Hur man slappnar av fysiskt och emotionellt

När vi möter stressorer i livet, kan vi bära fysisk och psykisk spänning, och dessa spänningar kan matas av varandra. Känsla fysiskt spänd kan öka din psykiska och känslomässiga spänning och vice versa. Omvänt kan avkoppling av din kropp fysiskt bidra till att lindra psykisk stress och avkoppling av ditt sinne kan hjälpa dig att slappna av och släppa spänningar i kroppen.

När ditt stressrespons inte längre utlöses blir det mycket lättare att ta itu med utmaningar på ett proaktivt och fredligt sätt. Att lära sig att behärska tekniker som möjliggör båda typer av avkoppling är en mycket effektiv väg till stressavlastning.

Om du känner dig stressad och undrar hur du slappnar av, här är några enkla steg för att frigöra spänning i din kropp och ditt sinne.

Inse att du behöver koppla av

Många människor försöker bara arbeta genom sin stress genom att ignorera det och hoppas att stressorerna går fort, även om stressorer byggs upp. På grund av detta är det inte ovanligt att bli avskräckt av stress när du når dig som känner dig överväldigad eller stressad till den punkten att det tar en vägtull utan att inse att du behöver arbeta med att hantera en del av stressen i din liv och din psyke. Det är viktigt att veta när du har för mycket stress och behöver koppla av. Ta denna frågesport för att räkna ut dina stresssymptom och vad du kan göra åt dem.

Koppla av fysiskt

Fysiskt avkopplande din kropp kan leda till stressavlastning eftersom det avbryter och reverserar ditt stressrespons och kan stoppa en negativ återkopplingscykel där ditt sinne svarar på stress genom att signalera ett fysiskt stressrespons. Spänningen i din kropp som kan härröra från detta svar ökar stressnivåerna du känner känslomässigt.

Det finns flera effektiva tekniker för att lindra spänningar i kroppen. Här är några populära tekniker för att slappna av fysiskt:

Slappna av mentalt och känslomässigt

Din erfarenhet av stress inbegriper dina tankar och känslor. Du kanske tror att du inte kan hantera de stressorer du står inför (tanke) på ett tillfredsställande sätt och uppleva rädsla (känsla) som följd, vilket kan följa med och till och med fortsätta ditt stressrespons. Ofta kan du ompröva dina tankar hjälpa dig att slappna av emotionellt. Följande kan hjälpa dig att bättre förstå dina tankar och ändra denna cykel när du lär dig att slappna av när du möter dina stressorer:

Hjälp dig själv, var avslappnad

När du har upptäckt hur man slappnar av, borde du uppleva mindre övergripande stress.

Nästa steg är att lära sig hur man upprätthåller ett tillstånd av avkoppling och lär sig att slappna av igen snabbt efter att du hanterat framtida stressorer. Att lägga viktiga funktioner i din livsstil kan hjälpa dig att samla mer resurser för att hantera stressorer du möter, och bli mindre reaktiva mot dessa stressorer också. Följande kan hjälpa dig att utveckla en livsstil som hjälper dig att slappna av och lättare hantera livets stress: