Journalen skriver för panik och ångest

Ett sätt att hantera

Journalskrivning är en enkel och effektiv hanteringsteknik som kan hjälpa dig att hantera livet med panikstörning. Genom journaling kan du följa dina framsteg, utforska dina känslor och hantera dina känslor av stress. Används med andra behandlingsalternativ för panikstörning kan journalskrivning vara en självhjälpsträning som hjälper dig på väg mot återhämtning.

Vad är Journal Writing?

Journalen skriver, eller helt enkelt journaling, är en handling att skriva ner dina tankar, känslor och uppfattningar om dina livshändelser. Termen journal kommer från ett franskt ord som betyder att resa eller resa. Journalen skriver är en skriftlig rekord av dina inre erfarenheter av resan i ditt liv.

Fördelar med tidskriftskrivning

Forskningsstudier har avslöjat de många fördelarna med journaling. En av de mest studerade aspekterna av journalskrivning avser dess helande effekter. Det har fastställts att de som håller en tidskrift är mer benägna att kopplas till sina känslor och problemlösningsförmåga. Att ha jourtid har också visat sig hjälpa en person att lindra stress, släppa negativitet, fokusera på tacksamhet och arbeta genom svåra känslor och omständigheter.

Används som coping-teknik kan journalskrivning vara ett bra sätt att utforska dina rädslor, hantera din stress och förbättra ditt personliga välbefinnande.

Mycket som att prata med en betrodd vän eller terapeut kan din dagbok vara ett sätt för dig att öppet kommunicera dina bekymmer, hopp, drömmar och besvikelser. Journalen skriver ger dig friheten att uttrycka dina djupa inre tankar och känslor, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för personlig tillväxt och utveckling.

För personer med ångestsjukdomar kan journaling vara ett sätt att hjälpa till att rensa och lugna sinnet. Genom skrivning kan en person släppa upp uppspända känslor, fly från vardagliga stressorer och släppa bort negativa tankar . De med panikstörning kan använda en tidskrift för att utforska sina erfarenheter med sitt tillstånd, skriva om deras kamp och framgång när de hanterar sina symptom . Att granska tidigare journalposter kan också ge självmedvetenhet till dina panik- och ångestriggar.

Bortsett från självuttryck och utforskning kan journalskrivning också vara ett effektivt sätt att spåra dina framsteg. En journal kan användas för att registrera din upplevelse med avslappningstekniker, panikattacker och andra ångestsymptom. Till exempel kan du utöva vissa hanteringsförmågor, såsom progressiv muskelavslappning , visualisering eller desensibilisering . Du kan använda din tidskrift som ett sätt att spela in hur din teknik gick den dagen, skriv ner hur du kände före och efter att du försökte tekniken, notera vad du gillar eller inte tyckte om.

Komma igång

För att komma igång behöver du 5-10 minuters tid åt sidan och någon typ av journal. Du kan köpa en traditionell dagbok eller dagbok för att skriva in, skapa egna, använda din dator eller helt enkelt använda penna och papper.

Du kanske också vill överväga att bli kreativ i din journalskrivning och använda andra former av självuttryck. Till exempel kan du inkludera teckning, poesi, citat, fotografier, målning och andra former av konstnärligt material i din journalisering.

Du kan köpa en journal i butiken eller kanske du skapar din egen, med papper, tidskriftsbilder och ditt skrivande. Kanske tar du bilder och säkrar dem i en anteckningsbok för att uttrycka din relation med världen runt dig. Alternativen är oändliga och det finns inga regler för journalskrivning. Inne i sidorna i din dagbok, tillåta dig själv friheten att slutföra självuttryck.

tips

källor:

Pennebaker, JW (1997). Att skriva om känslomässiga upplevelser som en terapeutisk process. Psykologisk vetenskap, 8 , 162-166.

Pennebaker, JW (2004). Skriva till läka: En guidad tidskrift för återhämtning från trauma och emotionell omvälvning. Oakland, Kalifornien: New Harbinger.

Seaward, BL (2013). Hantering av stress: Principer och strategier för hälsa och välbefinnande, 7: e upplagan. Burlington, MA: Jones & Bartlett Learning.

Ullrich, PM & Lutgendorf, SK (2002). Journal om stressiga händelser: Effekter av kognitiv behandling och emotionell uttryck. Society of Behavioral Medicine, 24 (3) , 244-250.