Hur höj ditt humör direkt

När vi är i det tjocka av livets stressorer, vill vi ibland bara uppleva lycka nu . Forskning visar inte bara att lyckliga människor upplever många fördelar i livet på grund av deras lycka, men lycka känns bara bra. Även om det kan tyckas att lycka alltid väntar runt hörnet med ett bättre jobb, bättre förhållande eller bättre hus, kan lyckan som kommer med dessa förvärv vara flyktig.

Ännu viktigare, du behöver inte göra stora förändringar för att känna dig lyckligare. du kan hitta känslor av lycka just nu. Här är några snabba strategier för omedelbara känslor av lycka.

Använd musik

Musik är känt för att kunna ändra sin humör, vilket gör den till en utmärkt stressavlastare. I själva verket har musik använts terapeutiskt på sjukhus för smärtlindring och emotionellt välbefinnande. Forskning har också kopplat musik med lycka, särskilt vissa typer av musik. Forskare vid Japans Osaks universitet studerade spottkortisolnivåer och andra fysiologiska svar och fann att musik , speciellt musik med stor (snarare än mindre) ton, är korrelerad med sänkt stress och känslor av lycka. Så, för en snabb skryt av lycka, varför inte kasta på din favorit optimala musik?

Införliva skratt

Uttrycket "Skratt är det bästa läkemedlet" har blivit en kliché eftersom det är så sant.

Vi vet att skratt har fördelar långt bortom humör. Skratt kan faktiskt förbättra immuniteten och förlänga livet. Men för att höja ditt humör kan skratt inte vara beat - faktiskt har bara förväntan om skratt varit känt för att få fördelar.) Det finns flera snabba sätt att ha roligare och få mer skratt i ditt liv (skämt är några av mina favoriter), men den långsiktiga strategin att upprätthålla en humoristisk känsla om livet kan ge kontinuerlig lycka, såväl som mindre stress.

Ändra ditt perspektiv

Ofta är din tillfredsställelse med livet knutet till din referensram och de jämförelser du gör. Om du försöker "hålla jämna mellan Joneses" och Joneses är miljonärer är det mycket svårare att vara glad och nöjd med din plats i livet än om du vill frivilligt hjälpa dig i nöd och är ständigt påminde om hur mycket du har i jämförelse. Ett snabbt och enkelt sätt att vända ditt humör är att ändra dina förväntningar och jämförelse. Istället för att titta på vad du inte har, titta på allt du har. Det kommer alltid att finnas människor som har mer än dig inom ett eller flera områden, men många har mindre. Förnya fördelarna med tacksamhet och ändra hur du ser vad du har (och inte har), och du kan känna dig mer lycka genast.

Gör en bra gärning

Många tycker att att hjälpa andra ger känslor av lycka. Faktum är att forskning visar att de som frivilligt tenderar att rapportera större hälsa och lycka. Detta tros vara sant av några anledningar. En är att altruism själv ger många fördelar, bland annat högre nivåer av känslomässigt välbefinnande. När du gör något bra för någon annan, vänder ditt fokus bort från dig själv och dina egna problem, och mot andra och hjälper dem att må bra.

Ett leende som du tar med någons ansikte är ett smittsamt leende som ger smittsam lycka. Även när de möter andra i nöd, tenderar folk att fokusera mer på vad de redan har än vad de inte gör.

En snabb, lyckosam beteende kan vara allt från ett vänligt ord till en clerk stressad butikskonsulent till en stor gåva för en älskad eller en välgörenhet, och kan få dig att känna dig lycklig direkt - lycka som delas.

Prova meditation

Medan en teknik som meditation verkar mer av ett stresshanteringsverktyg än en lyckönskare, har meditation varit känt för att vara ett utmärkt verktyg för båda.

Stressbekämpningens fördelar med meditation är välkända, men forskning visar också att regelbunden meditation kan leda till högre nivåer av lycka. Det finns många olika meditationstekniker att försöka, och du kan känna större nivåer av lycka på bara några minuter om dagen.

Välj glädje

Lyckekspert Robert Holden, Ph.D., som har en mycket framgångsrik 8-veckors kurs om utveckling av lycka, behöver du inte behöva arbeta mot lycka, du kan bara vara glad. Tänk på det: du vet antagligen redan vilka aktiviteter som gör att du mår bra, och det som ger dig glädje. Gör bara de sakerna. Och varför börja inte idag? Som Holden rekommenderar, "Live NU - sköt senare!".

En annan sak du kan göra är att besluta på morgonen att du ska bli lite lyckligare. Tänk på 3 saker som kan göra dig lite lyckligare den dagen och försöka göra dem. Att bygga ett liv som främjar lycka är en bra idé, du behöver inte vänta tills den lyckliga livsstilen är på plats. du kan vara lyckligare nu genom att helt enkelt välja lycka.

källor

Borgonovi F. Gör bra genom att göra gott. Förhållandet mellan formell volontärarbete och självrapporterad hälsa och lycka. Samhällsvetenskaplig medicin . Juni 2008.

Brun DP. Mästerskap av sinnet Öst och Väst: Utmärkthet i att vara och göra och vardaglig lycka. Annaler från New York Academy of Sciences , september 2007.

Lyubomirsky S, King L, Diener E. Fördelarna med frekvent positiv påverkan: leder lycka till framgång? Psykologisk Bulletin . November 2005.

Suda M, Morimoto K, Obata A, Koizumi H, Maki A. Emotionella svar på musik: mot vetenskapliga perspektiv på musikterapi. Neuroreport . Januari 2008.