Sociala ångest Support Groups

Var hittar du supportgrupper för SAD

Sociala ångest stödgrupper är avsedda att samla människor med liknande problem att prata och lära av varandras erfarenheter. Om du funderar på att gå med i en stödgrupp för social ångestsyndrom (SAD), är det viktigt att hitta en grupp med medlemmar som också lider av SAD.

Medlemmar av stödgrupper som är specifikt riktade mot social ångest är mer benägna att förstå hur svårt det kan vara för dig att prata öppet. Grupper arbetar ofta på ett sådant sätt att deltagarna inte är skyldiga att prata och kan observera. Det här är till hjälp om du vill lära dig mer om en grupp innan du bestämmer om du blir en vanlig medlem.

Nedan finns några alternativ för både online och lokala sociala ångest stödgrupper. Följ länkarna för att hitta en lokal mötesplats nära dig, eller gå med i ett större globalt nätverk där du har chansen att träffa människor från olika platser.

1 - ADAA Lista över supportgrupper

The Angst Disorders Association of America (ADAA) ger en omfattande lista över både community och online supportgrupper för en mängd olika ångeststörningar i USA, Kanada, Mexiko, Sydafrika och Australien.

Om du letar efter en supportgrupp i ditt lokala område kan det här vara ett bra ställe att börja. Var noga med att leta efter listor som är specifika för social ångest när du väljer en supportgrupp. Om du inte hittar en grupp i ditt område, ger ADAA också råd om hur du startar en supportgrupp.

Mer

2 - SAS Lista över Sociala Ansträngningar och Sociala Fobi Stödgrupper

Den sociala ångestsupportwebbplatsen (SAS) ger en lista över stödgrupper för social ångest och social fobi i USA , Kanada, Storbritannien, Nya Zeeland, Australien, Indien och Irland. Dessutom tillåter denna interaktiva webbplats användare att betygsätta supportgrupper och ge feedback om sina erfarenheter.

Dessa grupper ger socialt stöd till individer med social ångest och är inte inriktade på att erbjuda terapi eller behandling. Specifika grupper varierar i sin struktur, möter regelbundet på regelbunden tid eller följer ett mer flytande arrangemang. De är nyckeln till andra som lever med samma symtom för att få vänskap och förståelse från personer med liknande erfarenheter.

Om du lever med allvarlig social ångest rekommenderas att du fortsätter behandlingen innan du går med i en social grupp.

Mer

3 - Anonym anonym / Anonyma sociala fobier Gratis 12-stegs supportgrupper

Social Anxiety Anonymous / Social Phobics Anonymous erbjuder gratis 12-stegs supportgrupper för att övervinna social ångestsyndrom, blyghet, undvikande personlighetsstörning och paruresis (rädsla för att använda offentliga toaletter). Både lokala samhället ansikte mot ansikte och internationella telefonkonferensgrupper finns tillgängliga.

Organisationen hävdar att deltagandet i de 12-stegs supportgrupperna erbjuder den saknade ingrediensen att göra självhjälp för socialt ångestarbete . Dessutom erbjuder de gratis broschyrer och en bok som hjälper till att övervinna social ångestsyndrom .

Några av de principer som omfattas av de 12 stegen innefattar betydelsen av andlighet i alla dess former, släppa kontrollen, ta en större uppfattning, hedra och vara trogen mot dig själv, manifestera yttre och inre kärlek på ett balanserat sätt, tro, förtroende, och vara närvarande.

Mer

4 - Stöd för chatt för social ångest

Social Anxiety Support Chat startades 2007 för att ge SAD-patienter en plats att chatta öppet och lära av varandra. Chattarna är inte övervakade av någon med yrkesutbildning och är utformade enbart för att tillåta personer med social ångestsyndrom att ansluta. Besökare kommer från hela världen, inklusive länder som Australien, Kanada, Ecuador, Storbritannien, Indien, Israel, Singapore, Nya Zeeland, Ryssland och USA.

Mer

5 - Toronto Shyness och Social Anxiety Support Group

Startade 2002, möter dessa grupper varje söndag från 3:00 till 16:30 på 519 Church Street Community Center i Toronto. Gruppen börjar med mindfulness meditation och leder sedan till en diskussion om social ångest.

Personer är inte pressade att delta - det är möjligt att bara observera. Små donationer accepteras i slutet av mötena. Att få ett mellanmål för gruppen att dela uppmuntras också. Efter möten går många gruppmedlemmar till Golden Griddle för att umgås, där de får 10 procent rabatt på matbeställningar.

Mer

6 - Sociala ångestmötet

Meetup.com erbjuder den här listan över grupper som är relaterade till social ångest som kan ha träffar nära dig. Som med vilken grupp som helst, se till att andra medlemmar specifikt arbetar med social ångest - annars kan du känna dig själv känner dig oförmögen eller missförstådd. Också vara säker på att berätta för någon var du ska och checka in regelbundet, särskilt om du känner dig angelägen om att träffas med främlingar. Bättre än, överväga att föra någon med dig till en uppföljning.

Mer

Ett ord från

Om du funderar på att delta i en stödgrupp för social ångest ska du först överväga nivån på dina symtom och vad du hoppas få från gruppen. Stödgrupper är en utmärkt källa till förståelse och vänskap, men de är inte utformade som ersättning för behandling. Om du fortfarande är tidigt på din resa för att övervinna social ångest, kanske du vill vänta, eller bara gå och observera tills dina symtom har minskat.