bli ett drag tills jag insåg hur bra det fick mig att känna i slutet av dagen och under dagen.

Detta steg har också visat mig den goda sidan av mig också, saker som jag har gjort bra idag. Jag försöker alltid titta på båda sidor av dagen, den goda och den dåliga, och tacka gud för att sitta bredvid mig hela dagen, och du vet vad? Jag sov ganska bra igår kväll!

Hoppa

Harder att göra i familjen

Det svåraste området att träna detta steg är hemma. Min blinda, funktionshindrade, 84-åriga mor bor med mig. Hon är en alkoholist och mycket svår ibland. Vi har haft en viljestrid så länge jag kan komma ihåg det. Vi gör fortfarande idag!

För min nåddhet måste jag arbeta detta steg varje dag. Jag måste titta på "min" del ensamma. Jag blir ofta frustrerad och arg på mor. Det är oftast för att jag är självisk och vill ha min väg. Det 10: e steget har gett mig förmågan att känna igen detta. Utan det skulle jag fortsätta att tro att jag alltid har rätt. Jag skulle inte acceptera att jag kunde ha fel.

Jag är inte perfekt i arbetet med detta steg, men jag sällan lät mor gå och lägga sig utan "godnatt, sov gott, jag kommer att kolla på dig senare". Det ger henne tröst, och jag mår bättre för det. Detta är framsteg!

Att säga "Jag är ledsen" är lätt. Menar det är en annan historia. Idag, när jag säger att jag är ledsen, menar jag vanligtvis det och försöker att inte upprepa samma misstag.

Jag bär detta steg i alla mina saker ... det verkar bara lättare med avslappnade bekanta eller främlingar. Det är en process och hittills har jag inte behövt dricka för att jag inte gjorde "min del".

Magi

Index of 12 Steps and Traditions Study