Ensamhet och helgdagarna

Hantera ensamhet under semesterperioden

Högsäsongen anses generellt som en tid av glädje och kärlek, men för alltför många människor är det en ensamhetstid. Vissa människor lever långt ifrån familjen och saknar att se sina nära och kära denna tid på året. andra fruktar att gå till fester och nyårsafton utan en partner och hamnar hemma. Det är också vanligt att människor känner känslomässigt avstånd från de människor de är med, vilket känner sig ensamma, även om de är i ett rum fullt av människor.

För dem som känner sig ensamma under semestern, kan den här tiden av året vara en tid för extra stress. Om du upplever ensamhet som orsakar stress under semesterperioden - eller under helgdagar som faller på andra tider på året, som Alla hjärtans dag eller till och med självständighetsdagen, kan följande förslag hjälpa till.

Var snäll mot dig själv

Medan detta inte helt kan radera känslor av ensamhet kan du ta hand om dig själv och hjälpa dig att känna dig bättre och njuta av din ensamhet mer. Oavsett om du tar ett avkopplande bad och ge dig själv spa-behandlingar, curl upp med en bra bok, njut av en hobby eller lär dig något nytt , ta tid att göra saker som ökar självkänslan eller åtminstone ger dig en bra dos skön vilja Ta inte bara ditt fokus av att känna dig ensam, men det kan också lyfta dina andar.

Förstå att du inte är ensam

Medan du kanske känner dig ensam i ditt liv just nu och vet att semestern kan vara en ensam tid för många människor, kan det hjälpa dig att känna mindre.

(Faktum är att i en omröstning på denna sida sa över hälften av de svarande att de "vanligtvis" känner ensamhet under semestern, och endast en liten procentandel sa att de aldrig "gör"!) Många vill att de skulle kunna vara med familjen, men kan 't; Andra sörjer för relationerna med familjen som de önskar att de hade, att de ser andra njuter under semestern.

På samma sätt vill många människor efter närmare kontakter med vänner eller önska sig ett stödjande romantiskt förhållande och känna sig isolerade under semestern. Även om det kan vara obekvämt att känna sig ensam, är det också okej att känna sig så här. Att prata med andra som kan dela dina känslor (antingen via internet eller i verkliga livet) kan hjälpa dig att känna sig mindre ensam i din situation.

Tänk på dina förväntningar

En del av varför semestrar känner sig ensamare för många är att vårt samhälle har höga förväntningar för den här tiden av året. Frånvaron av en romantisk partner eller en nära familj sällan verkar mer obekväma än under denna uppslukning av förväntad social aktivitet när vi alla ska gå till fester och utbyta gåvor och njuta av jolly känslor med nära och kära. Ett sätt att hantera ensamhetens känslor är att ompröva dina förväntningar. Inse att få människors livsstil verkligen mäter upp till "filmstandarder" för perfekt livsstil och skift ditt fokus till alla de fantastiska sakerna du har i ditt liv. (Sociala medier kan skapa betydande mängder stress på detta område, här är hur man hanterar .) Inse att det bara är bra att ta en bra vän (i stället för "det perfekta datumet") till ett semesterparti eller att den felaktiga kärleken hos en svår familjemedlem räknas fortfarande som kärlek, har hjälpt många människor att känna sig mindre ensamma.

Ansluta

Som tidigare nämnts kan man känna sig ensam när den omges av människor, men det är svårare att känna sig ensam när man når ut till dem. Oavsett om du säger hej till grannar är du vanligtvis förhastad för att erkänna, utbyta vänliga ord med personer på kontoret eller plocka upp telefonen och ringa en gammal vän du inte talat med på ett tag och nå ut till människor och stärkande obligationer kan hjälpa dig att känna dig mer kopplad och mindre ensam. Det här kan vara en tid att meddela personer över sociala medier vars status du vanligtvis bara "gillar" och hinna med gamla vänskap.

Den här artikeln innehåller mer om att träffa människor och skapa en krets av vänner .

Odla tacksamhet

Det finns många långtgående fördelar till tacksamhet . En enkel motgift mot känslor av brist är att odla känslor av tacksamhet för det du redan har. det är svårt att fokusera på båda samtidigt. Om du känner brist på kärlek i ditt liv, gör en gemensam insats för att fokusera på den kärlek du har - från vänner, familj, grannar och till och med husdjur. Du kan också fokusera på saker som du verkligen värdesätter i ditt liv, som ditt arbete, dina hobbyer eller till och med din potential. Att upprätthålla en tacksamhetstidning kan vara en underbar övning när man odlar en tacksam inställning och kan lämna dig en skriftlig rekord över allt du behöver värdesätta i ditt liv, för att läsa igenom när du känner dig nere.

Ge till andra

Ett särskilt meningsfullt sätt att känna sig mindre ensam under semestern är att donera din tid till en orsak du tror på. Att hjälpa andra som är mindre lyckliga än du kan fylla dig med känslor av kärlek och stolthet, påminna dig om allt du måste vara tacksam för och till och med koppla dig till andra som delar din passion. Du kommer att vara en del av något större än dig själv, och du kommer att fördjupa dig i semestersäsongens sanna anda.

Undersök dina känslor

Det här kommer förmodligen inte att göra dig bättre omedelbart, men om du känner dig ensam mycket av tiden kan det vara en aning att vissa förändringar är i ordning för det kommande året. Du kanske vill undersöka vad som ligger bakom dina känslor av ensamhet, antingen på egen hand eller med hjälp av en terapeut. Skulle du dra nytta av att lägga mer tid i ditt sociala liv så att du har starkare relationer? Är något inne i dig som gör att du håller människor på avstånd? Om du vill fördjupa dina vänskap kan det kosta lite extra tid och energi, men utbetalningen har ökat stöd och känslor att bli hörd och förstådd. Att skapa tid för vänner, verkligen lyssna när dina vänner pratar och att vara där för dem är alla sätt att bygga upp stödjande vänskap. Denna artikel har mer om hur du kan göra dina vänskapar mer stödjande . Om du känner dig belastad av ensamhetens känslor eller känner dem hela året och har svårt att hantera, kan du också prata med en professionell om hur du känner dig; Detta kan ofta vara mer användbart än vad man förväntar sig.