Hur man hjälper någon med depression

Vad man ska göra när någon du älskar är deprimerad

Om någon du bryr dig om kamp med depression, speciellt om det är någon du bor med, vet du hur svår det kan vara. Du kanske undrar vad du kan göra för att hjälpa.

10 sätt att hjälpa någon med depression

Här är några förslag som hjälper både dig själv och din älskade att förstå och hantera depression:

  1. Lär dig själv. Det finns otaliga webbplatser på internet där du kan lära dig om depression, dess symtom och behandlingsalternativ . Denna depression FAQ är en utmärkt utgångspunkt för att hitta svar på många vanliga frågor om depression. Lär dig om informerat samtycke och de juridiska aspekterna av behandlingen i ditt tillstånd. Läs upp om handikapplag som det gäller för psykiskt sjuk.
  1. Sätt dig i sina skor. Lär dig hur depression känns, de missuppfattningar om psykisk sjukdom som de måste hantera och få fakta om vilken depression som verkligen är .
  2. Ta hand om dig själv. Känslor av depression är smittsamma. Ta tid för att komma tillbaka från situationen och ladda batterierna. Är du osäker om du kan kämpa med samma problem? Denna quiz kan hjälpa dig att räkna ut om du behöver hjälp också.
  3. Kom ihåg att det är okej att känna sig upprörd, arg och frustrerad. Dessa känslor är ett giltigt svar på en mycket försiktig situation. Gå med i en supportgrupp, prata med en nära vän eller se en rådgivare. Det viktiga är att ventilera dina frustrationer snarare än att låta dem bygga inuti.
  4. Var där för dem. Ge dem en axel att gråta på eller bara lyssna medan de slänger ut sina hjärtan till dig. Var tålmodig med dem. Låt dem veta att du bryr dig. Dela saker du har lärt dig när du undersöker depression. Låt dem veta att det inte är deras fel, att de inte är svaga eller värdelösa.
  1. Kom ihåg att den deprimerade människans beteende inte är en indikation på den "riktiga" personen. Den deprimerade personen har nedsatt sociala färdigheter. De kan bli avdragna och blyg eller sullen och arg. När den deprimerade personen slår ut i ilska, beror det på att de faktiskt är arg på sig själva och hur de känner. Du råkar bara vara där. När din make eller andra inte känner för att ha sex, ta det inte personligen. Förlust av sexdrivning är ett klassiskt symptom på depression, liksom medicinerna som används för att behandla det. Det betyder inte att de inte älskar dig.
  1. Tänk på att deprimerade människor inte är lat. De är sjuka. Vardagliga aktiviteter som städhus, betala räkningar eller mata hunden kan tyckas överväldigande för dem. Du kanske måste ta upp slacken för dem för ett tag. Precis som om de hade influensa, känner de helt enkelt inte till det.
  2. Medicin och terapi är avgörande för deras återhämtning. Håll dem på rätt spår med behandlingen. Hjälp att lindra deras rädsla för behandling genom att låta dem veta att de inte är galena.
  3. Erbjuda hopp i vilken form de än accepterar. Detta kan vara deras tro på Gud, deras kärlek till sina barn eller något annat som får dem att leva vidare. Hitta vad som fungerar bäst för dem och påminna dem om det när de inte är säkra på att de kan hänga längre. Om de är suicidala, kan du behöva söka omedelbar hjälp. Det finns några mycket värdefulla självmordsresurser på internet som hjälper dig att hjälpa din älskade att hantera självmordsförmåga också.
  4. Älska dem ovillkorligt. Låt dem veta att det är deras sjukdom du är frustrerad med, inte dem.