Hantera relationer när du har en social ångestsyndrom

Hantera vänner, familj och relationer när du har SAD

Relationer kan vara svåra att navigera när du lider av social ångestsyndrom (SAD). Från att gå på datum för att bo hos en partner vävs sociala interaktioner in i ramen för varje vuxens liv. Även om du lider av SAD, kan du trivas i dina vuxna relationer med lite forskning om hur du hanterar din sjukdom.

1 - Hitta kärlek

Tom Merton / Getty Images

Försöker du hitta någon speciell för att dela ditt liv med? Dating kan vara särskilt utmanande för dem med SAD. Denna artikel erbjuder en lista med idéer för att möta potentiella romantiska partners, bland annat genom vänner / familj, samhällsgrupper, frivilliga organisationer, i skolan och på nätet.

Mer

2 - Första Datum Idéer

Hill Street Studios / Getty Images

Att planera ett första datum med någon behöver inte vara nervös - det kan faktiskt vara roligt! Denna artikel erbjuder en lista över potentiella idéer för aktiviteter på ett första datum, inklusive att gå till planetariet för att sitta under stjärnorna, gå på ett lek eller gå till akvariet för att beundra delfinerna.

Ett fantastiskt första datum kommer att hålla både dig och ditt kärleksintresse upptagen och ge dig en fantastisk gemensam upplevelse som du kan diskutera när det andra datumet rullar runt.

Mer

3 - Hur man frågar någon på en dag

Joe Regan / Getty Images

Är du för angelägen att fråga någon på ett datum? Här hittar du ett exemplarskript som beskriver hur man introducerar idén om ett datum i vardagligt samtal.

Även om det inte finns någon garanti för att den person du är romantiskt intresserad av kommer att svara positivt, kommer att göra att du frågar någon på ett datum ge dig övning och mod att försöka igen i framtiden.

Mer

4 - Att gifta sig

Daniel Sheehan Fotografer / Getty Images

Att planera ett bröllop när du har en social ångestsyndrom kan vara stressfull. Den här artikeln har länkar till användbar information om olika bröllopsrelaterade ämnen, inklusive brudduschar, säger löften, ger tal och minglar med gästerna. var och en är skriven med den person med SAD i åtanke.

Mer

5 - Hur man gör vänner

Mike Harrington / Getty Images

Det här är en stegvis guide om hur du skapar nya vänner. Några av de tips som erbjuds inkluderar hur man förbättrar självkänslan för att göra vänskap lättare, var man ska träffa nya vänner, hur man håller kontakten med vänner och hur man håller fast vid vänskap.

Tips erbjuds också om hur man ska vara en bra vän och hur man har hälsosamma gränser i dina vänskap.

Mer

6 - 5 sätt att vara vän till någon med SAD

WANDER WOMEN COLLECTIVE / Getty Images

Den här artikeln är skriven för dem som har en vän med SAD. Sätt att vara en vän till någon med social ångestsyndrom inkluderar att hålla kontakten, undvika kritik, lära sig mer om sjukdomen, hjälpa andra att få hjälp och arbeta genom förnekelse.

Dessa tips kommer att vara av värde om du känner någon med SAD eller har en vän som du misstänker har social ångest.

Mer

7 - Hur man pratar med någon som har SAD

Westend61 / Getty Images

Om du känner någon som är socialt orolig kan det ibland vara svårt att veta hur man talar med den personen.

Den här artikeln ger tips om hur man får personen med social ångestsyndrom att öppna sig, inklusive att berätta om dig själv, fråga öppna frågor, lämna tillräckligt med tid för personen att svara, ge komplimanger, matcha kroppsspråk och planera att tala igen.

Mer

8 - Coping för vänner och familj

Hero Images / Getty Images

Vänner och familj av dem med SAD har ofta svårt att klara sig själva. Den här artikeln erbjuder tips för att ta hand om dig själv medan du hjälper en vän eller familjemedlem som upplever social ångest.

Några idéer är att hålla upp utanför intressen, lägga undan skuld och söka rådgivning eller en familjelagrupp.

Mer