Hur man klarar av ett jobb som du hatar

Hur man klarar av ett jobb som du hatar

Medan alla känner sig som om de är i en ruta ibland eller cringe vid tanken på måndagar, ibland kan den känslan eskalera och vara mycket mer genomgripande. Om du har några för många av dessa "jag hatar mina jobbdagar" är du inte ensam. Men det betyder inte att du ska acceptera de känslor av rädsla som åtföljer även tanken på att gå till jobbet.

Du behöver inte jobba på ett jobb som du hatar, och du behöver nog inte ens byta jobb för att sluta arbeta i ett jobb som du hatar. Det finns enkla steg du kan få dig att hitta större tillfredsställelse i ditt nuvarande jobb.

Först kan du få en bättre förståelse för vad som ligger bakom det "jag hatar mitt jobb" känsla. Olika människor tycker om olika saker som de hatar om sina jobb, men i allmänhet vad folk hatar om arbete tenderar att vara det som bidrar till jobbutbrändhet :

Om du tycker att ditt jobb passar några av alla dessa kriterier, eller om du har det "Jag hatar mitt jobb" känner av andra orsaker, kan det vara förståeligt stressigt att gå till jobbet.

Men sluta kanske inte är ditt bästa alternativ - åtminstone inte direkt. Om du behöver jobbet, oroar sig för att hitta en liknande eller bättre position, eller kan inte sluta av någon annan anledning, förtvivlan inte. Det finns steg du kan ta för att känna mindre stressad på jobbet och börja njuta av jobbet mer. Prova följande:

Källa:

Hyresgäst, E. "Hur arbetsstörningar kan döda dig och vad du kan göra åt det". US News , 2015.